táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
kazdopadne nepotrebujem grafy aby som videl ze to tu zakapava. naopak ozili diskusie pod clankami, pri produktoch v shope. forum je uz skor o hocicom diskusia pre komunitu ale mrzelo by ma keby zakapala uplne.
a to nemyslím ako hejt alebo tak ... len vám úprimne nezávidím novú cieľovku ...
My sme sa tu uz vlastne velmi dlho pohravali s myslienkou prisposobit sa vo fore dvom roznym situaciami:
- linearne "kecacie" temy, ktore su chronologicke a vyuzivaju ich primarne aktivni clenovia, ktori medzi sebou diskutuju. To je to, co mame teraz a je to fajn pre aktivnych clenov, ktori su tu denne. Nove forum toto nezrusi, stale mozu byt chronologicke "kecacie" temy s vyhodou, ze reakcie na konkretne prispevky sa mozu pekne schovat a zoskupit dokopy. Ten, kto cita temu po dlhsom case, alebo prvykrat, nemusi citat vsetky reakcie a odpovede, ale len tie, ktore ho zaujimaju.
- Q&A temy, kde sa riesi konkretna otazka alebo tema a chronologia je menej dolezita - dolezita je relevantnost/kvalita odpovede. Toto bude riesit nove forum do velkej miery, kedze vieme zoradit odpovede podla kvality a schovat reakcie v stromovej strukture. Toto je use case, ktoru ma nasobne viac ludi ako ten prvy a umoznuje rychle najdenie kvalitnej odpovede na otazky, ktore ludia maju (mladi / stari / hocijaki).
lapaloma neviem preco to vidis tak cierno-bielo. Ano, chceme aj gen Z, aj gen Alpha ked zacnu bicyklovat. Chceme aj ludi co jazdia na e-bikoch. To neznamena, ze nechceme milenialov a boomerov a XC-ckarov a ziletkarov a neviem co. Chceme vsetkych. Cyklistika ma spajat, nie rozdelovat. Delit sa na skupinky v tak malej krajine ako sme a tvarit sa, ze ma niekde nechcu, lebo akceptujeme aj ine skupiny, nez tu s ktorou sa identifikujem ja, mi pride absurdne.
dnes by sme mali spustit nove forum. Kvoli tomu dojde ku kratkodobemu vypadku dostupnosti fora.
Prosim o strpenie a vopred sa ospravedlnujem v mene nasho timu. 🙏
Taktiez sa po spusteni noveho fora mozu objavit neduhy, ktore budeme aktivne riesit. Kedze sa nejedna o redizajn, ale o nahradenie 90% vsetkej povodnej technologie, nie je to uplne najjednoduchsi prechod. Ak teda narazite na nejaky problem, netreba hned panikarit, pravdepodobne bude stacit chvilku pockat. Neduhy sa budeme snazit vyzehlit v najkratsom moznom case. Vopred uprimne dakujem za zhovievavost.
tak ja som uplne strateny... do roka sa snad ozvem😀
Na mobile je to hroza, neprehladne. Ja si chcem vyberat pohodlne aj stare, aj nove temy z celkoveho prehladu. Teraz je to neprehladne. Za mna velky krok spat.
Kde je teda to fórum? Lebo neviem nájsť hlavný zoznam tém, len milión menu a žiadna tá úvodná strana ale nevadí... mne by stačil klik na aktívne témy ale tlačidlo aktívne tiež neviem nájsť 🫣 bude nejaký návod v PDF na vyžiadanie?
Sodoma Gomora Himlhergot, to je zatiaľ všetko čo mi k tomu napadlo ....
No zbohom, to na mna teraz po otvoreni budu skakat prispevky ako politika, vojna atd. Dovi dopo
Som s toho v prdeli, vôbec sa v tom nevyznám v mobile. Ani si nie som istý kde skončí tento príspevok...
Toto nie je teda vobec vyhra... asi tu obmedzim moju navstevnost na minimum... Je to totalne neprehladne... skoda...
No ako by som to slušne...strašny bordel v tom mam...neviem nič nájsť....ani sa v tom orientovať...
ako to nastavit aby som to mal po starom? :D mtbiker bolo posledne normalne usporiadane a fungujuce forum, a bolo to super, prehladne, clovek nasiel aj po rokoch co potreboval, vsetci uz presli na tieto nove hluposti a je to hroza, prosim, naco menit nieco co funguje dobre, update pre update? :(
Toto ste fakt ladili mesiace? Čistý chaos, neprehľadné...dám si dlhý zimný detox od tohto diela
Aby som citoval klasika: Takto sa to robí do psej matere, keď sa chcete zbaviť ľudí a návštevnosti 🤦😀
teraz som kukol forum aj na mobile a tam sa mi to zda odost lepsie nez na kompe.
Je to cele o zvyku, nehadzte flintu do zita :)