Ahojte, máte niekto skúsenosť s GPS Lezyne mini GPS y10 (k dispozícii aj tu v e-shope)? Zaujali ma jeho funkcie a oproti ROXom aj cena. Dík za vaše postrehy.
skoro vsetci tam slubuju "zaznam trasy / historia pohybu" - nikde vsak nepisu kde sa data zaznamenavaju ...
v lese to bude mat tie iste muchy ako ine zariadenia
akurat by mala byt mensia sanca na poruchovost, nakolko je to jednoucelove zariadenie (ziadna teplota, barometer, ant+) ...
Zall On mne vysku prave ze nenapocitaval, vysku zobrazoval ok, aj vsetko len tie percenta zacal naraz zobrazovat naprd, Jak keby mu nieco v kode pretieklo, niekde pamat/pointre a uz to islo hausnumera. Inak ja osobne som za ten rok nemal ziaden problem s HW ani snimacmi, pouzivam ho na dvoch bikoch, senzory Ant+ Sigma Speed, XOSS Speed a cadence, Garmin HR. Ani raz nevypadol, chodil spolahlivo. 2x mi urobil v lese, ze mi zaznamenanu pozicu hodil nejakym offsetom ja neviem 50m na niektorym smerom, a potom po chvili uz zas dobre zobrazoval. Mne sa paci vydrz, velky display a kupil som ho prave pre to, ze nechcem chodit ako moji kolegovia s accupackmi pri Garminoch a nabijat to 2x za jazdy pocas celodenneho vyjazdu. Minuly firmware (z Vianoc) mal bug ze nevedel pri zapnuti zistit spravnu nadmorsku vysku, ale daval 0 a podla toho aj kalibroval barometer. To som nahlasil a v tejto novej verzii to ma byt opravene a aj by som povedal ze skoro je ale stale je to horsie ako minulorocne verzie softweru. Vtedy pekne do minuty hodil moju vysku 128m, teraz to chodi 150m, potom 135 a podobne, trva mu vyrazne dlhsie kym to trafi. Neviem co tam "vylepsovali" ked to chodilo. Inak z Lezyne mi teraz odpisali a chceli zatial vediet cisla verzie FW a Bluetooth LE.
Presne to stou výškou začalo blbnúť po tej aktualizácii v zime. Od vtedy nastavujem počiatočnú výšku manuálne. Ale dokedy nebola tá aktualizácia XL- nabehlo do pár sekúnd na dosť presnú výsku.
Caute, potom ako ma vcera Xty raz nasrali hodinky a vyplo mi Stravu, rozmyslam nad nejakym GPS cyklopocitacom. Mal som v ocku nieco od Lezyne, ale ako to tu tak citam asi to nebude vyhra. Navigaciu nejako nepotrebujem, pozrem si mapy.cz v telefone, islo mi skor len o zaznam na stravu a mat prehlad kolko km uz mam za sebou. Nieco ako byvali tachometre plus ten zaznam trasy. Je to stymi Lezyne ozaj take zle ako to vypadá posledne strany?
Na to co popisujes ty mi skvele fungovala Sigma pure gps.
Vymenil som ju koli chybajucej navigacii minuly rok za Lezyne mega c a to mi funguje bez problemov.
OlafTopan Ja osobne som nemal zlu skusenost s Lezyne (Super GPS Enhanced, MegaXL). Akurat blby update bol s chybou, to sa stane, inak som s tym osobne spokojny.
Ja mam mega xl asi mesiac a zatiaľ celkom v pohode. Iba jeden update asi z 20tich na stravu mi nesiel. Az po nejakých 4 dnoch sa to mi to zahadne podarilo updatenut.
OlafTopan tiez mam Mega XL a spokojnost ... sice obcas ma svoje muchy asi ako kazdy iny vyrobca ale robi co ma, meria cca presne, navi funguje ... zvazoval som aj garmin, ale ten je 2x drahsi a pokial nemas wattmeter, tak v nom 2/3 funkcií nevyužiješ ...
Dobrý večer. Mám Lezyne Mega C a po úplnom nabití mi indikátor batérie ukazuje nabitie odhadom asi na 90 % a potom stupne na 100 %. Po chvíľke klesne znova na 90 % a potom znova stupne na 100 %. Toto sa udeje niekoľkokrát a zostane to na 90%. Prístroj som reklamoval, dali mi nový, ale aj na novom sa to vyskytuje. Robí to aj niekomu inému?
Mozno to je chyba firmware. Pozriem ci mi to nerobi MegaXL. Ruku do ohna by som nedaval, viem ze ma minule prekvapilo ze som ju dal dole s nabijacky zapol a mala takto dole trosku tu baterku. Nabijem naplno a pripadne sa ozvem
Ahoj, ako sa Vám darí nahrávať výjazdy? Ja s tým mám neustále problém. V nastavení Device si nájdem výjazd, sú tam možnosti sync to cloud alebo backup to mobile. Pri použití hociktorého to po chvíli padne, podarí sa mi to až na niekoľký pokus. Všetko sa zdá byť v poriadku, no toto ma vytáča.
Ahoj, ako sa Vám darí nahrávať výjazdy? Ja s tým mám neustále problém. V nastavení Device si nájdem výjazd, sú tam možnosti sync to cloud alebo backup to mobile. Pri použití hociktorého to po chvíli padne, podarí sa mi to až na niekoľký pokus. Všetko sa zdá byť v poriadku, no toto ma vytáča.
aj ked mam nastaveny automaticky upload, tak automaticky to ide v cca 50% prípadoch ...
zvysnych 50% musim rucne kliknut sync to cloud a potom to uz nahra na stravu
s tym ze po kliknuti na sync to cloud zahlasi chybu a ze mam skusit neskor sa obcas stretavam, no staci len par minut pockat, zatial sa prezleciem a umyjem, a potom to uz ide ... zrejme to niekedy chvilu trva kym sa ten nahraty vyjazd pripravy na upload ... nerozumiem, ked v tych 50% pripadoch kedy sa to udeje automaticky, sa tak udeje okamzite po zastaveni nahravania, v podstate este pocas prichodu do bytu ...
mozno aj tych zvysnych 50% vyjazdov by sa uploudlo automaticky po nejakom kratkom case, ale ked sa tak nestane okamzite este vonku, resp. do okamihu kym sa prezleciem a umyjem, tak to idem kliknut rucne, nechce sa mi cakat
Ja to robím v aplikácii na mobile, pripojím sa k GPS(ak už nie som), vypíše "swipe down to list files" Kliknem na jazdu ktorú chcem nahrať a dám "sync to cloud"... problém som s tým zatiaľ nemal.
Jafri skús skontrolovať či máš aktualizovanú aplikáciu v Google /Apple obchode.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v lese to bude mat tie iste muchy ako ine zariadenia
akurat by mala byt mensia sanca na poruchovost, nakolko je to jednoucelove zariadenie (ziadna teplota, barometer, ant+) ...
Presne to stou výškou začalo blbnúť po tej aktualizácii v zime. Od vtedy nastavujem počiatočnú výšku manuálne. Ale dokedy nebola tá aktualizácia XL- nabehlo do pár sekúnd na dosť presnú výsku.
Vymenil som ju koli chybajucej navigacii minuly rok za Lezyne mega c a to mi funguje bez problemov.
Čo ma ale teší je, že konečne opravili teplotu. Už nekolíše o dva-tri stupne v priebehu piatich sekúnd.
aj ked mam nastaveny automaticky upload, tak automaticky to ide v cca 50% prípadoch ...
zvysnych 50% musim rucne kliknut sync to cloud a potom to uz nahra na stravu
s tym ze po kliknuti na sync to cloud zahlasi chybu a ze mam skusit neskor sa obcas stretavam, no staci len par minut pockat, zatial sa prezleciem a umyjem, a potom to uz ide ... zrejme to niekedy chvilu trva kym sa ten nahraty vyjazd pripravy na upload ... nerozumiem, ked v tych 50% pripadoch kedy sa to udeje automaticky, sa tak udeje okamzite po zastaveni nahravania, v podstate este pocas prichodu do bytu ...
mozno aj tych zvysnych 50% vyjazdov by sa uploudlo automaticky po nejakom kratkom case, ale ked sa tak nestane okamzite este vonku, resp. do okamihu kym sa prezleciem a umyjem, tak to idem kliknut rucne, nechce sa mi cakat
Jafri skús skontrolovať či máš aktualizovanú aplikáciu v Google /Apple obchode.