Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Musíš vedieť obvod kolesa a mať spočítané zuby na prevodoch, t. j. na prevodníku aj na kazete. A prípadne musíš mať...

A pripadne musiš mať ako všetci normalny ľudia (ktori si chcu merat kadenciu slapania) v 21. storoci na tachometri meranie kadencie + senzor na klukach.
JoKo - zaspali sme dobu? bez urazky samozrejme - pripomenul si mi mojho otca pre ktoreho je kazda technicka vymozenost uplnou hlupostou lebo "on si to vie vypocitat na papieri"..
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 15:49:03
00
pre amatera je merac kadencie celkom zbytocna aj ked zaujimava vec.Pre profi je to samozrejme ina vec.Lenze ti pouzivaju uplne inu techniku na meranie kad. a nie tieto amaterske merace typu hac,polar...
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 16:36:04
00
a co pouzivaju profesionali?
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 20:25:37
00
a co pouzivaju profesionali?

Powertap od firmy cycleops...
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 20:35:12
00
skor ako powertap pouzivaju SRM
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 20:50:02
00
Ako kto.Astana pouziva powertap,ale tmobile SRM ved je to nemecky system.
Ale urcite nie nejaky polar a hac.
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 20:55:50
00
netreba si mylit merace kadencie a merace vykonu. Snimac kadencie je skutocne technicky jednoducha vec a zvladne ju aj "nejaky" polar a hac.

PS: uz po mne CycleOps stihla aj pomenovat dva svoje systemy. Uzasne :) http://www.cycle-ops.com/c-11-power-meters.aspx
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 21:04:26
00
powertap meria vsetko.Aj vykon aj kadenciu vsetky tepove funkcie.
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 21:14:07
00
mas pravdu, len reagujem na

Lenze ti pouzivaju uplne inu techniku na meranie kad. a nie tieto amaterske merace typu hac,polar...

totizto SRM urcite meria kadenciu rovnakym principom ako Polar ci Hac (rotujuci magnet), len SRM ten udaj pouziva na vypocet dalsich zaujimavych velicin...
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 21:30:18
00
tiez si myslim, ze princip snimania kadencie je ten isty...
na tie merace vykonu a kadecoho treba aj nejake speci komponenty, ze?
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 21:42:08
00
powertap je integrovany v naboji, SRM v klukach
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 21:46:20
00
Musíš vedieť obvod kolesa a mať spočítané zuby na prevodoch, t. j. na prevodníku aj na kazete. A prípadne musíš mať...

A pripadne musiš mať ako všetci normalny ľudia (ktori si chcu merat kadenciu slapania) v 21. storoci na tachometri meranie kadencie + senzor na klukach.
JoKo - zaspali sme dobu? bez urazky samozrejme - pripomenul si mi mojho otca pre ktoreho je kazda technicka vymozenost uplnou hlupostou lebo "on si to vie vypocitat na papieri"..

Cervo nenapisal, ci ma na cestaku shimano, alebo campu ci sram.... Ja mam shimano a ku tomu som kupil comp FlightDeck. Ten pocita kadenciu bez senzora zo zaradenych prevodov. Nastavia sa donho pri instalacii pocty zubov a ide sa... Kedze Cervo pise ze merac tepovej frekvencie uz ma, tak by toto mohla byt lacnejsia volba (alebo aj nie) No ja len tak, ze nemusi mat uplne nutne senzor...
Zobraziť komentár 13.10.2007 - 23:11:13
00

Junáčik, napíš mi aký budík máš namontovaný na riaditkách a potom ti napíšem, čo si o tebe myslím...

Len tak pre istotu - 6 rokov som jazdil HAC4, tento rok som ho vymenil za Polar CS600. Ak máš niečo slabšie, tak sa choď hanbiť do kúta. Niektorí tu majú totiž hlbšie do vrecka a tým som chcel poradiť.

Za roky jazdenia som sa naučil, koľko točím. Je síce pravda, že za tie roky tiež viem, kedy mi srdce ide do vysokých otáčok, ale potrebujem preventívne pípnutie, že to preháňam a preto používam tachometer kombinovaný s pulzákom.
Zobraziť komentár 14.10.2007 - 23:30:25
00
Len tak pre istotu - 6 rokov som jazdil HAC4, tento rok som ho vymenil za Polar CS600. Ak máš niečo slabšie, tak sa choď hanbiť do kúta. Niektorí tu majú totiž hlbšie do vrecka a tým som chcel poradiť.

starcek - napis mi preco sa hned urazas ked som napisal a aj to myslel "bez urazky" a potom ti napisem co si o tebe myslim.
pochopil som to tak ze kazdy kto ma lacnejsi a slabsi cyklocomputer ako ty (podla cennika na nete stoji 13700.-) sa ma ist hanbit do kuta? hm. tak toto je ine povysenectvo.

ale aby si zostal kludny, predsalen v starsom veku je vacsie riziko srdcovych chorob, jazdim VDO C4DS (to vies ja mam hlbsie do vrecka ako ty s tym tvojim Polarom) a ten ma meranie kadencie - kedze o tej bola tato tema a o tom som pisal - ze aj za lacnejsi peniaz sa da kupit meranie kadencie. netreba vecer po vyjazde unaveny pocitat na papieri aku som mal kadenciu slapania pocas vyjazdu. len tolko som k tomu chcel povedat.
Zobraziť komentár 15.10.2007 - 09:14:29
00
Trpia kolena. Tuto sezonu mam s nimi dost problemy. :cry:

Inak momentalne je frekvencne slapanie preferovany styl, ale to Ty Giro urcite vies. Kazdopadne kazdy ma svoj styl a kto ho nema, ten si ho najde resp. mal by si najst

Táto téma už nabralo trochu iný smer (a vôbec sa mi nepáči, takže poprosím aktérov, aby sa prestali predháňať, kto má viac peňazí a drahšiu škatuľku na riaditkách), ale pokračujme tu. Presvedč ma o opaku, ale ja nevidím žiaden súvis medzi kadenciou šlapania a bolesťou kolien. Kadencia šlapania je pre každého (si myslím), prirodzená vec, tak ako napr. to, či je niekto vytrvalec alebo šprintér. Sypač Lance preferoval vysokú kadenciu, Jano zas nižšiu. Časom sa síce chcel naučiť aj on šliapať vyššou kadenciou (dôvodom mala byť schopnosť pružnejšie reagovať na Lancove nástupy), ale akosi to nebolo ono. Keď sa na problém pozriem z fyziologického hľadiska, pri sede nezaťažuje koleno celá váha tela a zvýšený počet zhybov mu tiež nemusí úplne prospievať. Voľakedy (JoKo bude lepšie vedieť) sa tieto veci okolo frekvencie toľko nepreberali a nemám dojem, že by cyklistický veteráni chodili ako pokakaní tak ako bývalí bežci. Takže pre mňa je sledovanie kadencie len zaujímavý údaj, tak isto môžem sledovať aj vývoj teploty.
Zobraziť komentár 15.10.2007 - 16:10:29
00
keyboard_arrow_up