Lokalizácia
Formulár sa odosiela
nemam skusenost ani s jednou ale skor si viem predstavit ten polartec. primaloft je da sa povedat paperka, alebo teda spacak. primaloftku pouzivam pri prestojoch na zohriatie, na sport urcite nie. to by muselo sakra mrznut. na tych bezkach "bezis" alebo len chodis? volil by som hlavne spodne vrstvy podla teploty a na vrch dobre priedusny neprefuk. pri dakom backcountry primaloft do batoha.
Zobraziť komentár 30.01.2025 - 10:45:17
01
arrow_leftgravel1 napísal:
Ten primaloft by hrial az moc? Aj pri povedzme -10°?
Hlavne chcem aby ma v tom neprefukalo a nech to zahreje a aspon trochu dycha.

To ti žiaľ neviem povedať, na to vplýva x faktorov. Hlavne však intenzita pohybu a taký nejaký "osobný sklon k poteniu." V čom je jednému v daných podmienkach komfortne, druhý môže drkotať zubami a tretí sa môže potiť :-/ Čiže ideálne sa rozhodnúť na základe skúseností s nejakým iným podobným oblečením.

EDIT: Ako ale píše aj Gusto, primaloftové / páperové bundy sa na aktívny pohyb používajú typicky ozaj len v megachladnom počasí...
Zobraziť komentár 30.01.2025 - 10:48:05
00
Mam dynafit mozzalana 2, nezistil som aky je rozdiel voci tejto a pouzivam ju hlavne na rychlu turistiku a v zime aj na beh. Urcite je to lepsia volba ako primaloft, ten je skor na zateplenie, nie az na taku intenzitu ako bezky a pod.
Zobraziť komentár 30.01.2025 - 18:31:47
00
Diky za odpovede, primaloft asi fakt nebude ideal aj ked na daku miernejsiu turistiku v mrazoch by sa mozno hodil viac.
Bezky...to zalezi od terenu, neda sa povedat ze by som sa flakal ale behom by som to tiez nenazval :D
Polartec s neprefukom vpredu by mal pokryt vacsinu zimnych situacii ak nebude -20.

martinzz nevies aky je rozdiel medzi mezzalama a mezzalama 2?
Nedopatral som sa, akurat u 2 pisu asi o 40g nizsiu hmotnost, ale materialy by mali byt rovnake.

Co sa tyka velkosti, bral si normal cislo? Dynafit vraj zvyknu byt o kusok vacsie ako konkurencia.
Zobraziť komentár 30.01.2025 - 19:19:47
00
Neviem veru aky tam je rozdiel. Ja som bral podla tabulky a sedelo. Ja mam 178cm a 80kg a Mko sedi akurat. Cize myslim ze konfekcne bezna velkost a o cislo menej ako taliani (castelli)
Zobraziť komentár 30.01.2025 - 19:48:22
00
Mate niekto skusenost s bundou Castelli ESTREMO ? Uvazujem ju vymenit miesto Castelli GO , kedze extremo je od -3 +10 väčšie využitie ako GO. Hladam nieco presne do tychto teplot a druha v hladačiku je Castelli ALPHA RoS 2 ale ta je uz asi skor do cisto minusovych teplot a to nejazdim.
Zobraziť komentár 15.02.2025 - 20:57:59
00
-3 +8 jazdim Alpha RoS Light s jednym termotrickom/dresom (prip. okolo nuly pridam kratke brynje) na cestaku, ak ti to pomoze (a som zimomravy)
Zobraziť komentár 15.02.2025 - 23:45:30
01
Pozeram tie alphy a ked si dam pod perfetto dlhy dres tak je to vlastne to iste nie?
Dvazipsy, dve vrstvy,...
Zobraziť komentár 15.02.2025 - 23:49:32
00
arrow_leftRastikSVK napísal:
Mate niekto skusenost s bundou Castelli ESTREMO ? Uvazujem ju vymenit miesto Castelli GO , kedze extremo je od -3 +10 väčšie využitie ako GO. Hladam nieco presne do tychto teplot a druha v hladačiku je Castelli ALPHA RoS 2 ale ta je uz asi skor do cisto minusovych teplot a to nejazdim.

Ja mam alpha ros 2. Nosim ju ak je menej ako 7. Ak je toolota 3-7 dam si po nu len tricko. Ak je cca -3 -3 dam si brynje dlhe. Ak je teplota nizsia dam si hrubšie termo xbionic. Nemam ziadne vyhrady okrem toho ze ak by sa dala odobrat z nej ta mikinka z alphy bola by multifunkčnejsia a hl. netrebalo by u celu prat. Ak das brynje tak pot odovzda do bundy, takze ju treba dost casto prat. Mozno do buducna by som zobral perfetto ros je to vlastne alpha ros bez mikiny, vies ju nosit qj ked je teplejsie. Bunda je celkom kvalitne spracovana, uz ma 3 roky a okrem vreciek sa a nej noc neparalo.
Zobraziť komentár 16.02.2025 - 09:01:18
01
Caute, hladam bundu na mtb bajk, jazdim MK vyjazdy 50-80km. Trochu sa potim takze daco funkcne a odvadzajuce pot. Vacsinou nosim ruksak. Teplotny rozsah 0 az +10/12. Dik ?
Zobraziť komentár 25.02.2025 - 14:11:13
00
co je to mtb? XC hore dolu? alebo vylezies na kopec a spustis sa dole? mas preferovanu znacku ktorej strih ti sedi?
mozno zaujme https://www.mtbiker.sk/clanky/129168/test-castelli-espresso-air-novy-rozmer-priedusnosti.html
aj ked ak vazne nosis stale batoh, zvazil by som nieco bez membrany na chrbate.
Zobraziť komentár 25.02.2025 - 19:33:19
00
XC, v podstate cely cas v sedle, zastavka max jedna foto, daka tyčinka a ide sa dalej ?
Batoh koli veciam na prezlecenie, popripade goracova plastenka alebo vesta ked sa ide dole kopcom
Zobraziť komentár 25.02.2025 - 19:40:39
01
Tak som zobral Espresso Air, snad za tie prachy bude fungovat 😁
Inac som myslel ze na moju postavu bude L v pohode, ale bolo moc tesne a rezalo pod pazami, tak som zobral XL 😉
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 11:59:35
00
Pokial si das ruksak na chrbat, tak Ti nebude fungovat nic a vzdy budes mat chrbat mokry. V zime je lepsie jazdit bez ruksaku ak chces eliminovat potenie.
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 12:07:47
03
Ved preto som riesil co na seba. Neprefuk vestu a dake tycinky viem zbalit do zadneho vrecka takze ruksak neni treba ?
Zobraziť komentár 26.02.2025 - 12:10:37
01

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up