Ahoj.
Prosím Vás, má niekto skúsenosti z Bryton Rider 50? Neviem sa dopátrať čí a ako sa dajú vkladať mapy aj keď mán DVD na ich obnovu. Cez ich terajší web a komunikačný software to neje možné.
Ďakujem.
Rucne podla GPS vysky kalibrujem na zaciatku vyjazdu vzdy aj Garmina, lenze pocas dna sa pocasie/tlak moze menit. Garmin sa vie automaticky kalibrovat (GPS vyskou), zrejme to robi, ked ma dobry signal.
Sirf patrili medzi najlepsie GPS chipy a myslim si, ze aj dnes parametrami patria medzi spicku (aj ked nepodporuju napr. Glonass). Btw. Sirf kupila nejaka dalsia firmu, ktoru neskor kupil Qualcomm.
Canmore a ani Bryton som nemal moznost osobne skusat.
Ja som mal sigmy 14.12 Rox 6.0 a teraz Rox 11.0 a tie sa kalibruju automaticky, do nastavenia sa zada domaca vyska a komputer sa skalibruje, potom ked vyjazd skonci pred tym ako sa uspi (alebo vyberie z drziaku) si zapameta vysku, a na druhy den ked sa tlak zmeni tak on sa prekalibruje tym ze nastavi vysku ktoru si ulozil pred spankom. Manualne kalibrovat ich treba len vtedy ak bike niekde preveziem napr. do hor a komputer zacvaknem az tam, ale toto uz neplati pre rox 11.0 lebo ten sa kalibruje aj cez GPS Este sa moze rapidne tlak zmenit aj pocas vyjazdu, nato maju sigmy rychlokalibraciu podrzanim 2 tlacidiel sucasne ktora sa robi v domacej vyske alebo v menu sa zada aktualna vyska.
Moj prvy komputer s vyskomerom bol 14.12 a vtedy som normalne ze nechapal jak to presne a spolahlivo ukazuje vysku len z tlaku bez gps, a az casom som nato prisiel ze prave cez tlak je to presnejsie ako GPS, preto som vzdy dalsi komputer kupoval jedine s barometrom.
barometer je fajn, keď ma zaujíma výška (aktuálna aj nastúpaná) počas výjazdu, inak väčšina webových služieb dokáže skorigovať výšku z .gpx tak, aby to sedelo aj bez barometra - používam, keď som trasu zaznamenal napr. mobilom v Locuse (Locus to vie tiež)
Tí čo máte Brytona, najlepšie 310. Ako dlho ho nabíjate a má nejakú signalizáciu nabitej batérie? Lebo nevidím žiadnu zmenu ikonky hneď po pripojení nabíjčaky a po 5tich hodinách.
keď je nabitá, zobrazí sa cez celú obrazovku obdĺžnik so štyrmi poliami, koľko to trvá som ešte neodsledoval, ale určite nie 5h, možno z nejakého dôvodu v tvojom nedosiahne konečné napätie, radšej odpoj skôr a podľa výdrže odhadni, či už bola nabitá. mne bez senzorov dá cez 30h
V manuali je, ze pri pripojeni do PC ho treba nechat 4 hodiny /pocitaju teda 500mA max./ .. kapacita baterie je inak 1300mAh, kolko je udavany vystupny prud na nabijacke ?
nevybil som do vypnutia, ešte ani nehlásil vybitú batériu, ale odhadujem že ostali posledné 2-3h
nabíjať sa začal prúdom do 0.4A, poslednú (piatu) polhodinu pretieklo iba 5% kapacity, čo nemá na celkovú výdrž veľký vplyv
teda keby mi išlo o maximálnu životnosť batérie, dal by som časovač asi na 2h, aby sa zbytočne na konci neprebíjala (ale keďže ho aj tak skôr stratím, nabíjam aj vybíjam hocijako ako sa podarí)
neviem presne odhadnúť aká kapacita vošla do baterky keď cez USB pri cca 5V prešlo 664mAh (treba odpočítať straty nabíjania), ale 1300mAh (na 3.7V?) to zďaleka nebude (a podľa výdrže môjho kusu, to nevyzerá, že by som mal baterku už doondenú)
po zapnutí napájania sa tacháč zapol a ostal zapnutý (normálne sa bez pohybu sám vypne), keď som ho vypol, ostal vypnutý, na ikone batérie bol blesk a na konci 4 paličky (foto)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a tieto brytony maju autokalibraciu barometra?
1) ano
2) myslim si ze nie - vzdy pred jazdou kalibrujem rucne (ak sa mylim, budem rad ked ma upozornite, ako to robit automaticky
Sirf patrili medzi najlepsie GPS chipy a myslim si, ze aj dnes parametrami patria medzi spicku (aj ked nepodporuju napr. Glonass). Btw. Sirf kupila nejaka dalsia firmu, ktoru neskor kupil Qualcomm.
Canmore a ani Bryton som nemal moznost osobne skusat.
Moj prvy komputer s vyskomerom bol 14.12 a vtedy som normalne ze nechapal jak to presne a spolahlivo ukazuje vysku len z tlaku bez gps, a az casom som nato prisiel ze prave cez tlak je to presnejsie ako GPS, preto som vzdy dalsi komputer kupoval jedine s barometrom.
Má niekto odskúšané HR a senzor kadencie Bluetooth 4.0 na Bryton 310?
Vyskusane s Bryton Rider 310, funguje. Tento set som cielene kupoval, nema to preco neist.
Celkovo som s computerom velmi spokojny, az nadseny. Ale na nejake vrele odporucanie ho mam kratko.
Ďakujem.
ak nezabudnem, vybijem ho dnes do mŕtva a odmeriam čas aj kapacitu nabíjania
nabíjať sa začal prúdom do 0.4A, poslednú (piatu) polhodinu pretieklo iba 5% kapacity, čo nemá na celkovú výdrž veľký vplyv
teda keby mi išlo o maximálnu životnosť batérie, dal by som časovač asi na 2h, aby sa zbytočne na konci neprebíjala (ale keďže ho aj tak skôr stratím, nabíjam aj vybíjam hocijako ako sa podarí)
neviem presne odhadnúť aká kapacita vošla do baterky keď cez USB pri cca 5V prešlo 664mAh (treba odpočítať straty nabíjania), ale 1300mAh (na 3.7V?) to zďaleka nebude (a podľa výdrže môjho kusu, to nevyzerá, že by som mal baterku už doondenú)
po zapnutí napájania sa tacháč zapol a ostal zapnutý (normálne sa bez pohybu sám vypne), keď som ho vypol, ostal vypnutý, na ikone batérie bol blesk a na konci 4 paličky (foto)