táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
Ikonky pod prispevkami zarovnane dolava su take, akoby som sa ocitol v Anglicku na ceste, kua. Zase vpravo to menu "Podobne temy" vobec nepasuje. Ked uz, tak by malo byt vlavo. ;-)
Kedysi som sa pytal na moznost blokovat/skryt cele kategorie a bolo mi odpisane ze po upgrade fora…skusal som to hladat ale nikde nic take nevidim. Zabudlo sa nato alebo som len slepy ? Nechcem vidiet napr nic z kategorie elektro biky.
schovat e-biky si vies v nastaveniach - na PC v pravo hore v rohu mas svoj avatar - kliknes - nastavenia a tam si vies zapnut/vypnut e-bike. casom snad popribuda.
@lear1 tu je Schovat elektrobicykle:
Toto mam zakliknute uz davno a nefunguje to. Kazdopadne ja by som rad “skryl” aj ine kategorie ako celok, napr. celu mtb kategoriu a nie po jednej teme.
Za mna v pohode. Len tie tagy to zneprehladnuju. Stacilo by ich 10 max.
Neprečítaná téma bola voľakedy zvýraznená. Ako viem, kde pribudol nový príspevok? No musím povedať, že po starom to bolo oveľa lepšie a prehľadnejšie. Za mňa horšie, ako predtým.
Zelena gulicka pri pocte prispevkov v danej teme.
Toto je v rieseni, aby bolo zo zoznamu tem jasnejsie, ktore su precitane a ktore nie. Aktualne na mobile zelena gulicka ako pise lear1, na desktope je tam taky badge, ktory hovori kolko novych komentarov je v teme.
no bude to chciet cas - aj veci co sa pripomienkovali a vyriesili pocas "testovania" su spat :-D
toto si hodit na plecia takto cez advent :-) drzim palce a prajem pevne nervy.
tiež som trochu testoval, vsak vies, no niektoré veci akoby sa vratili/resp nove chyby neexistujuce pocas testovania sa zjavili.
Nie úplne vsetko si pamätám, iba som zapisoval, k osobnemu pokecu uz nedoslo, no som celkom rad, ze som nedostal odmenu za testing;) a tiez, ze moje pripomienky boli relativne slaby odvar toho, co sa tu spustilo.
Timing by bol lepší na nejaku uhorkovu sezonu, nie koncorocny zhon...
Davam si pauzu - nech reportuju ini, je tu dost 'kibicov', i ked s rizokom,ze prispevky v inych temach okrem tejto 'hot' mi uniknu.
mne bolo jasne, ze ked to pojde na ostro, bude to o niecom inom. teraz mam pocit, ze menej diskutovane temy/dotazy budu este menej diskutovane/citane/odpovedane, lebo ich odsunu aktivne temy na hlavnej stranke. manualne prezerat forum bude asi malokto.
tiez som tusil ze mi tato rozvetvena diskusia nebude moc pochuti. uz v magazine som si vsimol, ze tento typ diskusie nieje moc stastny pokial je diskusia moc aktivna. je priliz chaoticke a unavne sledovat taku diskusiu.
budem si v tom musiet najst system.
Presne toto, kupu razy ani nebudes vedet v ktorej vetve pribudol prispevok, kto na koho reaguje. Za mna toto zle.
Jednoduchost, chronologickost je v tomto smere lepsia.
Najlepsie ak by sa to dalo prepnut, nech si to kazdy nastavy ako chce...
Budes - po kliknuti na neprecitanu temu sa zobrazi prvy neprecitany prispevok (aj vo vetve) a nasledne vies ikonkou (napravo pri hlavicke prispevku) "preskakat" na dalsie neprecitane prispevky. Alebo budes svoje temy sledovat cez feed (nove komentare) na homepage shopu.
Chapem, ze je to komplikovanejsie na sledovanie noviniek ako linearne forum, ale stromova struktura ovela lepsie udrziava kontext a je ovela jednoduchsia pre niekoho, kto nechce citat celu temu, ale len odpovede, ktore ho zaujimaju.
Technicky nie je mozne prepinat medzi starym a novym forom. Stare forum je vypnute, bol to pre nas obrovsky blocker, ktory nam zamedzoval udrziavat web na najnovsich verziach software.
ano cez tu ikonu preskakovat na dalsie prispevky. vsimol som si ju, no asi nie kazdy. pokial som na nu nepresiel kurzorom, ani som nevedel co znamena. a vsimnut si ju bolo tiez skor o nahode. nejak ju zvyraznit, pripadne rovno aj staly popis napr. "dalsi novy"
Pracuje sa na tom aby to bolo vyraznejsie a dalo sa to jednoducho preklikavat :)
Precitane temy uz nie su boldom, diky :)
Prosím, načo je v prehľade tém (vlákien?), pri zobrazení na mobile, celkový počet príspevkov?
Podľa mňa to len dosť zhoršuje prehľadnosť a je to informácia, ktorá je v zásade zaujímavá len raz.
@cervo obrázky / fotky sú len skreslené náhľady a nedá sa určiť ktoré sú vložené cez odkaz a ktoré sú autorské, nedajú sa ani hodnotiť
Celkovo sa budem snažiť na to zvyknúť ale prehľadnosť fóra je totálne v prdeli
Špeciálne Podobné témy je riadny bulšit
Tie obrazky myslis v sekcii nove komentare (homepage fora)? Alebo priamo v temach?
Prehladnost - to je naozaj o zvyku. Chronologicke zoradenie je fajn na niektore typy tem, kde sa pekne krasne drzi temy a da sa reagovat vzdy na predosly prispevok. V temach (ako je aj tato) by sa ani poriadne nedalo reagovat na vsetko v nejakom rozumnom formate - je lepsie ked sa reakcie drzia prispevkov a nezahlcuju hlavny flow temy.
Podobne temy - vidim, ze to nefunguje ako bolo zamyslane. Dava to zmysel pri temach, kde existuje dalsich XY tem, ktore riesia strasne podobnu vec (mam kupit X alebo Y), ale nie pri takychto temach. A zabera to relativne vela priestoru. Premyslime.
ale glevove fotky su konecne 4:3 🤣v nahlade z nej vidiet len cast. https://www.mtbiker.sk/forum/o-hocicom/fotky-z-vyjazdov--12217?open=2147133#post2147133 stoji za zvazenie co stym.
K tej prehľadnosti
Napríklad - Vynechám niekoľko dní a vrátim sa k vláknu, ktoré ma zaujíma, tam bude dajme tomu veľká aktivita, rozvetvia sa jednotlivé príspevky, niekto bude reagovať napr aj na príspevok pred mesiacom / týždňom a tam sa to rozvetví dajme tomu pri 20 príspevkoch
Po otvorení pôjdem na aktuálne témy uvidím kedy bol pridaný posledný príspevok a teraz čo ? ak budem chcieť vedieť čo sa tam dialo, musím prejsť celé vlákno alebo ako ?
Zelena gulicka na mobile nefunguje, bol som v teme novinky, dosiel na posledny prispevok, isiel spat, a stale vidim zelenu gulicku, zopakoval som to 2x dal refresh a stale vidim zelenu gulicku, fakt bordel.
Prosím. vás, ak som v dobrej téme, kde sa teraz odlajkne aby mi hlásilo v zvončeku upozornenie na nový príspevok k téme? Ďakujem