Lokalizácia
Formulár sa odosiela
joooooj to si my pripomunul zjazd z cervenca klasika tam ked to pustis ***** ako o zivot ....(ked to pustis)
jasne ze obcas tadial stretnem turistov smerom hore to vsetko je v poriadku ale smerom dole hlavne aj ked oni idu dole je to zlee ti ludia si myslia ze su tam sami a nic ich nemoze prekvapit a presne tak aj reaguju ked zrazu zacuju drncanie retaze a pukot skaliek spod kolies , najvacsia sranda ze ked ich zbadam spomalim na cca 10km/h a uhnem na kraj je jedno ktory a oni sa hodia na presne ten isty okraj ale to je skor spravanie sa cloveka ked sa chce uhnut cize to uroby vzdy a vsade tak reku najlepsie by bolo okolo nich ako ninja prejst skoda tych zvukovych efektov od retaze a kolies heh
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 10:03:46
00
Mna samozrejme najviac a skodoradostne tesi, ze ten debilek-zapratavac si uz vychadzky po Kobyle davno neuziva, lebo sa stal otrokom svojej posadnutosti.
Tak toto je vynikajúci názor, s ktorým sa maximálne stotožňujem.
Namiesto príjemnej vychádzky rozmýšľať kam dať nové drevo, byť z toho zapratávania špinavý, naťahovať sa s ťažšími kusmi driev atď.

S tým, že to tu väčšina z vás považuje za akési možno prospešné a bezproblémovo prejazditeľné prekážky okoreňujúce jazdu na bicykli, sa nestotožňujem, ale to je len môj uhol pohľadu a moje vnímanie cyklovýjazdov :)
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 10:38:13
00
Zase sa veľmi tým chodcom nečudujte, že sa zľaknú. Hlavne starší človek na prechádzke sa pohybuje možno 2 - 4 km/h. Keď vy idete na bicykli rýchlosťou 30km/h (skoro 10m/s), vy sa chodcovi zrazu objavíte za chrbtom, zatiaľ čo on prejde nejaké 3 metre. O to horšie, ak ani nespomalíte. Navyše na biku sa vám aj môže zdať, že ste spomalili, ale spomaliť z 30km/h a viac na 10km/h je skoro ako zastať. O vyšších rýchlostiach ani nehovorím.

Ozaj, tie drevá v lese sa v tých miestach nedajú obísť? Keď tade prejdete na bikoch desiati, hneď bude hotová nová cestička :devil: .

TomasTom: ten tvoj príbeh naznačuje, že si v tom nebol až tak nevinne...
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 10:40:26
00
Jezus: nie som si isty, ze si to zapratavac vobec kedy uzival .. to je choroba imho :D
wukie: mne to tiez prekaza, aj ked nieco z toho viem prejst .. ale uz minimalne na XC bajku uz neprejdem, z esteetickeho hladiska mi to vadi tiez, les je cisty, haluze na chodniku :fubar: .. ja len spekulujem nad efektivitou zameru pana zapratavaca :lol:

Inak ale zatial mozme byt radi, ponevaz az si p. zapratavac nasadi modre sluchadla, potom zacne to prave peklo :sweat:
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 10:59:47
00
lto: modré slúchadlá, áno, to by bol už ten najvyšší level jeho vnímania poriadku v lese...
Alebo, že by sa jednalo o iné modré slúchadlá? :) pixhost.info
PS: pre neznalých a mladšie ročníky, je to záber z filmu Vesničko má středisková.
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 11:04:30
00
Alebo takto images2.wikia.nocookie.net :lol:
edit: kto nepozna odkial je obrazok ... coze ? :tmi:

Naposledy upravil lto dňa 20.02.2011 - 11:44:14, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 20.02.2011 - 11:11:07
00
Taký krátky príbeh.
mal som asi 16 rokov a išiel som asi 30-35 po takej cestičke, no bol to asi chodník skrz sídlisko dolu kopcom, ale bol široký asi 3-4m. Cez neho išla akási rodinka o 4 členoch rozťahaná cez celý chodník.Ja v dobrej vôli som išiel do lavej strany, kde bolo trocha miesta, pričom tesne pred tým ako som ich obišiel ktosi z nich zakričal pozor bicykel a malé, asi 10 ročné dievča mi skočilo rovno do cesty.

Neviem sice kolko mas rokov teraz, ale stale si myslis, ze to bola chyba toho dietata?
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 11:12:37
00
lto: pre istotu som napísal, že z čoho to je, nie každý a hlavne mladšie ročníky poznajú také filmy.
Ten obrázok, čo si dal, až sa mi rozžiarili očká :) tomu sa povie nostalgia. Keď sme to hrávali kedysi po sieti na základnej škole alebo len tak u kamaráta, to boli časy :)
IDDQD a IDKFA :D
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 11:17:40
00
Hehe, to bolo k obrazku to ps, nie k prispevku co si dal :lol: .. len som pouzil rovnaku sablonu .. dufam,ze to ujo zapratavac necita, aby nepouzil IDDQD :sweat: .. nam by sa zislo ale IDCLIP :D
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 11:45:49
00
Pre zombiho a jni,
Samozrejme, že si to nemyslím. Moja chyba bola, že som nespomalil, kedže som ešte vtedy nemal dostatok skúseností s koexistenciou kolesových a peších. Ich chyba bola, že si mysleli, že im patrí celá cesta a sú kdesi doma na dvorku, kde nikto iní okrem nich nebol. Já mám tridsať a dovolím si povedať, že už dávno jazdím veľmi ohľaduplne, o to viacej že som aj aktívny turista a preto to vidím pekne z obidvoch strán.
Za čím si však stojím je to, že minimálne polovica chodcov absolútne nedáva pozor na ostatných, je im jedno po ktorej strane idú, je im jedno, že deti behajú krížom - krážom, akoby nikto iný ani neexistoval. A to vidím každodenne. Pointa predchádzajúceho príspevku bola tá, že mladí cyklisti robia chyby a sú často bezohľadní, tak ako som bol aj ja... Na druhej strane chodci im nemajú častokrát čo vyčítať.
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 12:30:13
00
Základné pravidlá chodcov:

1. Chodci idú zásadne vedľa seba
2. Chodci idú vždy na celú šírku chodníka, cesty, atď.
3. Ak majú psa, ten je vždy bez vodítka, teda voľne pobehuje
4. Pes vždy beží ku kolesám bicykla
5. Ak majú sebou dieťa, vždy voľne pobehuje a nikto ho nedrží za ruku
6. Dieťa vždy uhýba bicyklu "do cesty"
7. Nadávajú cyklistom keď nespomalia
8. Nadávajú cyklistom i keď spomalia
9. Nadávajú cyklistom vždy, nech by ten spravil pre bezpečnosť čokoľvek
10. Chodci sa vždy cítia nadradení. Občas to ale nezaberá a končia pod kolesami vozidiel.
11. Chodci sú vždy hluchí, nepočujú volanie, príp. zvonček bicykla
12. Ak máte HOPE a spomalíte, zľaknú sa a vynadajú vám
13. Na cyklocestičke sa vždy prechádzajú chodci
14. Ak ich upozorníte, že to je cesta pre bicykle - vynadajú vám
15. Ak dôjde ku kolízii s chodcom, na vine je vždy cyklista
16. Ak ste po kolízii s chodcom ranený, nečakajte od chodca prvú pomoc
17. Ak ste po kolízii s chodcom ranený, často na vás zaútočí a máte o zranenie naviac
18. Na zástavke chodci "vždy" vybehnú spoza autobusu
19. Sú oblečení zásadne v tmavom oblečení
20. Nikdy nemajú na sebe reflexné prvky
21. Chodec nikdy nesleduje dianie za ním ani pred ním
22. Chodci nepočujú, nevidia, nepredvídajú - od všetkých ostatných to však vyžadujú !!
23. Na chodcov sa nemusíte usmievať, zdraviť ich - ste pre nich len gauneri
24. Na chodcov je najlepšie použiť starú sedlovku - netreba gramáriť ;)
25. Správajú sa ako teľce - s rozdielom, že teľa vám nevbehne pod kolesá
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 13:33:03
00
By som to zhrnul asi takto: ľudia sú ko*oti. Príklady nachádzame denno-denne. :)
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 13:59:53
00
angel, zabudol si na...
3.5 Ak je pes na vodítku, pobehuje vždy po opačnej strane chodníka/cesty, ako jeho majiteľ, tj. vodítko je natiahnuté krížom... :sweat:
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 14:10:08
00
angel, zabudol si na...
3.5 Ak je pes na vodítku, pobehuje vždy po opačnej strane chodníka/cesty, ako jeho majiteľ, tj. vodítko je natiahnuté krížom... :sweat:

...ja som to vcera skopiroval z netu. Ale spravna poznamka, tie pripady so samonavijacim voditkom poznam
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 14:22:54
00
inak tie drievka na tych chodnikoch su uz dost nahlodane hnilobou, aspon teda na pohlad, tazsi bajkeri by ich mal doslova krajat a nie preskakovat :lol:
Zobraziť komentár 20.02.2011 - 16:29:05
00
keyboard_arrow_up