Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Mne teraz v takom chladnom počasí, keď dole bolo niečo nad a hore niečo pod nulou, dobre fungovala Gore bunda s Gore-Tex Infinium (neviem presný model?) a pod ňou Brynje sueťka + prípadne ešte (ak bolo chladnejšie) nejaké Lidl tričko bez rukávov (scampolo). V zadnom vrecku ešte tenká pláštenka.
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 12:52:41
00
jasne, batoh v zime je velke zlo. kedysi som nosil no zbavil som sa ho. ako da sa vsetko, zalezi aj od jedinca, ale zima nieje leto a je lepsie dodrziavat par pravidiel aby clovek zostal co najviac v suchu koli zdraviu.
no kym som ho nosil tak windstopper v predu a bez na chrbte mi prisla lepsia moznost. predsalen to odvetranie je lepsie a zaroven batoh chrani chrbat. ked som dal celo membranu tak som bol spareny cely cas a bolo to horsie. hlavne v tych teplotach 0 +10
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 13:26:17
02
GustoO ved preto to riesim, ked sa trochu spotim nevadi mi to lebo dole kopcom si nahodim goracovu neprefuk bundu a je to v pohode. Ale v sobotu dole 2-3 stupne a hore v kopcoch okolo nuly a silny studeny vietor. A to ked si len trochu mokry nepomoze nic. Tam je aj pod neprefuk bundou zima. A teraz to citim ze som trochu nachladol ?
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 14:17:00
00
to mozno treba skor vyriesit spodnu vrstvu. troska sa spotis vzdy ci chces alebo nechce - predsalen je to pohyb. skus to Brynje superthermo (sietku) - to je taky maly zazrak a vela ti v zime odpusti. teraz som nosil brynje s kratkym rukavom, na to nejake tielko s dlhym a goreinfinium bundu (kludne polartec neoshell ak je doma, alebo zaujimvo vyzera aj to ristretto) - od -5 do +8
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 15:14:33
00
Pozeram ze ta sietka je s dlhym aj kratkym rukavom, ktore bude lepsie? A treba tam este daco medzi tu sietku a bundu? Ci staci len sietka pod bundu? Do akych teplot to je komfortne? Jasne kazdy to vnima inak, ale aj tak.
Doteraz som nosil daky cyklodrez jeden z ali taky tenky a jeden mam od specialized ale ta je tepla aj v -2 😁 Tak som potreboval doplnit medzeru v satniku 😉
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 16:56:35
00
inak sietku uz robi aj castelli aj ine znacky - ak mas moznost si ju osahat. len by som sa vyhol merinu. sietka je lepsia z plastu. ja na nu potrebujem este jednu vrstvu a az potom bundu. lebo ked sa v kopci rozopnem vsetok chlad ide rovno na kozu. a ma sa kam odvadzat pot - tie bundy toho moc nenasaju ak niesu zvnutra cesane. superthermo je idealne do minusovych teplot a tak do +5 +10 ako komu vyhovuje a vrstvi. do vyssich velmi rad uz roky pouzivam castelli pro mesh - moja najoblubenejsia spodna vrstva https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie/spodna-vrstva-a-termopradlo/kratky-rukav/castelli-pro-mesh-20-tricko-biela-p259053.html?itm_medium=widget&itm_campaign= tiez taka sietka ale nie uplne a je tenucke, no velmi zvysi komfort.
kratky/dlhy rukav ako preferujes. ja mam brynje radsej s kratkym lebo na to obliekam dalsiu vrstvu ktora by sa zle obliekala a na rukach nepotrebujem tolko materialu. no mam aj s dlhym rukavom a obcas ho nosim - mam k nemu ale volnejsiu strednu vrstvu koli pohodlnejsiemu obliekaniu. to pro mesh u mna jednoznacne s kratkym rukavom. dlhy ucite nie a tielka ja moc nemusim.

Zobraziť komentár 26.02.2025 - 17:47:42
01
Ja by som odporúčal Brynje Superthermo (zimná) - dlhý rukáv, Súpermicro (letná) - krátky rukáv.
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 19:59:59
04
Ja si tiež neviem na sebe predstaviť brynje a na to hneď bundu, čítam, že niektorí to tak nosia, ale čo im potom nasáva pot zo sieťky? U mňa na brynje funguje jedine niečo jemne flísové obtiahnuté, nech to čo najlepšie nasáva čo najväčšou plochou.
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 20:48:31
00
Zajtra idem pozriet Castelli Flanders warm
https://green-bike.sk/castelli-14531-flanders-warm#/2-velkost-l/969-farba-010_cierna
Myslite ze pod to - na telo, treba este sietku?
Mam tielko Craft Pro dry, bude to stacit? Dik. Snad to bude fungovat 😁
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 21:05:53
00
vyskusaj uvidis - nic ine ti nezostava :-) ten craft vyzera podobne ako pro mesh tak by mohol fungovat dobre. flanders warm nosim uz 3 roky. tiez dobra volba (pozor na strih - treba ho skusat v cyklistickej polohe) len je dost hrejive a dost rychlo sa vynosi. tymi troma vrstvami ak ich spravne nakombinujes pokryjes dost velky rozsah teplot.
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 21:12:40
03
Ok, tak vyskusam a budem referovat. Jasne ze pribudne aj daco tenšie, uvidim čo bude v ponuke 😉
Ďakujem za rady 👍
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 21:21:47
00
PeterK2 Veru asi mas pravdu. Ja davam pri 0-4 stupnoch brynje supermicro (dlha letna) + na to tenke sensor merino a castelli perfeto convertible bundu. Bundu mam castokrat rozopnutu zospodu skoro az po krk. (dvojty zips za mna must have :D). A k tomu najlepsie gate ktore idu az tesne pod prsia a daju sa rozopnut (DHB)

8-15 pre mna najhorsi rozsah teplot. Tu nikdy neviem co obliect, radsej jazdim pri 4 stupnoch s vyssie spomenutym kombom.
Ale momentalne asi najviac funguje kombo Le Col elasticky letny dres , pod tym letna brynje supermicro sietka (tricko), dlhe navleky na ruky (sportful). + neprefucka podla potreby (zjazd, tornado).

Ostatne co som skusal prepotim a potom ma vyfuka....
Zobraziť komentár 27.02.2025 - 06:49:11
00
Tak rychla recenzia Castelli Espreso Air a Castelli Flanders Warm, kombo funguje perfektne. Pri odchode z domu konfortne teplo, pri vyslapoch som sa rozopl, mimochodom zips chodi super lahko pri zjazdoch zapol a kupodivu vobec nebola zima. Pot sice bol, a nijak zasadne nevadil, dakujem za rady 👍💪
Chcem sa este spytat, to Byrnje kupujete aku velkost? Taku aka vam sedi konfekcna? Lebo po kupe Castelli som trochu v pomykove 😁
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 18:05:31
00
Pri odchode z domu komfortne teplo neznie dobre. 😬
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 18:11:39
04
Myslene tak ze zdalo sa chladnejsie ako v skutocnosti bolo, ale nic hrozne, ziadne potenie. Len nebol ten pocit mierneho chladu 😁👍
Zobraziť komentár 01.03.2025 - 18:49:55
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up