Na barany je zvonček co sa da namiesto stupla zasunut do riaditok,na Temu sa da kúpiť
16.07.2025 - 16:17:16
00
neblbni to by jolimu dosli vyhovorky... :)
16.07.2025 - 16:30:19
02
Ešte smerovky .
16.07.2025 - 17:22:28
00
arrow_leftdellax napísal:
ale ved pred nedavnom tu nejaky moron kazal, ze na hradzi mat radar zapnuty nesmies :D

To sa asi tykalo blikania a nie samotneho radaru. Ja mam stale nastaveny radar tak, aby sa rozblikal len ked sa niekto priblizuje, a to snad nemoze nikomu vadit ani na cyklocestach.
16.07.2025 - 18:08:32
00
cesťák si človek vyšperkuje, pošetrí gramy prípadne aj aero watíky.
tu sa dozvieš že je nutné ovešat ho cingrlátkami jak sobi20 z luníka
tam si decká rozšliapnu kelímok a strčia do špicov aby to škrkalo, majú namiesto zvonca :lol: :party:
16.07.2025 - 19:07:16
00
Niekto hlada riesenia, iny sa len potrebuje vyzalovat na internetoch, ako mu cely svet krivdi a vsetci su blbci len on je ubercyklista. Keby si tak poniektori vysperkovali v hlavach, namiesto bicyklov. Ale ega nepustia. Tak ako za volantom niektori ani za boha nepouziju smerovku ci brzdu, podobni su aj na bajkoch. Namiesto aby sa oni prisposobili svetu ocakavaju, ze sa svet prisposobi im. A tak budu dookola len nadavat a stazovat sa.
Zvoncek montujem na kazdy bajk hned ako prvy. Zvonim daleko v predstihu tak, aby som nikoho nevylakal a aby som mohol plynulo prejst. Funguje to vyborne, len sa potom nemozem na nikoho stazovat a povysovat. Ale dam to aj bez toho...
16.07.2025 - 22:05:26
05
AMEN
16.07.2025 - 22:10:53
01
iba na okraj, z dnes rana: cyklochodnik na Štúrovej, smer zo Safka na Kamenné, clovek na fialovoruzovom zdielanom bicykli, na ušiach veľké uzavrete slúchadlá, rychlost cca pod 12

S elektrokolobezkarom sme sa radili, co s nim, nepomahalo nic, az po predbehnuti si poklepat po prilbe v oblasti usi...Snad si vsimol a pochopil

ps,edit: toho ale nepovazujem za cyklistu, 'iba' za presuvajuceho sa pouzivatela (zdielaneho) bicykla
16.07.2025 - 22:13:19
02
Za posledný týždeň mám niekoľko stretnutí s chodcami na chodníkoch, resp. vyslovene označených cyklotrasach pod Kamzikom, kde je z oboch strán aj na stĺpiku tabuľka, ktorá žiada, aby chodci nevstupovali na tieto trasy. Dnes som si ale tiež všimol cyklistu na červenej TZT, kde je tiež tabuľka, ale pre cyklistov, aby tadiaľ nejazdili...Nepochybujem o tom, že ich tam cez deň prejde viacero. Nechápem, je to tak náročné vyhovieť takej požiadavke z tej tabuľky? Veď tie TZT sú aj strmšie, ťažšie šliapateľné smerom nahor...
16.07.2025 - 23:00:39
00
Inak hlucna volnobezka vie byt aj kontraproduktivna. Dnes na hradzi dobieham babu na bajku, co ide predbiehat korculiara. Traja sa nezmestime, je mi to jedno, zvesim nohy a pribrzdujem. Baba zacuje volnobezku, zacne brzdit a radi sa naspat za korculiara, A tak vsetci brzdime, ideme v rade za sebou a cakame co bude...

Marli Keby nemal sluchadla, co by sa zmenilo? Velmi tadial nejazdim, ale predpokladam, ze je to uzka cyklo a nedalo sa ho predbehnut. Keby pocul, ze ho niekto zo zadu vyzvoni, mal by kam uhnut?
16.07.2025 - 23:01:41
01
zmenilo by sa to, ze by pocul;) ze ideme predbiehat

je to sice relativne uzke, no predbehnut sa da, dvaja sa zmesti a da sa (zvycajne, nakratko, ked tam nie su chodci) prejst aj na chodnikovu cast

takto to bolo o tom, ze pomaly sa zrovnat nalavo od neho (dalej je krajnica, obrubnik, schod smerom dole na cestu) a dufat, ze nehodi vlnu, nezlakne sa
16.07.2025 - 23:08:38
02
arrow_leftbobo323 napísal:
Ešte smerovky .

Svojho času sa predávalo aj také zadné svetlo čo malo po stranách oranžové trojuholníčky čo pripomínali smerovky. Dokonca to malo ovládaciu konzolu, ktorá sa montovala na riadidlá a bola prepojená káblom k tomu zadnému svetlu, kde sa dali aktivovať tie smerovky.
Divým sa, že sa to neujalo, keď vidím čo za blbosti si ľudia dokážu dať na bicykel, ale to podstatné neovládajú ako sa správať pri jazde na bicykli na ceste.
Jeden vypadá ako chodiaca diskotéka čo mu tam hučí rádio cez 4 repráčiky, ďalší má dojem, že 2 košíky na fľašu je málo a tak ich má na rôznych nadstavcoch ďalších 5. Niekto má pocit, že 6 zrkadielok je tak akurát.
No a o tých ďalších extrémistoch, ktorí si vyšperkovali bicykel, že človek nevie či to ide do galérie moderného umenia alebo do kovošrotu aj škoda komentovať.
17.07.2025 - 08:24:05
01
Nedá mi, ale vrátil som sa po štyroch dňoch bicyklovania v Rakúsku a teda neuveriteľné, aké sprostosti sa medzitým riešia v tejto téme. V Rakúsku je oveľa viac cyklistov a veci sa riešia ohľaduplnosťou, úsmevom, empatiou, mávnutím ... Fakt je vidieť kultúrny rozdiel našich spoločností ... :-(
17.07.2025 - 09:04:53
013
arrow_leftJaroh napísal:
Nedá mi, ale vrátil som sa po štyroch dňoch bicyklovania v Rakúsku a teda neuveriteľné, aké sprostosti sa medzitým riešia v tejto téme. V Rakúsku je oveľa viac cyklistov a veci sa riešia ohľaduplnosťou, úsmevom, empatiou, mávnutím ... Fakt je vidieť kultúrny rozdiel našich spoločností ... :-(

Vidíš každý máme iné skúsenosti aj v tom Rakúsku. Ako príhoda z minulého leta kúsok od Kaprunu na cykloceste popri rieke Salzach. Ideme s kamošom pekne za sebou na cesťákoch. Na nás sa zavesil ešte jeden miesty Rakušák tiež na cesťáku. Blížime sa k esičkovému úseku niečo ako u nás na hrádzi pri čističke v Petržalke ak poznáš. No tento úsek je celý prehľadný, keďže tam nie je žiadna vegetácia, ale je to na otvorenom priestranstve. Šírka cyklocesty je akurát tak bezpečne na dva bicykle, na tri ak sa tí dvaja držia viac pri pravom okraji. No oprosti sa rúti rakúska slepica na električke a rovno v tom esíčkovom úseku začne predbiehať pomalšiu cyklistku. Popri tom sa pozerá do mobilu, ktorý drží v ruke, takže celý ten ťažký bicykel ovláda iba jednou rukou a ešte v tých zákrutách a vôbec sa nepozerá na cestu. Samozrejme, že ju vynesie úplne do protismeru rovno predomňa. Ja rýchlo na brzdy a čo najviac na okraj asfaltu a trávy. Kamarát aby do mňa nevrazil tak to strhol rovno na trávu a tam zastavil. Ten tretí miestny Rakušák to neustál a rovno spadol z bicykla a vyválal sa do trávy.
V tom momente sme ostali stáť, niekto ležať a mal som chuť jej pekne vynadať, ale aj tak by mi nerozumela. Tak sme to s kamošom nechali na tom Rakušákovi, ktorý si to s ňou vydiskutoval a my sme pokračovali ďalej.
Tak sa prosím zdrž takého hodnotenia, že je tam tráva zelenšia.
17.07.2025 - 09:23:50
05
arrow_leftJOLI napísal:
To ako keby si od vodičov motorových vozidiel vyžadoval, že pri predchádzaní každého pomalšieho vozidla majú použiť klaksón aby o nich vedel a náhodou neodbočil alebo nezačal predbiehať v tom momente aj on niečo ešte pomalšie.

Táto možnosť tu je. 😁

Toto hovorí o trúbení zákon:

Plné znenie § 31 zákona číslo 8/2009 Z. z. z 3. decembra 2008 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov (k 1.1.2016), ktorý sa zaoberá použitím výstražných znamení v cestnej premávke:

31

Výstražné znamenie

(1) Vodič smie dávať zvukové výstražné znamenie len vtedy, ak je to potrebné na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva, a mimo obce aj na upozornenie vodiča predchádzaného vozidla.
17.07.2025 - 09:41:41
03
keyboard_arrow_up