snazil som sa najst nieco na tuto temu ale boli to len utrzkove informacie, tak by som chcel zalozit novu temu kde by bolo mozne najst informacie pre zaciatocnikov (ako ja). takze, ti co to maju zmaknute a maju v sebe stipku citu pre vysvetlovanie hor sa do toho! dakujem:)
ked ma zacvaknutu len jednu nohu tak sa sustredi na tlak aj tah.. ked ma obe tak jedna tlaci druha taha a to uz moze robit problem, ze jednu z cinnosti bude zanedbavat..
Ani by som nepovedal. Ak nevieš pedálovať kruhovo jednou nohou, tak nevieš ani dvomi.
Alebo si mozno nepochopil, ze obe nohy tlacia v dvoch roznych rovinach
edit1: cize som tym chcel povedat .. ze jedna noha dokaze pomahat tej druhej. Inak povedane .. stale to nie je to iste. Rovnako ako nie je to iste tocit klasicke a elipsoidne kluky.
edit2: ak sa chces hadat, mozme ist do toho .. az mi vytocis na fulle 200 otacok za minutu .. budem Ta respektovat ako niekoho, kdo ma k tomu nieco co povedat a vie ako na to. Inak .. adios .. mas smolu .. sorac... vyhovorky ako vek a hmotnost neberiem .. to mam tiez
1. Obidve nohy robia to isté, len jedna je o pol kruhu pozadu...
2. Ak vieš prekonať hornú úvrať a prvých 30 stupňov jednou nohou, tak s pomocou druhej to je ľahšie. Dolná úvrať sa prekonáva jednoduchšie.
3. Zatiaľ som jazdil len klasické kľuky, pričom vzadu som mal buď voľnobežku alebo pevný prevod. S elipsoidnými kľukami som ešte nejazdil. A nepoznám nikoho, kto by jazdil s takými kľukami... To sa akože naťahujú a scvrkávajú?
4. Na fulle nevytočím 200 otáčok, ani 100, pretože na fulle nejazdím a ani tak skoro neplánujem. Nemám rád hojdačky. Na dráhovke (pevný prevod) som mal maximum asi tak 160. Koľko si ty vytočil na dráhovke? Ešte si nejazdil s pevným prevodom? .. adios .. mas smolu .. sorac...
Ako sa da slapat nekruhovo? Ved vdaka konstrukcii pedalov a ich idealneho kruhoveho pohybu sa to inac ani neda. Asi mate na mysli nejake poskakovanie na pedaloch, ale aj to je predsa kruhove.
Ešte si nejazdil s pevným prevodom? .. adios .. mas smolu .. sorac...
Skoda, ze si nezil v casoch, ked si ludia na kazdu oblast zivota vyberali svojho boha. A aj ked neexistoval bicykel, viem, coho bohom by si isto bol. Tak neskonalo zhodit kazdeho, kto nevie to, co ty, dokazes iba TY.
nie je kruhove slapanie ked vynakladas silu po celom obvode kruhu ktory opisuje kluka? tak narychlo spackana definicia. ked len tlacis (prava, lava, prava, .....) tak to kruhove slapanie nie je lebo viac ako polovicu casu kazda noha oddy*****
Aj oddy***** noha vykonava kruhovy pohyb. Geometriu neo....bes. Posobit na pedal silou celych 360° nedokazes. Ci na pedal tlacis, alebo ho tahas (somarina), vzdy najdes min. dva body pocas jednej otacky pedalu, ked je posobenie sily na pedal nulove.
ako som uz povedal. vykonava kruhovy pohyb ale len vdaka tomu ze ju tlacis druhou nohou.. ked ti niekto chyti nohu a bude ti ju zdvihat vykonavas pracu? nie. ale ked ju budes zdvihat sam tak vykonavas.
Neplet pracu s geometriou. Ja sa stale bavim o kruhovom pohybe, nie o tom, co robi noha. Pochop, nech na pedal polozis cokolvek, vzdy sa to bude pohybovat po kruznici.
to ano ale mam pocit ako keby sa bavim s vysokoskolskym ucitelom. aj ti chapu o com je rec ale zurvalo sa drzia svojich definicii, vzorcov a toho co napisali do 10 rokov starych skript ich doktorandi. (nic v zlom)
To, ze sa tomu hovori "kruhove slapanie" neznamena, ze ten kto to nevie pedaluje do stvorca alebo do trojuholnika. Ide o to aby si v co najvacsej casti kruhovej drahy pedalu nan posobil silou, ci uz tlakom alebo tahom.
Nechytajte kruhove slapanie za slovicka, na flaske s Topvarom je tiez napisane "pivo" a nie je to tak celkom pravda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alebo si mozno nepochopil, ze obe nohy tlacia v dvoch roznych rovinach
edit1: cize som tym chcel povedat .. ze jedna noha dokaze pomahat tej druhej. Inak povedane .. stale to nie je to iste. Rovnako ako nie je to iste tocit klasicke a elipsoidne kluky.
edit2: ak sa chces hadat, mozme ist do toho .. az mi vytocis na fulle 200 otacok za minutu .. budem Ta respektovat ako niekoho, kdo ma k tomu nieco co povedat a vie ako na to. Inak .. adios .. mas smolu .. sorac... vyhovorky ako vek a hmotnost neberiem .. to mam tiez
2. Ak vieš prekonať hornú úvrať a prvých 30 stupňov jednou nohou, tak s pomocou druhej to je ľahšie. Dolná úvrať sa prekonáva jednoduchšie.
3. Zatiaľ som jazdil len klasické kľuky, pričom vzadu som mal buď voľnobežku alebo pevný prevod. S elipsoidnými kľukami som ešte nejazdil. A nepoznám nikoho, kto by jazdil s takými kľukami... To sa akože naťahujú a scvrkávajú?
4. Na fulle nevytočím 200 otáčok, ani 100, pretože na fulle nejazdím a ani tak skoro neplánujem. Nemám rád hojdačky. Na dráhovke (pevný prevod) som mal maximum asi tak 160. Koľko si ty vytočil na dráhovke? Ešte si nejazdil s pevným prevodom? .. adios .. mas smolu .. sorac...
Skoda, ze si nezil v casoch, ked si ludia na kazdu oblast zivota vyberali svojho boha. A aj ked neexistoval bicykel, viem, coho bohom by si isto bol. Tak neskonalo zhodit kazdeho, kto nevie to, co ty, dokazes iba TY.
edt: lepsie dva body ako 50% drahy kluky
to robi kazda noha na pedaly...a vobec to nemusi byt kruhove slapanie
Nechytajte kruhove slapanie za slovicka, na flaske s Topvarom je tiez napisane "pivo" a nie je to tak celkom pravda.