arrow_leftComby napísal:
Vopred sa ospravedlňujem, keď neuhnem na zvonček. Som totiž polohluchý.

LOL ber to plz s humorom, zozadu sa to nepozná či hluchý alebo blbý alebo Comby ...
15.07.2025 - 19:39:58
00
Je niekde definovany zvoncek? Ja pouzivam ako zvoncek volnobezku ktora je dost hlucna.
15.07.2025 - 21:18:11
00
Tak peter120, dakujem za neopravenie ma, som to kukol a ano, zvoncek nieje povinnou vybavou. Iba tie reflexne/svetelne prvky.

JOLI - to je tvoja vec co povazujes za zbytocne. Ja mam zase svoje veci. Mne napr pride patericke ze hodit si zvoncek na bike ti pride neprekonatelny problem hodny litanii, a sucasne sa rozculujes nad inymi ludmi co obmedzuju tvoju pansku rit. P.s., ani rychlomer cajchovany nemas dokonca ani v povinnej vybave, a to ta neopravnuje ist nad max pov rychlost ;)

Ja som sa ale hlavne zabaval jak opat je tu uhorkova sezona, tento raz kociky boli nahradene drzimy fagancatami co spomaluju ohladuplnych ublizenych mamilov.
Pretoze je imo rozdiel povedat "rodicia, vychovavajte svoje deti, a sami ludia nebudte uplne tupela", vs tento hejt co tu podaktori predvadzaju bo na rusnej "ulici" kam sa masy prirodzene chodia rekreovat, nemozu v plnej parade prevadzat svoju aktivitu.

Kazdopadne, uz som na reakcie tiez minul viac energie ako je zdrave, tak znova len popcorn vyberiem a budem sa zabavat z dlhej chvile.
15.07.2025 - 22:38:58
02
OT, prepac, 'drzimy' mas uplne naopak
15.07.2025 - 22:46:41
01
Z mobilu sa blbo pise, ale hej, moja gramatika nikdy nebola hviezdna
15.07.2025 - 22:53:37
01
arrow_leftstanos4 napísal:
Tak peter120, dakujem za neopravenie ma, som to kukol a ano, zvoncek nieje povinnou vybavou. Iba tie reflexne/svetelne prvky.

JOLI - to je tvoja vec co povazujes za zbytocne. Ja mam zase svoje veci. Mne napr pride patericke ze hodit si zvoncek na bike ti pride neprekonatelny problem hodny litanii, a sucasne sa rozculujes nad inymi ludmi co obmedzuju tvoju pansku rit. P.s., ani rychlomer cajchovany nemas dokonca ani v povinnej vybave, a to ta neopravnuje ist nad max pov rychlost ;)

Ja som sa ale hlavne zabaval jak opat je tu uhorkova sezona, tento raz kociky boli nahradene drzimy fagancatami co spomaluju ohladuplnych ublizenych mamilov.
Pretoze je imo rozdiel povedat "rodicia, vychovavajte svoje deti, a sami ludia nebudte uplne tupela", vs tento hejt co tu podaktori predvadzaju bo na rusnej "ulici" kam sa masy prirodzene chodia rekreovat, nemozu v plnej parade prevadzat svoju aktivitu.

Kazdopadne, uz som na reakcie tiez minul viac energie ako je zdrave, tak znova len popcorn vyberiem a budem sa zabavat z dlhej chvile.

Len stručne aby ti nezabehol popcorn.
Zapamätaj si, že ak ťa niekto zo zadu naberie, lebo väčšiu váhu pripisuješ zvončeku ako povinostiam cyklistu využívajúci cestu, že si môžeš potom na marodke cinkať v posteli zvončekom pre svoje ukojenie.
15.07.2025 - 23:12:50
02
Práve preto sa používa zvonček aby si v predstihu upozornil že sa blížis zo zadu.
16.07.2025 - 06:52:16
01
arrow_leftstanos4 napísal:

JOLI - to je tvoja vec co povazujes za zbytocne. Ja mam zase svoje veci. Mne napr pride patericke ze hodit si zvoncek na bike ti pride neprekonatelny problem hodny litanii, a sucasne sa rozculujes nad inymi ludmi co obmedzuju tvoju pansku rit.

Mne prijde pateticke, ze cyklista jazdiaci na "svojom" ma byt v strese.
Ale ze ostatni ho ohrozuju-obmedzuju lebo nejazdia (na cyklotrase) podla zakona a ignoruju predpisy, to uz zrazu nie je predmetom diskusie. Zaujimave.
Rovnaky priklad -na dialnici by sa jazdilo pomaly a kazdy by "vyzvanal", lebo sa niektori nevedia zmestit do koze.
Asi by sme boli nastvani, ze co sa to tam vpredu deje...

Bohuprisaham, 1z50 rodin s deckom na bajkoch, co vedia ist po pravej strane...Zvysok jak dobytok po celej sirke, debatne kruzky...
Ku zvoncom asi tolko, ze cestne karbon kola z orecha ide riadny "CHRRRRRR", a v karbone sa to este ozyva.
To sa neda nepocut, asi maju blato v usiach. Je to hlucnejsie ako jednorazovy "cink", na starom biku taky zvonec mam a ucinnost na splasene stado nie je lepsia..

Naposledy upravil peter120 dňa 16.07.2025 - 07:59:29, celkovo upravené 1 krát.

16.07.2025 - 07:47:51
04
Povedzme si pravdu, zvonček je základ nielen na cyklotrase. Dá sa kúpiť aj na cestný, drahý a aj dizajnový bicykel.
Bohužiaľ je taká doba - ľudia sú zahľadení do seba a neriešia, čo sa deje okolo.
Chodci, bežci, psíčkari, deti, veľakrát cyklisti. Pridajte k tomu slúchadlá a ani maximálna predvídavosť niekedy nestačí. A ani toto:
https://www.bike-components.de/en/SPURCYCLE/Stainless-Steel-Bell-Black-p56636/
Ale toto už počuť aj cez štuple, funguje aj na autá :D
https://allegro.sk/ponuka/aabcooling-trubka-na-vzduch-pre-fanusika-fanfara-400ml-106db-ma-zapas-signal-8749239531
Sú aj v menšom balení podobná kaseru, ideál do dresu, stačí pohľadať.
16.07.2025 - 07:49:46
01
Zopakujem svoju otázku keď stále o tom zvončeku... Tí všetci tam čo som spomínal išli OPROTI SEBE... Takže treba zvoniť aj na oprotiidúcich? Načo majú oči?
16.07.2025 - 07:58:29
01
To by si sa cudoval. Oci maju na to, aby pozerali po okoli. Deti chapem, ale dospelaci, co niekam pozeraju a idu do protismeru, tak na takych pouzivam Pred seba sa pozeraj!!!
16.07.2025 - 08:20:55
02
arrow_leftVTV napísal:
Práve preto sa používa zvonček aby si v predstihu upozornil že sa blížis zo zadu.

To čo je za hlúpu poznámku. To ako keby si od vodičov motorových vozidiel vyžadoval, že pri predchádzaní každého pomalšieho vozidla majú použiť klaksón aby o nich vedel a náhodou neodbočil alebo nezačal predbiehať v tom momente aj on niečo ešte pomalšie.
Pritom každý vodič sa má presvedčiť najprv či môže začať manéver predbiehania napr. pozretím sa do spätného zrkadla a overiť si, že nejde ani nič oproti.
Aký problém máš pri jazde na bicykli, keď nevieš pootočiť hlavu do zadu aby si sa presvedčil, že ťa nepredchádza nejaký rýchlejší cyklista, No ten problém, že si ignorantské tupelo. Myslené všeobecne, nie priamo na teba.
16.07.2025 - 08:50:29
01
Neviem to logicky vysvetlit, no bzukot orechu podaktori ludia/deti vnimaju ako "nejaky zvuk", zatial co zvoncek vnimaju ako "pozor". A ano, sem-tam cinknem aj na protiiducich, ak su zamysleni...
16.07.2025 - 08:52:01
00
To nikto neviete pískať?Ja tak písknem,že im cvrkne.
16.07.2025 - 09:08:44
02
arrow_leftSingularity napísal:
To nikto neviete pískať?Ja tak písknem,že im cvrkne.

To mi žiaľ nikdy nešlo. A ak ide niekto v partii a vie pískať, tak píska. Je to naozaj účinné. Možno si budem nosiť na krku píšťalku. :lol:
16.07.2025 - 09:25:58
01
keyboard_arrow_up