Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Som v mapových navigáciach nováčik, poslednú mapovú som mal nejaký Garmin eTrex pred tisíc rokmi :-) . Ešte do too musím vkĺznuť, vôbec sa v tom už nevyznám...

Vie Edge na Freemap turn-tu-turn navigovať?

A aká mapa Rakúska a Nemecka je dobrá?
Zobraziť komentár 22.03.2025 - 22:25:22
00
Garmin Edge 840 Solar. Nastavenie upozornenia. Ak upozornenia aktivujem, tak pri navigovaní Garmin pípa na všetky možné odbočky a pod., že to naozaj znechutí celý výjazd. Pred kazdým odbočením počúvať pípnutie. 150m pred odbočkou pípne, 60m pred odbočkou pípne, pri odbáčaní pípne. Otravné, otravné... Ak treba niekde kľučkovať z uličky do uličky, tak pri navigácii to v kuse vydáva zvuky. Je možné niekde v nastaveniach upraviť toto otravné upozorňovanie? Chcel by som, nech ma upozorní, ak odbočim z naplánovanej trasy. Nikde v nastaveniach to nemôžm nájsť. Tak som to mal na 520 Edge. Ak som napr. v lese zle odbočil, pipnutie a hotovo. Vedel som, že som mimo. Tak by som to chcel aj na 840. Zatiaľ som upozornenia vypol. Ďakujem za každú odpoveď.
Zobraziť komentár 23.03.2025 - 00:50:42
00
arrow_leftRocker75 napísal:
Garmin Edge 840 Solar. Nastavenie upozornenia. Ak upozornenia aktivujem, tak pri navigovaní Garmin pípa na všetky možné odbočky a pod., že to naozaj znechutí celý výjazd. Pred kazdým odbočením počúvať pípnutie. 150m pred odbočkou pípne, 60m pred odbočkou pípne, pri odbáčaní pípne. Otravné, otravné... Ak treba niekde kľučkovať z uličky do uličky, tak pri navigácii to v kuse vydáva zvuky. Je možné niekde v nastaveniach upraviť toto otravné upozorňovanie? Chcel by som, nech ma upozorní, ak odbočim z naplánovanej trasy. Nikde v nastaveniach to nemôžm nájsť. Tak som to mal na 520 Edge. Ak som napr. v lese zle odbočil, pipnutie a hotovo. Vedel som, že som mimo. Tak by som to chcel aj na 840. Zatiaľ som upozornenia vypol. Ďakujem za každú odpoveď.

Už som to asi našiel v nastaveniach "Drahy". Uvidím pri navigovaní. Vypol som sprievodcu odbočkami.
Zobraziť komentár 23.03.2025 - 01:30:21
00
arrow_leftpikoo21 napísal:
... žijeme iba raz...

Dovolím si nesúhlasiť :angel:

scontent.fbts7-1.fna.fbcdn.net
Zobraziť komentár 23.03.2025 - 09:20:26
011
arrow_leftRocker75 napísal:

EZ. Vypni zvuk. Ja mám všetky zvuky vypnuté. nechápem ako môže niekto jazdiť a neustále mu niečo pípa. Či už radar alebo navigácia.
Zobraziť komentár 23.03.2025 - 09:24:16
01
Ja mám (neviem už, ako) zapnuté pípanie iba pre radar (hoci ho väčšinou aj tak nepočujem kvôli vetru) a upozornenie na pitný režim (hoci mám zastávky naplánované +/- tak, že sa napijem počas zastávky). Inak mám všetky ostatné upozornenia vypnuté. Čas na výjazd je len môj.
Zobraziť komentár 23.03.2025 - 09:43:42
02
Už som to našiel podla manuálu. Upozornenie na odbočenie z dráhy je pre mňa dôležité, hlavne na celodenných výjazdoch, kde to nepoznám a večer pri návrate domov v lese al. vo vinohradoch treba klučkovať z uličky do uličky. Ostatné som všetko vypol. K čomu toto Garmin vôbec vymyslel? Kto je ochotný pri bicyklovaní stále počúvať nejaké pípanie pri každej odbočke. Miestami na mňa prichádzala nervová kríza. 😀😀
Zobraziť komentár 23.03.2025 - 10:39:40
01
Ja mam zvuk pri odbockach zapnuty z dovodu, ze mi je lahsie zacut obcas zvuk, ako pri kazdej odbocke kontrolovat Garmin, ci mam odbocit. Zas tak casto mi to nepipka ani v meste, resp. nevsimol som si, ze by mi to vadilo :)
Zobraziť komentár 24.03.2025 - 08:37:39
00
Na mojom explore 2 sú pípnutia také tiché, že ich je počuť hádam iba v miestnosti. ale nie počas jazdy, takže môžem mať zapnuté hocijaké upozornenia, nemajú šancu vadiť a vyrušovať :-)
Zobraziť komentár 24.03.2025 - 09:32:59
00
Mam Explore 2 a upozornenia pocujem aj dole kopcom v 50kmh, reklamuj to alebo usi :D
Zobraziť komentár 24.03.2025 - 10:15:55
01
Skôr asi uši v mojom veku ... nepočujem ani plašičku na myši, ktorú moja žena počuje ... ale nenašiel som v tom garmine žiadnu možnosť zvýšenia či zníženia hlasitosti.
Zobraziť komentár 24.03.2025 - 11:41:04
00
Regulovat intenzita sa zial neda. Kludne to ale moze byt vadny kus, ved porovnaj s kamosovim Garmim.
Zobraziť komentár 24.03.2025 - 11:50:30
00
Mne to hlasité pípanie zatiaľ až tak nechýba :-)
Zobraziť komentár 24.03.2025 - 11:55:05
00
Garmin 840 pípa poriadne nahlas, aspoň pre moje uši. Ale musí byť hlasný, niekde aj chodci ustupovali bokom al. sa obzerali. Celý výjazd počúvať pípanie pred každou odbočkou a ešte niekoľkokrát. V Břeclave som sa musel preklučkovať uličkami, to išlo skoro v kuse. Kdeeeee by som to počúval. Aj keby išla hlasitost upraviť, tak je to nepočúvateľné. Ale, že to nevyhovuje mne, zasa neznamená, že tu nebude vyhovovať nikomu. Ako juju_pepe tu píše, že mu to pomôže, nemusí byť zameraný na navigáciu, potom o.k.
Zobraziť komentár 26.03.2025 - 01:01:44
00
840 mám čerstvo a oproti 530 ma tiež prekvapila hlasitosť pípania. navigáciu nepoužívam, pípanie mám zapnuté pri spustení a automatickom pokračovaní aktivity po pauze, len aby som vedel že Edge mám, lebo jednu 530 sa mi podarilo stratiť. ak to bude otravné, prelepím zvukový vývod izolačkou, malo by to stlmiť.
Zobraziť komentár 26.03.2025 - 06:39:10
01

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up