Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Trpia kolena. Tuto sezonu mam s nimi dost problemy. :cry:

Inak momentalne je frekvencne slapanie preferovany styl, ale to Ty Giro urcite vies. Kazdopadne kazdy ma svoj styl a kto ho nema, ten si ho najde resp. mal by si najst

Presvedč ma o opaku, ale ja nevidím žiaden súvis medzi kadenciou šlapania a bolesťou kolien.

Ahoj Giro.

Videl by som suvis s bolestou kolien. Ak nechame rychlost konstantnu, tak ak slapes nizsou kadenciou, znamena to ze ides na tazsi prevod. Vyvyjas teda vyssiu silu => viac trpia kolena. Vyssia frekvencia by teda mala znamenat nizsiu silu na jedno otocenie a tym padom by sa upony slachy chrupavky atd mali opotrebovat menej ako ked su namahane vyssou silou. Vid beh versus chodza. Ak chodis je to v poho, ak behas tak mas po case problem....
Zobraziť komentár 15.10.2007 - 16:37:29
00
Neviem či je tá sila porovnateľná s námahou na koleno pri behu, chcel som nejaký konkrétny príklad, lebo táto možnosť napadla aj mne. Takže čakám na osobné skúsenosti so sledovaním kadencie :-)
Zobraziť komentár 15.10.2007 - 16:44:23
00
Neviem či je tá sila porovnateľná s námahou na koleno pri behu, chcel som nejaký konkrétny príklad, lebo táto možnosť napadla aj mne. Takže čakám na osobné skúsenosti so sledovaním kadencie :-)

Porovnatelne to asi nebude. Ked mas problemy s kolenami, tak ti doktor odporuci plavat a bike :o)) Takze asi si narazal na toto, v tom predchadzajucom prispevku... (squash ti asi neodporuci :o)))) )
Ale ak uz nejake problemy mas (ako ja), tak asi bude lepsie frekvencne ako silove slapanie... Ale mas pravdu v tom, ze ked mas kolena OK tak si ich silovym slapanim asi tazko *****...
Zobraziť komentár 15.10.2007 - 18:56:13
00
Frekvencia alebo kadencia šlapania nevplýva na bolavosť kolien. Pri spomínanom behu je to ďaleko horšie - každé došľapnutie vyvolá náraz na chrupavkách členku, kolena a koxy. A vtedy tieto chrupavky ďaleko viac trpia ako pri zohýňaní a vystieraní kostí v kĺboch bez príslušných nárazov ako pri bicyklovaní.
Na bolavosť kolien pri bicyklovaní ďaleko viac vplýva najmä zlý posed a nesprávne nastavené kufre, ale môžu ju spôsobovať aj nevhodná dĺžka kĺúk alebo nesprávna technika šliapania.
Zobraziť komentár 15.10.2007 - 21:43:42
01
starcek - napis mi preco sa hned urazas ked som napisal a aj to myslel "bez urazky" a potom ti napisem co si o tebe myslim.
pochopil som to tak ...

Junáčik, nič si nepochopil. Prečítaj si svoje príspevky - ja som tým, čo majú hlbšie do vrecka poradil, ako si môžu spočítať, ako rýchlo točia kľukami. Ty si im poradil, pretože ty na to máš, aby si kúpili merák s kadenciou. Kto je tu povýšenecký?
A pochválil som tým čo vozím na riaditkách sa preto, aby si videl, že na to mám, aby som si dokúpil meranie frekvencie. Ale považujem ho za zbytočnosť. A nie som v tejto téme jediný...
Zobraziť komentár 15.10.2007 - 21:51:06
00
ja_michalko, JoKo

na to mate ss
Zobraziť komentár 15.10.2007 - 22:02:15
00
Frekvencia alebo kadencia šlapania nevplýva na bolavosť kolien...

bezne slapem na bajku vysokou kadenciou, minuly rok som skusil v lete znizit frekvenciu a ist viac silovo... odnieslo si to koleno resp. vaziva na kolene, pri kontrole mi doktor s vaznostou oznamil, aby som bajkoval viac... koleno bolo ok...:shock:

fakt to nevplyva? bolo to len pretrenovanostou? samozrejme neviem posudit, ci by ma bolelo, ak by som urobil rovnake objemy pri svojej povodnej vysokej frekvencii... hm??? :?
Zobraziť komentár 16.10.2007 - 09:40:00
00
Frekvencia alebo kadencia šlapania nevplýva na bolavosť kolien...

bezne slapem na bajku vysokou kadenciou, minuly rok som skusil v lete znizit frekvenciu a ist viac silovo... odnieslo si to koleno resp. vaziva na kolene, pri kontrole mi doktor s vaznostou oznamil, aby som bajkoval viac... koleno bolo ok...:shock:

fakt to nevplyva? bolo to len pretrenovanostou? samozrejme neviem posudit, ci by ma bolelo, ak by som urobil rovnake objemy pri svojej povodnej vysokej frekvencii... hm??? :?

Asi som to nepochopil. Ty si dosiel za dokim, ze ta boli koleno z biku? A on ti na to povedal, ze ak sa chces vyliecit tak bikuj viac??? A este to aj zabralo???
Zobraziť komentár 16.10.2007 - 10:06:20
00
Mojho oca tiez bolia kolena. Bol s tym za doktorom a ked povedal ake tury robi (najdlhsia bola len 60km!!) tak sa zhrozil a povedal ze maximalne denne môže spraviť len 10km. takze bolenie kolien bude mat suvis asi s tymto a nie s kadenciou. :idea:
Zobraziť komentár 16.10.2007 - 10:48:42
00
Asi som to nepochopil. Ty si dosiel za dokim, ze ta boli koleno z biku? A on ti na to povedal, ze ak sa chces vyliecit tak bikuj viac??? A este to aj zabralo???

vysetril koleno, meniskus, vsetko ok, diagnoza boli presilene vaziva (alebo malo treningu?)...

Mojho oca tiez bolia kolena. Bol s tym za doktorom a ked povedal ake tury robi (najdlhsia bola len 60km!!) tak sa zhrozil a povedal ze maximalne denne môže spraviť len 10km. takze bolenie kolien bude mat suvis asi s tymto a nie s kadenciou. :idea:

zas tak stary nie som... :cry:
Zobraziť komentár 16.10.2007 - 12:00:13
00
Presilenie väziva je vždy lepšie ako poškodenie chrupavky alebo meniskusu....
Zobraziť komentár 16.10.2007 - 21:31:35
00

vysetril koleno, meniskus, vsetko ok, diagnoza boli presilene vaziva (alebo malo treningu?)...

zas tak stary nie som... :cry:

...no, Dudo, neblázni, veď kde sa stretneme ak nie na bikoch...? ...už študujem, kde bude na jar prvý pretek... dúfam, že tam tiež budeš... :-))
..inak pražáci niečo robia:

GIRO Winter Trans Brdy 17.11.2007

..celkom o tom uvažujem...
Zobraziť komentár 17.10.2007 - 09:20:36
00
zusky nedrazdi :)
no s kolenami je to u mna takto: na zaciatku bikovej sezony ma pobolievaju kolena /nic strasne, da sa stym fungovat/, ale postupom casu bolest ustupi a vsetko je ok.
pri behu ma kolena bolia len vtedy ked sa pred behom rozcvicim. nesmiem spravit hlboky drep. clenky, zadaky, lytka rozcivicit mozem ale drep je problem. po hlbokom drepe ma zacnu pobolievat postranne vazy tak cca po 10km behu. viem znie to divne ale u mna to tak funguje...
a este aby som nezabudol preventivne uzivam colafit 2 kocky kazde rano nalacno systemom 2 mesiace beriem - 2 mesiace pauza.
Zobraziť komentár 17.10.2007 - 10:09:58
00
Zdravím vás kúpil som si nášlapy a šlapem na ních o dosť lepšie ale je správne šliapať následovne : napr šliapem ale zároven ťahám , to jest lavá noha tlačí pravá ťahá,pravá tlačí lavá ťahá .......(zároveŇ)

Je to správne ??
Zobraziť komentár 08.12.2010 - 23:09:13
00
NIE, je to úplne zle, s nášlapmi sa jazdí tak, že "šliapeš kapustu"...
Zobraziť komentár 09.12.2010 - 09:39:35
00
keyboard_arrow_up