(Wh, nie Ah - uz som sa zlakol, ze aky pokrok v bateriach pre e-bike - neorientujem sa v nich, no porovnanie s autobatériou pomohlo;), tie su ~35-90 Ah)
skor ako debata o elektrickych autach. kazdy den jazdi v okrese do 50km ale chce mat auto s dojazdom 800km.
lenze par krat za rok taku trasu absolvuje tak s tym ma proste problem.
mne ak by mal vydrzat garmin papierovych 12h pri novom zariadeni zo 100% po uplne skapatie tak mi je taky garmin nanic.
Garmin Edge 840 Solar. Začiatok výjazdu bateria 100%. Celý čas zapnutá navigácia a auto. podsvietenie. 18:01h som bol mimo domov. Solar dobil niečo vyše 1:30h. Príchod domov a zostatok baterie bol 27%. Čistá jazda 14:24h. Ostatný čas som fotil, pozeral okolie, výhľady, kofola... Garmin celý čas zapnutý. Výdrž baterie: veľká spokojnosť. Predtým som mal 520Edge, ten vydržal tak 12h a išiel na powerbanku.
Ja dúfam že ešte vyrobia v budúcnosti nejakú plnohodnotnú náhradu za 1040ku s podobnou výdržou. Často v roku absolvujem celodenné jazdy a občas aj okolo 20h. Práve hlavne vďaka výdrži som sa rozhodol zobrať práve najväčší a toho času najdrahší model. Inak by mi stačil aj menší. Jediný PC ktorý vydrží spoľahlivo bez dobíjania čokoľvek do 30-35 hodín so všetkými senzormi vrátane navigovania. Myslím že aj tých teoretických 40+ by asi zvládol. Tiež pre bikepackerov bude asi najlepšia voľba. Mrzí ma preto že v nových modeloch je táto výdrž takto biedna aj keď vypadajú naozaj parádne. Zatiaľ našťastie nepotrebujem no časom keď vypovedá službu netuším do čoho pôjdem. Snáď preto s niečím podobným ešte prídu. Už som si akosi odvykol nosiť powerbanku a riešiť dobíjanie počas jazdy. 🙄😁
Dík za postrehy, asi teda pôjdem do 850 - hlavne s tým, že by mohla dlhšie fungovať s akceptovateľnou rýchlosťou. Syn jazdí menej a sú to max 3h výjazdy. Ak by niekedy plánoval aj nejaký bikepacking alebo čo, stále je tam ten Garmin power pack alebo powerbanka cez USB.
Len malá poznámka: nestačil by synátorovi Edge Explore 2? Nemá to tie tréningové, stravove a neviem aké funkcie, ale na navigáciu je to OK a zatiaľ som nenarazil na limity baterky. Aj pri najdlhších celodenných tripoch od rána do večera som sa hádam nedostal pod 40%...
Laco1993 dobrodruhov, cestovatelov je vo svete vela. ja verim ze garmin pride s niecim aj pre nich (pre nas). tieto 550/850 to su uz take hracky pre fesakov a fesandy. milion cisielok, pekne farbicky ...
na fotkach od cestovatelov si zacinam vsimat coros dura. len pokial viem, ten pouziva google mapy co je neakceptovatelne v terene. a takto som vzdy dopadol pri hladani alternativy - nepouzitelne mapy v terene. ty navyse verim ze pouzivas aj rozne treningove funkcie. aspon od tych som ja oslobodeny a nemusim ich riesit pri vybere.
clovek by sa aj vykaslal na internu bateriu a vyriesil to powerbankou, len dobijanie v dazdi, blate, prachu je dost osemetna zalezitost.
k tomu eTrex-u píšu: "nabíjateľný vstavaný lithium - ion, nevymeniteľný" - mne by na turistiku viac pasovalo dačo vymeniteľné - nevravím, že rovno tužkovky, ako dakedy, ale mohli trebárs od Nokie kúpiť zásoby lítioviek, čo im zostali do telefónov a potom by to bolo na pohodu - aj lítiová kapacita, aj vymeniteľnosť...
Pre cestovatelov je Edge Explore. Mam ho a to „Explore" tam je opravnene. Absolutne nic mu nechyba. Verim, ze mu nechaju MIP displej v 3. verzii.
Inak, ja co sledujem bikepackerov, tak casto maju 1040.
Chcel som niečo menšie, lebo mladý jazdí prevažne traily (skoky, klopky) a cesťák menej. Síce je ten Edge hlavne na cestu, ale možno by ho potom chcel brať aj na traily
Tak chce primarne nieco nove ako 850, on najlepsie vie akeho ma syna, co cca. chce a o co sa zaujima. A vy mu tu poradite staru kalkulacku, lebo v porovnani s 850 to kalkulacka je.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: po oprave je uz OK
lenze par krat za rok taku trasu absolvuje tak s tym ma proste problem.
mne ak by mal vydrzat garmin papierovych 12h pri novom zariadeni zo 100% po uplne skapatie tak mi je taky garmin nanic.
kludne ho odital ale mohli vyhodit uplne
na fotkach od cestovatelov si zacinam vsimat coros dura. len pokial viem, ten pouziva google mapy co je neakceptovatelne v terene. a takto som vzdy dopadol pri hladani alternativy - nepouzitelne mapy v terene. ty navyse verim ze pouzivas aj rozne treningove funkcie. aspon od tych som ja oslobodeny a nemusim ich riesit pri vybere.
clovek by sa aj vykaslal na internu bateriu a vyriesil to powerbankou, len dobijanie v dazdi, blate, prachu je dost osemetna zalezitost.
takto postupne zakapaval aj turisticky etrex a teraz maju v ponuke celkom zaujimavy etrex touch https://www.garmin.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=9984
tak snad sa dockame aj zariadenia na bicykel
Inak, ja co sledujem bikepackerov, tak casto maju 1040.
Len upresním, že pre cyklocestovatelov. Nemá iné profily a parametre, ako pre bicyklovanie.
Dakujem
https://www.mtbiker.sk/shop/elektronika-a-svetla/cyklopocitace/gps-zariadenia/garmin-edge-mtb-cyklopocitac-p352626.html
Garmin Edge MTB cyklopočítač
372 €
MOC 402 €