Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A k tomu este dranka peniaze kazdy druhy na YouTube... Treba si to strazit, lebo je zrazu 50€ za taketo somariny mesacne fuc ako nic. Keby nebol planovac na Strave za paywallom neplatim ani to, aj ked po milione rokov konecne pridali v appke do grafov os na zobrazenie udajov.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 09:46:35
03
Prevadzka kazdej takejto sluzby stoji peniaze (vyvoj, udrzba, ludske zdroje, hardver, konektivita, zabezpecenie atd. atd.). Uz vidim hocikoho z vas ako to platite zo svojich penazi a neprenesiete naklady na tych, ktori to pouzivaju. Hlavne ked sa nejedna o ziadne drobne ale o statisice/miliony rocne. Ak by ste boli financny riaditel firmy, mali stanovene nejake ciele a videli tie rocne zuctovania, rychlo by ste zmenili retoriku. :)
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 09:50:29
05
Stravu som si chvíľu platil, potom som sa vrátil so zariadením znova ku Garminu a tam sú tie dáta oveľa lepšie, takže som Stravu zrušil. Live segmenty ma už nelákajú a kvôli mape si ju zaplatím raz za mesiac, keď si chcem naplánovať jazdy na dovolenke. Ak by bol terajší Garmin platený, tak by aspoň ten plánovač mohol byť už na úrovni.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 09:53:39
00
arrow_leftpikoo21 napísal:
Je to trend, už aj mapy.cz za chvílku mapy.com, koľko dlho boli zadarmo tiež. Prečo by si niečo nespoplatnili, keď možu, aj keby mali také zisky, že by nevedeli čo s peniazmi. Človek si musi riadne rozmyslieť už, čo si predplatiť a čo nie. Čo sa mu oplatí a čo nie.

Ja nemam predpatene nic.

– Stravu pouzivam len ako uloznu mojich tras, inak tam vobec nechodim. Connect to tam posiela automaticky. (keby sa dali importovat moje stare trasy aj s poznamkami zo Stravy do Connectu, tak stravu vynecham uplne)
– Trasy si vytvaram v Komoote, kde som zaplatil jednorazavo 30€, abysom mohol planovat trasy celosvetovo.
– Pre hlbsiu orientaciu v terene pouzivam Locus Map 3 Classic a mapy stahujem zadarmo odtialto. https://www.openandromaps.org/en/downloads/europe (Staci kliknut na Locus odkaz pri danej mape a Locus si to stiahne sam)

V skratke, naplanujem v Komoote, poslem do Garmina aj do Locusu a viac neriesim.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 09:56:19
02
@Jezus nie je problém s platbou, ale to čo za ňu dostanem. K zariadeniu by mala byť nejaká apka asi automaticky. Niekomu stačí iba nahrať jazdu a pozrieť si km a výškové. Niekto používa tých dát viac, ale stále je to iba zobrazenie tvojich dát, ktoré vidíš aj na zariadení. Niečo navyše už je virtuálny tréner, alebo nejaké skutočné rady, ktoré si viem predstaviť, že budú platené, ak si ich dotyčný nevie prečítať z vlastných dát, alebo si neviem sám pripraviť tréning a pod. Nie však typu, že mi pri Body battery vypíše, že 95% znamená, že mám dosť energie na dnešný deň.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 09:57:41
02
Hej ale tu ide o to, ze ta firma tie zariadenia predava a urcite nie s malou marzou. To nie je ako Strava, ze ma hlavny prijem len z predplatneho.

Pokial nezacnu obmedzovat free verziu, tak mi je to jedno, mozem si tu akurat zamindzovat :D Ja by som si to predplatil iba vtedy, ak by pridali do planovaca Mapy.cz. Napiste niekto Lukacovicovi
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 10:01:02
03
arrow_leftlukjur napísal:
@Jezus nie je problém s platbou, ale to čo za ňu dostanem. K zariadeniu by mala byť nejaká apka asi automaticky.

Veď "nejaká apka" ku Garminu automaticky je - Garmin Connect. To, čo idú spoplatniť, sú niektoré funkcionality, ale bohatý základ je (zatiaľ) zadara.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 10:36:30
01
arrow_leftSesulak napísal:
Hej ale tu ide o to, ze ta firma tie zariadenia predava a urcite nie s malou marzou. To nie je ako Strava, ze ma hlavny prijem len z predplatneho.

Nikto z nás nemá ani šajnu, že s akou "maržou" Garmin predáva svoje zariadenia, ale tak či onak, nemôžeš chcieť od Slovnaftu, aby ti dával margotku zadarmo, lebo veď zarába dosť veľa na benzíne.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 10:37:58
01
arrow_leftSesulak napísal:

Pokial nezacnu obmedzovat free verziu, tak mi je to jedno, mozem si tu akurat zamindzovat :D Ja by som si to predplatil iba vtedy, ak by pridali do planovaca Mapy.cz. Napiste niekto Lukacovicovi

Veru, mapové podklady sú jediný dôvod prečo trasy v Garmine Connecte nevytváram. Škoda toho.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 11:02:37
00
mne by skor pomohlo keby sa trasa dala odoslat do garminu priamo z mapy.cz a z garminu priamo na stravu
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 11:24:09
00
z mapy.cz predsa vies exportovat GPX a hned to otvorit v connecte, bezne to tak planujem
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 11:29:30
00
scarinko priamo z mapy.cz do garminu - bez pouzitia connectu. cely connect pouzivam len na presuny
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 11:50:38
00
Na skúšku som si to aktivoval. V podstate všetko čo bolo do teraz aktívne, tak zatiaľ aj aktívne ostalo.
Pribudli reporty, je ich tam milión, človek si vie navoliť skoro akúkoľvek metriku akú chce sledovať, resp. pozrieť sa na ňu z dlhodobej perspektívy.
Ak by som sa mal na to pozrieť len optikou tých reportov, tá platená služba sa neoplatí lebo podobné ak nie aj prepracovanejšie metriky sú dostupné zatiaľ zadarmo napríklad v appke Intervals.icu.
Jediná nevýhoda z pohľadu tých štatistík teda vznikne len v tom, že človek spravuje dáta v 2 ekosystémoch (ktoré sa však dajú vzájomne prepojiť, Intervals.icu ťahá dáta z Garminu).
Ostatné benefity platenej verzie ako napríklad Live track alebo Aktivita naživo nevyužívam, neviem teda ohodnotiť.
Aktívna inteligencia a špeciálne Exkluzívne odznaky sú len marketing.

Prílohy:

Bez názvu.png
Bez názvu.png 109.48 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 28.03.2025 - 11:55:41
00
chapem co myslis ale do garminu to proste dostanes len ked si to z connectu posles alebo nahras cez kabel a je jedno ci tu mapu vyrobis v connecte strave alebo inde.
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 11:56:21
00
arrow_leftGusto0 napísal:
mne by skor pomohlo keby sa trasa dala odoslat do garminu priamo z mapy.cz a z garminu priamo na stravu

vieš to odoslať z freemap.sk naplánuj si trasu a "Exportovať mapové prvky" a keď ho máš spárované s garmin účtom uloží sa ti to medzi dráhy
Zobraziť komentár 28.03.2025 - 13:06:18
00
keyboard_arrow_up