Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftkrismik napísal:
Je to fajn bunda tiež som ju kupoval minulý rok ale za 68€, aj tá farba naživo je krásna... Akurát treba dať pozor na veľkosť ?

Tak bunda dorazila a velkost mi nesedi. Od Sportfulu mam 3 bundy vsetky velkost XL vsetky su OK, ale tato Fiandre PRO mi je mala, musi ist spat, alebo ak by mal niekto zaujem posuniem mu ju v cene ako som ju kupil t.j. 120€
https://www.sportful.com/SK/en/Mens/Cycling/Windproof-and-Rainproof/FIANDRE-PRO-JACKET/p/1119500_622_52_XL?scroll=0
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 14:05:29
00
Ja nosim fiandre pro medium a pod tym brynje v tento pekny čas od 1 do 12'c. Neprezliekam sa nikdy a nenosim nic navyse len bufku. Na Fiandre ak uz je pod tych 5 mi chyba vyssi krk,ale inak pohoda. Brynje nosim s dlhym, kedze prechladit lakte je boj na dlhe liecenie a taham ten mech az pod zadok.

Prílohy:

Messenger_creation_5AF07507-CEBF-4C79-B89C-8F40EAB410F5(1).jpg
Messenger_creation_5AF07507-CEBF-4C79-B89C-8F40EAB410F5(1).jpg 410.84 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 20.10.2025 - 15:30:22
01
arrow_leftdellax napísal:
scarinko mne tiez mrznu nohy, bezne davam uz od 10 stupnov celo neoprenove navleky od ekoi + polypropylenove ponozky a nohy v pohode (aj ked su spotene). Prkvapivo to funguje dost dobre. Nechapem ludi co chodia v letnych tretrach bez navlekov....

Btw kombinaciu si zvolil zle a na zjazdy uz duplom . Dufam ze si nemyslel superthermo :lol: V tom by som sa klasicky najskor uvaril a potom zamrzol. A henten isadore merino dres u mna nema vyuzitie, ak niekto ma zaujem predam :D

samozrejme superthermo, ja mam len take, ci uz kratke alebo dlhe.
u mna to dlhe roky fungovalo. povodne som mal na tom perfetto ros ale ked som vyrazal tak som este pozrel z okna a opeiralo sa tam slnko tak som si povedal ze brynje a membrana = uvarim sa. Co by sa aj stalo lebo na slnku bolo aj 16 a viac. problem je ze tie isadore dresy bez membrany vpredu su useless a ked das na to vestu tak zas prides o vrecka ale to sme tu uz x krat riesili. Riesenie je vesta s vreckami alebo s obojstrannym zipsom (toto je take menej useful). Proste sanca ze je pocasie take aby mi trebalo dres s dlhym rukavom a nefukalo som snad este nezazil. cize ten neprefuk vpredu treba. bohuzial ich "wind block" alebo ako sa to volalo pred tym dresy maju ochranu len na hrudnik co je take polovicate riesenie kedze mi fuka na brucho stale.
v podstate je ideal nieco ako toto a mam to v nejakej starsej verzii ale zrovna teraz som to nemal na sebe. ten material tiez nie je bohvieco.
https://www.decathlon.sk/p/347636-462837-pansky-cyklisticky-dres-edr-dlhy-rukav-bezovy.html

no a aku kombinaciu by si zvolil ty?

najvacsia sranda je ze keby som tak obleceny siel na MTB do lesa v ten ist den tak sa v tom dopotim :D alebo by mi vobec nebola zima
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 15:31:07
00
scarinko ja by som zvolil to co som pisal kus vyssie + vesta
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 18:52:29
00
No to je podla mna slabšie ako som mal ja. Navyse ta vesta mne nevyhovuje pokial nema vrecka a nemam ju stale na sebe.
Kratky dres a navleky na ruky maju aky vyznam pokial tie navleky neplanujem dat dole?
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 19:04:47
00
isadore ma ja vesticku s vrackami :-D pod zatepleny dres nemozes dat sietku prave koli tomu ze uz dres samotny je moc priedusny. vsetok chladny vzduch ti ide na kozu. zavriet to fukerkou je tiez blbost, lebo zatepleny dres dost hreje a si nalozeny vo vlastnej stave.
ja pod zatepleny dres obliekam hutnejsiu nehrejivu spodnu vrstvu - active intensity - nieje to zazrak, ale celkom mi to funguje - doplnim na xc-ku. na cestu by som volil jednoznacne nehrejivu membranu typu polartec neoshell alebo tieto nove priedusnejsie co su na trhu.

lakko nesadla lebo je to membranovy dres pre profikov na jarne klasiky (sam sportful o tom niekde pise) - ma cisto sportovy strih, ked vezmes vacsiu bude ti niekde volna. ja som mal doma M aj L (castelli nosim s/m) - Mko s tenkou spodnou vrstvou obtiahnute ako letny aero dres. L-ko odstavalo na hrudniku, volne okolo krku - podfukovalo by mi ho. nechal som si M-ko ale nerad ho nosim. v podstate uz len na tie moje jarne klasiky na co je urcene ked uz pali slnko ale fuka studeny vietor.
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 20:00:25
00
Mne to tak funguje. Ja mam radsej tie navleky od sportfulu + kratky dres (le col dres mi s tym funguje paradne). A to mam aj drahe dresy s dlhym rukavom, vratane ospevovanej perffeto convertible 2, assos... , ale preferujem tuto kombinaciu.

A ano je to slabsia kombinacia ako si mal ty. Prave preto som sa nedopotil na prasaka a zaroven to vedelo absorbovat rychlo vlhkost a vyschnut.

Supermicro ediciu vyuzivam 100% jazd od 8 do cca 15 stupnov , ak by som si mal teraz kupit brynje tak jednoznacne supermicro a paradoxne to s kratkym rukavom :D. Za mna o mnoho vyuzitelnejsie ako superthermo. Pod 5 stupnov nejazdim, to si dam radsej trenazer.

Kazdy si musi asi nast svoju kombinaciu ktora mu vyhovuje dlhodobym skusanim a testovanim...
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 20:03:11
00
Ale ja som nebol dopoteny, isiel som fakt volne, priemerka len 26. Mam aj kratku gabbu a tu nosim napr s craft active intensity ale v lese. Na ceste mi prefukne ruky. Kombinacia AI + merino LS v podstate rovnako ako brynje. AI menej hreje cize mi je zima aj bez prefukovania. Proste mi treba membranu vpredu a volny chrbat ale nie uplne sietku.
Mam z decathlonu taku hrubsiu vestu ktora ma vzadu sietku a dokonca aj vrecka. Ale ten zips na nej je na facku. Neviem no, toto je pre mna najhorsie spektrum na jazdu. Vychadzam je 16 a dochadzam a je 9.
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 20:13:35
00
Zas obliecť sa na bike tak, aby sa človek v poriadnom kopci nespotil, v zjazde mu nebolo ani trochu zima a na rovine vo vetre ho neprefúklo, je prakticky nemožné. A keď to náhodou s tým oblečením trochu prepískne (ako majú ľudia nie úplne zriedka vo zvyku) tak to už ozaj nezvládnu ani tie 250,- € + Perfettá, Gabby, Espressá a podobné kúsky, hoci by za ne trebárs taký Imro snáď aj život položil :-)

Pri rovnomernejšej intenzite je to samozrejme o niečo jednoduchšie, no aj tu je dosť ťažké radiť, pretože každý to má trochu inak a čo je pre jedného super kombinácia, inému vôbec nemusí vyhovovať.

FWIIW, tiež mám radšej dres s dlhými rukávmi oproti návlekom, no kým som našiel vhodný nezateplený, no nie úplne letný, nosil som v rozsahu 10 - 15 °C funkčné tričko, dres, návleky na ruky a vestu. Občas som prihodil ešte aj buff, aby mi nebolo zima na krk keď to poriadne rozopnem a bolo to absolútne OK.
Zobraziť komentár 20.10.2025 - 20:57:55
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up