som majiteľom Garmin Edge 705 na MTB už vyše 6 rokov (bez poruchy) a uvažujem, že nový bike osadím aj novým computerom a to Garmin Edge 1000 s komplet snímačmi. Pozrel som fórum, ale nič podrobnejšie som nenašiel.
Čo ma zaujíma:
- reálne skúsenosti v teréne od ľudí, ktorí ho používajú dlhšie ako počas pár dní požičané na recenziu
- funkcionalita za ďažďa, blato...
- odolnosť voči otrasom - tu hlavne pevnosť dodávaného dlhšieho držiaka
- výdrž batérie v reálnych podmienkach
- odolnosť voči pádom (ak už niekomu padol, poškodil sa veľmi?)
Vopred ďakujem za reálne skúsenosti.
http://www.mp3.sk/sandisk-micro-sdhc-extreme-16gb-uhs1-class-10-rychlost-60-mbs-p-234941.html
Tak to potom môže Garmin rovno zabaliť.
A najlepšie to zvládne keď sa niečo poserie a musí ísť do servisu, prípadne sa rozbije, stratíš ho, ukradú ti ho alebo stačí vybitá batéria... Všetko v prdeli... Ani si nezatelefonuješ (priateľ na telefóne je niekedy na nezaplatenie), ani si neodmeriaš pulz, neurobíš akčnú fotku, aj s tou navigáciou to je poslabšie... To, že nevieš, koľko kilometrov si prešiel alebo koľko metrov nastúpal a nepridáš status sa fasaknihu, to je to najmenšie.
Čím viac ***** v jednej škatulke, tým skôr takéto niečo zažiješ. Držím palce, aby sa ti to nestalo!
Jediny smartphone ktory to prezil je xperia active ale ta zasa nema taku vydrz baterky a ine veci...
Ja si napr gpx ukladam rovno do Dropbox foldra ktory sa mi automaticky synchronizuje. Dojdem domov, zapnem komp a gpx tam hned mam. Ziadne kable, pripajanie na komp a kopirovanie hore dole.
Rozlisenie displeja uplne inde a ked podsvieteny vydrzi 8+ hodin, neni co riesit.
Mam telefon za stovku. Mozem ich rozbit 5 a stale ma to vyjde lacnejsie ako Garmin. Ako backup nosim stary dumbphone.
Ale je to OT, kazdy nech pouziva co mu vyhovuje. Chcel som len vediet ako vyzeraju tie TOPO mapy a dozvedel som sa ze su nepouzitelne, takze len ma to utvrdilo v tom, ze namiesto 4-5 stoviek za Garmina sa oplati radsej kupit lepsi telefon
Navyše s pripájaním k PC aj tak problém nevidím, keď je pripojený, zároveň sa dobije batéria. A pri prenose netreba fakt nič manuálne riadiť, garmin express si to všetko preberie a zosynchronizuje automaticky.
laco: VIRB ELITE sa dá ovládať aj cez mobilnú aplku
Jediny smartphone ktory to prezil je xperia active ale ta zasa nema taku vydrz baterky a ine veci...
Hmm ... no mne sa pri pade na biku rozbil na Dakote 20 display ... oprava vraj vymenou za 130€
Stiahol som si nejake free mapy na testovanie, konkretne: FreemapSKtopo, NopsWanderkarteOst a Slovakia_by_Dave_Luv. Tieto su pre moju potrebu (MTB teren, hlavne Karpaty, Rakusko a ciastocne Cesko) zatial celkom prijatelne. Instalacia v BaseComp-e bez problemov, instalacia do Edge 1000 tiez ok, s vynimkou FreemapSKtopo. Tam instalacia prebehne, ale potom Edge mi zahlasi chybu "cannot unlock maps" a freemapSKtopo je nedostupna. Nemate niekto s freemapSKtopo skusenosti? Pripadne pouzivate freemapSKtopo na edge800?
Rozdiel je len v bodkovanej/plnej ciare na turistickej/cyklo znacke.
Nikdy som nemal problem ci uz cez BaseCamp, alebo priame kopirovanie.
Pouzivam posledny patchnuty firmware.
Kedze prispievam do OSM, tak tieto mapy su pre mna najlepsie, naviac chalani ochotne pozmenia vektorovu mapu pre Garmin podla rozumnych poziadaviek.
laco, keby som nevedel o tvojich schopnostiach, tak ti neuverim, ze ti to chodi
Nemoze to byt nahodou tym, ze som edge 1000 kupoval na Slovensku spolu s TOPO4 a je to tam nejako zablokovane? Laco ty si Garmina kupoval aj s TOPO4?
Laco, tu sa ti trochu šmykli prsty... Prípadne ma pouč, ako si stiahnuť výjazd z Garminu pri vypnutom PC...
Ale ja tiez nemusim zapinat PC a trasy sa mi prenesu automaticky cez wifi siet (ktora je samozrejme zapnuta) do Garmin Connect.