Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Napísaný rozsah teplôt ti je aj tak na 2 veci...možno tak orientačne, ale každý to vníma inak. A ako som už písal, ten ich softshell aj keď je tenký, tak je fakt teplý. Sa mi to tiež zo začiatku nezdalo a obliekol som sa najskôr trochu viac, potom som zistil, že je to úplne zbytočné. V + teplotách mi stačilo pod to dlhé termo. Možno by to pri aktívnej záťaži stačlo aj v- teplotách, ale predpokladám, že väčšina cez zimu jazdí v miernejšom tempe, takže tam sa uplatní aj ďalšia medzi vrstva. A čo sa týka toho softshellu od Izumi, tak elite je ten najlepší a najteplejší, potom je ten pro, ten som mal aj ja, ale tiež bol veľmi dobrý, možno viac univerzálny, pokiaľ to nechceš čisto len na zimu :)
Zobraziť komentár 29.10.2017 - 09:18:37
00
Co hovoris na to shimano? Ma niekto bundy od nich? Kvalitovo mi to prislo na velmi dobrej urovni. 9teho by mal byt late night tak sa asi skocim kuknut ake ceny vytasia.
Zobraziť komentár 29.10.2017 - 10:09:57
00
Môj oco si kúpil tu Shimano softshellku a veľmi si ju pochvaľuje. Vyzerá to na kvalitne spracovanie a je tiež dosť tepla. Určite by si ňou nič nepokazil
Zobraziť komentár 29.10.2017 - 10:23:30
00
Tak teraz má Shimano :) , konkrétne túto http://www.suncycle.sk/sk/produkt/bunda-shimano-performance-windbreak-zelena/5942 strihom mi sedí viac, ako som písal, tá Izumi mala dosť úzke rukávy. Ja som s ňou spokojný :)
Zobraziť komentár 29.10.2017 - 10:24:06
00
Tak to je divne, ja som mal na izumy ovela volnejsie rukavy ako na shimano :) ta shimano co som skusal bol model 2016, ten co linkujes uz by mal byt 2017, ten tam tusim nemali alebo som si nevsimol alebo nemali XL tak som to nekukal. Bol som aj v bajkule a velmi sa mi pacil gore Power trail alebo mi hovoril chalan v predajni ze je aj power trail thermo ale kua 200 eur je trochu silna kava
Zobraziť komentár 29.10.2017 - 10:31:14
00
Tak písal som ako to sadlo mne...tiež mi ten strih na Izumi prišiel dosť zvláštny, tak neviem, stať sa môže všeličo, možno aj chyba pri výrobe, neviem, ale SH mi sadlo o dosť lepšie. Gore je asi top, ale priplatíš si, iba ak by si vychytal nejakú akciu, občas sa dajú nájsť aj softshelky na zimu za cca 100 €, len musíš mať šťastie. Lebo ako píšeš, tá cena je bežne 2 násobná.
Zobraziť komentár 29.10.2017 - 10:49:42
00
aky je rozdiel v tych softsheloch oproti force x70? je to teplejsie, nepremokavejsie alebo je to to iste?
Zobraziť komentár 30.10.2017 - 13:41:17
00
ten lacny softshell (force, lidl ) ma dobre parametre vo vetruodolnosti, ale otrasne v priedusnosti. rozdiel asi ako medzi prsiplastom a goratexom.
Zobraziť komentár 30.10.2017 - 13:47:41
00
Rozdiel bude v priedysnosti a v tom, ze tie softshelly su vsade neprefukave, nielen vpredu.
Zobraziť komentár 30.10.2017 - 13:47:55
00
Softshell je materiál, ktorý ako taký nie je vetru ani vodoodolný, spraví ho ním až úprava (napríklad membrána) a to je potom ten rozdiel v priedušnosti. Odev ušitý zo softshellu môže výrobca zatepliť ale nemusí a tiež mu teda môže dať membránu prot vetru alebo vode ale nemusí a môže ho skombinovať s iným materiálom, najčastejšie na chrbte alebo na stranách bundy. Ťažko sa to ale hodnotí bez "ošahania", neiktorý softshell je taký tvrdší, drsnejší, menej príjemný na dotyk a niektorý zase jemný, mäkkučký viac padne na telo - z osobnej skúsenosti :) ale musím povedať, že tá Force XC70 za tú cenu vyzerá v popise dobre a keďže má Windster membránu len vpredu, mala by "vetrať" cez chrbát. Miera zateplenia je otázna, kým "neošaháš" nevieš :) .....si myslím teda to čo píšem, musím dodať, lebo som mala pod rukami nespočetne veľa softhelliek rôznych
Zobraziť komentár 30.10.2017 - 15:26:18
02
nemyslis X72? lebo X70 je dost tenka, to nie je zimna bunda ja mam X72 a je to taky dost tvrdy material
Zobraziť komentár 30.10.2017 - 15:44:46
00
X70 myslím, za 37,50 €, pardon, pomýlila som si to s Volvom :D :D
"Tenká" je subjektívny pojem, je zateplená - z časti, plus záleží čo máš pod ňou a ako intenzívne sa hýbeš. Ja nemám na zimu zateplenú bundu ale nosím pod ňu dres s dlhým rukávom a pod ním merinos dlhým rukávom. Na prestoje mám v batohu extra zbaliteľnú ultralight páperku. Ale to len preto nemám teplú bundu, lebo je to variabilnejšie vyskladať si kombo z viac tenších vrstiev a pre mňa rozumnejšia investícia ako do zateplenej bundy, ktorá je určená na veľmi úzky profil podmienok.
Zobraziť komentár 30.10.2017 - 17:14:01
05
No pri minus 5 som aj pod X72 mal termo a jednu teplu vrstvu, niekedy aj dve :) v hentom by som zmrzol
Zobraziť komentár 30.10.2017 - 19:21:08
00
Mal som x70ku , tu som nosil a pod nu funkcne tricko o 0°C a na vacsie zimy X72 pro s jednym funkcnym trickom pod nou aj do -15°C , len na zjazdy som pouzival dalsiu vrstvu . Zima mi nebola , teraz idem skusat enduru , tak som zvedavy
Zobraziť komentár 30.10.2017 - 20:11:49
01
scarinko ja mam Pearl Izumi ELITE Softshell Jacket (http://www.pearlizumi.com/us/en/Shop/Ride/Road/Men%27s/Apparel/Tops/Outerwear/Jackets/Men%27s_ELITE_Softshell_Jacket/p/11131407027) a je to fakt strasne teple, nad plusove teploty mozno aj nepouzitelne. 0-5 stupnov pod davam len termotricko je mi teplucko. Jazdil som v tom aj pri -10 (pod tym 2 vrsty) a teplotny komfort super. Teda, ale neviem aky je rozdiel medzi nou a tou co si spominal PRO Pursuit softshell.
Zobraziť komentár 30.10.2017 - 20:22:35
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up