Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ved pisal o debiloch na bicykli. Ty sa snad za nich nepovazujes :lol:.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 10:26:09
04
velmi casto, aj jeden kamos to robi v AT a vzdy mu za to pic..jem
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 10:26:26
00
Vcera som sa zasmial v Ziline, biker stocil z cesty na chodnik (este si vybral aj lavu stranu chodnika) a skoro za zrazil s dalsou cyklistkou, nebyt toho ze zabrzdil a preletel cez riaditka skoro na nu. Ale pohoda o 200m dalej uz veselo isiel na cervenu.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 13:19:30
02
arrow_leftuid napísal:
- jazda s telefonom v ruke, ,

ako u koho, nevidim rozdiel, ked citas SMS a mas ho na rajdoch, alebo ked ho drzis. Skor by som povedal nevenovanie sa dostatocne pozornosti svojmu okoliu. Dostatocne je tolo, aby si nikoho nezrazil a dokazal predvidat situaciu. To iste aj u vodicov aut, na vedenie auta aj biku staci jedna ruka. Vodicaky maju aj jednoruky.
arrow_leftuid napísal:
- jazda po chodniku rychlejsie ako je rychlost chodze,

len by som upresnil, rychlejsie ako chodcov co su na chodniku, ak tam ziadny niesu pripadne jeden bezec nie je dovod ist 3km/h
arrow_leftuid napísal:
- jazda dvoch a viac cyklistov vedla seba v case spicky (na cykloceste, na ceste...),

Na ceste za kazdych okolnosti, na cyklotrase ak neprecnievas za polovicu. Aj tak neschvalujem DS sytem prebiehania stredom ked mi ide nieco oproti.
arrow_leftuid napísal:
- vstup s bicyklom na vozovku bez ohliadnutia sa na relevatne smery.,

a v miestach ktore na to nie su urcene. Cize ziadne zoskocenie z obrubnika medzi odparkovanymi autami a podho na cestu. Len tam kde je zjazd vyjazd odbocka...
-Predchadzanie vozidla odbocujuceho v pravo z prava.
-Tlacenie sa kluckovanim pomedzi pomaly iduce auta alebo zastavujuce auta v premavke
-jazdenie po obchvatoch a cestach, kde je povolene viac ako 50km/h
-jgnorovanie prikazovych a zakazovych znaciek a predpisov vseobecne.
-jazda v stave tazkej unavy a nevyspalosti (studie dokazli, ze je to nebezpecnejsie ako opylost)
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 13:26:11
00
Jazdu s telefonom v ruke som myslel vseobecne - chatovanie, telefonovanie, zapinanie hudby a pod. ale pointu si pochopil.

Pokial ide o rychlost jazdy na chodniku, dost zalezi aj na tom, kde sa chodnik nachadza a aky je siroky. Pokial ide o chodnik povedzme pri nejakej vypadovke (Galvaniho, Ruzinovska..) a je dostatocne siroky, da sa ist aj rychlejsie. Opacny pripad je chodnik v centre mesta (Stefanikova..), ked po jednej jeho strane ti parkuju auta a na strane druhej kazdych x metrov je vchod do domu. Tam ti moze kazdu chvilu niekto vkrocit do cesty a poznajuc chodcov, nikto sa na chodniku nepozrie dolava-doprava.

Na ceste za kazdych okolnosti, na cyklotrase ak neprecnievas za polovicu. Aj tak neschvalujem DS sytem prebiehania stredom ked mi ide nieco oproti.

Ked idu dvaja vedla seba, celkom isto sa vykecavaju, co sa rovna nevenovaniu pozornosti okoliu a v spicke to nemusi dopadnut dobre. Duplom nie ak idu podobni v protismere.
Osobne predbieham stredom za predpokladu, ze v mojom smere, aj smere protilahlom idu cyklisti normalne, co najviac pri kraji a nikto v protismere alebo za mnou neiniciuje predbiehaci manever.

Zrovna vcera som isiel po dlhsej dobe po hradzi od mosta Lafranconi po Pristavny a z tej hustoty premavky, do toho bezci beziaci vedla seba, kocikujuci.. som bol na prasky. :-D
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 14:36:23
01
Suhlasim zo vsetkym az na tu prevadzku na hradzi. Chapem tvoj pohlad na vec, ale ked idem na biku s kamosom po pol roku ktory jazdi ovela menej ako ja. To jest ideme sice 25km/h ale on je skoro v tresholde a ja mu mozem kludne aj spievat pri tom tempe. Tak nevidim dovod preco by sme mali ist za sebou a nemoct sa porozpravat. Dobre sa mi s nim rozprava, nevladze odporovat. :-D Chapem ze ta cyklisti iduci pomalsie ako ty irituju, mna tiez ked trenujem, ale beriem to tak, ze ak musim za nimi pribrzdit, tak je to aspn trening nastupu nasledovne, Proste po hradzi chodia aj ludia co to maju ako rekreaciu, nie len na stopky. Na ceste sa vykecavat nemozu tak su na hradzi. Skor by som povedal, ak ti vadi premavka cez spicku a neumoznuje ti tempo, ake si predstavujes, chod tam vecer alebo rano.
Ked predbiehas stredm aj ked idu jazdci za sebou, Nemusia o tebe vzdy vsetci zucastneny vediet. A napr aj ja ratam ze svoju polovicu trasy mam volnu, tym skor ked je tam ciara. Ak sa nahodou chceme prestriedat, alebo z akehokolvek dovodu (jama, spina,vietor) chcem prejst z jazdy za sebou na jazdu vedla seba nepozeram do zadu. Ak budes ratat ze sa okolo mna pretlacis cez moju polku pruhu, mozes byt prekvapeny. Ked idem predchadzat cize idem do protismeru vzdy sa obzeram ci nejde niekto rychlejsi a ci je prud volny. Aj kuazujem rukou. Ale ak som vo svojom prude ani nahodou.
Chodci, kocoiky korcule kolobezky ....je tragedia treba tam uz toho policajta aby sa to puratalo aspon tam kde je C8.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 15:01:32
00
Nie som proti vykecavaniu sa na bicykli, akurat by bolo vhodnejsie to robit v miestach, kde ta premavka nie je taka husta, tj. mimo obyvane casti mesta. Cyklotrasy v meste maju nielen ucel rekreacny, ale aj tranzitny (dostat sa z bodu A do bodu B bez nutnosti ist po chodniku/ceste ). :-)
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 15:13:10
00
Suhlasim, ale pochop ze stazovat sa na ucpatos cykilotrasy je to iste ako ked sa stazuje sofer auta na ucpatost cesty. Proste aj ty sam ju vytvaras a musis ju strpiet. Rovnako ako ten sofer musi strpiet cyklistu iduceho 14km/h v stupani s plnou ciarou. Myslim ale ,ze hlavny problem su nic netusiaci chodci a psickary korculiari MALE DETI, nie pomalsi vykecavajuci sa cyklisti. Aspon za mna, ked obcas jazdievam pomerne rychlo, su rodicia s detmi. Celkovo som mal 3 krizovky na hradzi, kde som brzdil zo 45 na 0. A vsetko boli deti. Niektore na bikoch, ked z nicoho noc urobili 90 stupnov zakrutu a isli napriec, obcas peso len sa rozbehli za niecim napriec trasou. Ludia ich tam vencia, lebo sa nevedia chovat na chodniku a vbiehaju im pod auta tak si povedia, ze lepsie pod cyklistu ako pod auto. Ale to ze som uz 3x mohol sediet v base ich vobec nezaujima. A to sa typicky stava na miestach, kde je minimalna premavka, nie tam kde je to hlava na hlave. V tedy su tam skor zorientovgani rutineri. Inak je znacne nefer ze ak vbehne auto na cestu a prjdes ho autom, mas velmi ve4lku sancu, ze sa kriminalu vyhnes. Ak zrazis dieta napriklad na dunajskej hradzi tak si na 99% v lochu, Troska nefer.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 15:40:13
00
vcera som bol na hradzi a je to peklo, ako z cias korona karanteny, mraky ludi, tlacenka, no des
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 15:51:05
00
neboj, zachvilu je jesen, ludi ubudne
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 15:54:59
10
Ja by som tam dal znacku cesticla pre chodcov a cyklistov a policajtov nasadil prave na tych, ktori musia brzdit zo 45 na 0. Ked tam nikto nie je, rob si co chces ale ked ku niekomu prichadzas, mas automaticky spomalit...
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 19:51:13
03
Vdaka bohu, ze ty predpisy nepises, lebo urcite by si to zaviedol aj na cestach. Predpokladam, ze rozoznavas decke ihrisko, chodnik pre chodcov, priestor na volny vybeh psov a cestu. Kazde ma svoje predpisy a je urcene na ine vyuzitie. Verrim ze ti to nemusim vysvetlovat. Ak treba UTFG.

Cize len strucne, kazdy nech sa mota tam kde mu nalezi, ja nechopim jazdeit trial na decke ihricsko, tak nech sa deti nemotaju po cyklotrasach a ak ich rodicia nevdia udrzat pod kontrolou tak nech s nimi sedia tam, kde nemozu sposobit dopravnu nehodu. Ked sa chcu ucit bikovat som za, ale do 10 rokov mozu jazdit po chodniku tam ich rychlost a charakter pohybu pasuje.

A pre tovju informaciu bolo to pri X-bionic arene na prazdnej hradzi, kde si na jesen visla rodinka na prechadzku vsetky 3 pripady. Ak si noazj predstavujes, ze je normalne spomalit zo 45km/h zakzdym ked vidim rodinku na kraji cyklotrasy tak k tomu naozaj nemam co dodat. Ale ty by si mohol dodat na kolko treba spomalit. Na 20? 10? alebo 5? aby ked to dieta vbehne pod kolesa, aby sa mu urcite nic nestalo ? Verim ze ty to tak robis. A pre pripad, ze si v zivote na biku 45km/h inak ako dolu kopcom nesiel, mozes si to skusit v aute, ked ide rodinka po chodniku. To je presne ta ista situacia.
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 21:14:16
02
Jury TdF kazi meno normalnym cyklistom uplne najviac...... je.bat TdF
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 21:27:30
06
Ano ja spomalujem aj ked idem autom a pri ceste sa motaju decka a psy. Tak sa to ma robit
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 22:09:07
02
A na aku rychlost spomalujes ? Na aku rychlost mam spomalit na biku ? A na zaklade coho tvrdis, ze sa to tak ma robit?
Zobraziť komentár 09.09.2020 - 22:55:02
00
keyboard_arrow_up