Sem-tam nejaká tá palička alebo konár hodený cez lesnú cestu/chodník je "normálna" vec. Obídeš, preskočíš, odstrániš a ideš ďalej. No na Devínskej kobyle niekto vymyslel "vyšší level" týchto prekážok. Šiel som tam túto sobotu (31.10.2009), pozrieť sa s rodičmi na inverziu. Vybrali sme sa mojim obľúbeným chodníčkom po ľavej strane, ktorý vyústi až na vrchol kobyly. V určitom úseku však bolo nahádzaných neskutočne veľa polien. A nie hocijakých. Niektoré sme mali problém odstrániť aj 2. Boli tam nahádzané v určitých vlnách, kedy šlo po sebe cca 3-8 kúskov. Všetky sme odstránili. Bolo ich 71 ks, pričom som počítal len tie veľké. Malých bolo ďalších 15-30. Dnes (2.11.2009) som šiel skontrolovať, ako to tam vyzerá. A čo som našiel? Samozrejme opäť si niekto dal námahu a celé to za*ebal konárami, kmeňmi stromov. Tak som si dal 2. brigádu (našťastie pri odstraňovaní najväčšieho a najťažšieho kusu, ktorý zhodou okolností bol asi naozaj padnutý a nie nastrčený, mi pomohol Tomáš Kubek zo Ski biku). Teraz som zvedavý, ako to bude ďalej. Zaujímavé je, že som sa s tým stretol len na istom chodníčku v označenom areáli na mapke. Inde som stretol len 2 "náznaky". V týchto miestach taktiež možno pozorovať rozbitý les, rozjazdený. Čierna ťažba? Alebo chce takýmto spôsobom niekto zabrániť, aby tam nejazdili na strojoch? No takto sa to nerieši...
A čo som tým chcel povedať? Asi len toľko, že keď tade pôjdete a bude to opäť zahádzané, všímali si, či nevidíte vinníkov (1 to nemá šancu spraviť, dokonca to sem-tam vyzerá, že je to tam navezené) a prípadne to prečistili.
uz som to tam tiez videl viackrat ale to bolo vzdy len tak zo par ks a dalo sa to aj obist...toto je uz ale ine psycho sak to je robota jak hovedo..nikoho som tam ale nikdy nevidel..
smradi, pumpou po krizoch... Toto ked vidim, zlc mi kypi...Uz som zazil nieco podobne niekde v okoli Sklenej huty. Isli sme do kopca a museli sme kvoli tomu biky tlacit a sucasne cistit chodnik....
V pohode .. staci mat 150/150 zdvih a neriesis to. .. teda dolekopcom/scasti po rovine.
Taketo prekazky na na endure priamo vyhladavam .. je to uplne najsuper
Inak ako pise romax ...
Tym co likviduju spravene mostiky a pod .. klince .. tak .. no, nie pumpa po krizoch .. mam nieco lepsie. Ale dotycny bude lutovat. A silne. Jeden uz na zaciatku roka na to skoro doplatil ..
Tak tak, na spestrenie a zlepsenie techniky je to dobre. Alebo kasli na to, strihni to povedla a o chvilu sa vyjazdi novy chodnik. Ti idioti nechapu, ze viac problemov narobia inym turistom nez zdatnemu bajkerovi.
Ja inak nechapem tych ludi, co to robia .. namakaju sa ako k* .. a nic z toho aj tak. Ale viem , ze poniektori dochodcovia mavali taki adrenalinovi sport, ze hadzalai konare do kolesa, pripadne priamo sotili cloveka na bajku .. v zime (pod Kolibou) ... nechapem to ..
jezus: tak,tak .. presne.
romanx: nieco ako sme boli v soboru pri Hviezde ? Som nechapal .. kto to tam narezal tie stromy. Ved tam je niekde aj rezervacia, lesnici to asi neboli, protizakonne to tam urcite niekto narubal.
Lto, pozri si fotku "prírodné retardéry2" a zamysli sa, či to prejdeš so svojim zdvihmi. Lto, Jezus, áno, dá sa to obísť. No aj les okolo je plný papekov, čiže stále niečo lezie do výpletu. Jednoducho tade nemožno prejsť tak, ako keď je čistá cesta. Preto by som sa nad to nepovznášal spôsobom "obídem to".
Papeky neries. Kto sa boji papekov nech nechodi do lesa. A ja by som skusil aj tie retardery 2, ved to je na tom to fun - su poukladane pekne kolmo na smer jazdy, takze podla mna to nie je nerealne. Ale ano, pre HT to nie je az tak bezpecne a fun. Hold, mas blby bajk.
Lto, pozri si fotku "prírodné retardéry2" a zamysli sa, či to prejdeš so svojim zdvihmi. Lto, Jezus, áno, dá sa to obísť. No aj les okolo je plný papekov, čiže stále niečo lezie do výpletu. Jednoducho tade nemožno prejsť tak, ako keď je čistá cesta. Preto by som sa nad to nepovznášal spôsobom "obídem to".
Bez problemov .. v sobotu sme s romanom take jazdili. Ked mas 15/15cm a prehazku na pevnej ose .. nic ta nerozhadze .. je to fakt brutal rozdiel .. ist na XC bajku a na endure 15/15. A ziadne semislicky ala 2.1 racing ralph ...teda poniektori mali slicky z NN ale to neva DD
romax: tiez si myslim, na lesakov to nevyzeralo.
edit: papeky v tejto velkosti su uplne super na enduro .. aj velkostou a hlavne , ze su kolmo. Ak by boli sikmo, bol by dost problem ... ale takto je to fun. Nevravim, ze to nespomali .. sice ako kedy, v tomto pripade spomali .. ale aspon je sranda. Aj pripadny pad moc neboli. Ale skutocne, na XC bajku, ak jeden nema trialovu techniku ala "kesalp", tak to nastve ..
aj u nas sa to deje, ale mam opcit, ze hlavne kvoli motorkarom...mne to vadi hlavne cestou hore brehom...
ale ako vidim, spravne riesenie je kupit si "vhodny" bike
Na Kobyle motorkari nejazdia vobec, tam si netrufnu. Pohybuje sa tam obcas aj lesna straz, ved je to ChKO ci co. A co sa tyka tych konarov a pod. - podla mna su to miestni z Dlhych Dielov alebo Dubravky, ktorych irituje, ze sa tam vozi plno cyklistov. A tento stav s tym zadrbavanim chodnikov trva uz par rokov, nic nove. Ale je pravda, ze podobny stav ako na na foto "retardery 2" som tam zazil len raz, ale to bolo este horsie - to bolo uplne neprejazdne. Nastastie to bolo len na useku asi 300 metrov (cely zjazd vsak nemal viac ako 500 metrov). Hold, ludia su rozni. Ale keby som toho cloveka resp. tych ludi pristihol pri cine...
CraObs: Blby bajk a blbi spoluobcania sa nevylucuju. O to väcsia smola pre tmaxa.
P.S. Inak krasna nahoda - v slove retardery staci zmenit y na i a mame z toho vystizne pomenovanie pre tych obcanov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zopár kusov je "OK", no toto som aj ja videl prvýkrát. Budem to pozorovať.
Taketo prekazky na na endure priamo vyhladavam .. je to uplne najsuper
Inak ako pise romax ...
Tym co likviduju spravene mostiky a pod .. klince .. tak .. no, nie pumpa po krizoch .. mam nieco lepsie. Ale dotycny bude lutovat. A silne. Jeden uz na zaciatku roka na to skoro doplatil ..
jezus: tak,tak .. presne.
romanx: nieco ako sme boli v soboru pri Hviezde ? Som nechapal .. kto to tam narezal tie stromy. Ved tam je niekde aj rezervacia, lesnici to asi neboli, protizakonne to tam urcite niekto narubal.
Lto, Jezus, áno, dá sa to obísť. No aj les okolo je plný papekov, čiže stále niečo lezie do výpletu. Jednoducho tade nemožno prejsť tak, ako keď je čistá cesta. Preto by som sa nad to nepovznášal spôsobom "obídem to".
Lto, Jezus, áno, dá sa to obísť. No aj les okolo je plný papekov, čiže stále niečo lezie do výpletu. Jednoducho tade nemožno prejsť tak, ako keď je čistá cesta. Preto by som sa nad to nepovznášal spôsobom "obídem to".
Bez problemov .. v sobotu sme s romanom take jazdili. Ked mas 15/15cm a prehazku na pevnej ose .. nic ta nerozhadze
romax: tiez si myslim, na lesakov to nevyzeralo.
edit: papeky v tejto velkosti su uplne super na enduro .. aj velkostou a hlavne , ze su kolmo. Ak by boli sikmo, bol by dost problem ... ale takto je to fun. Nevravim, ze to nespomali .. sice ako kedy, v tomto pripade spomali .. ale aspon je sranda. Aj pripadny pad moc neboli. Ale skutocne, na XC bajku, ak jeden nema trialovu techniku ala "kesalp", tak to nastve ..
ale ako vidim, spravne riesenie je kupit si "vhodny" bike
podla mna ma hlavne blbych spoluobcanov..
CraObs: Blby bajk a blbi spoluobcania sa nevylucuju. O to väcsia smola pre tmaxa.
P.S. Inak krasna nahoda - v slove retardery staci zmenit y na i a mame z toho vystizne pomenovanie pre tych obcanov.