Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
https://support.garmin.com/en-US/?faq=EjPECQK58qA0xzJ5X74vm7
https://www.suunto.sk/suunto-9-peak-moss-grey/SS050524000/
V oboch prípadoch sú výpredaje za cca 250.
1. Oplatia sa Fenix 7 za 400 eur, alebo stacia Foreruner 255?
2. Ako nosite hodinky v zime? Normalne na ruke pod oblecenim, bundou, ci na bunde pre lepsi prijem GPS a presnejsim udajom z barometra?
3. Na turistiku si nastavujete auto start/stop, ci manulane? Lebo Edge 540 ked jazdim v lese sa neda pouzivat na autopauzu. Strasne to blbne pri nizkych rychlostiach, az ma to donutilo manualne spustat, zastavovat. Ale casto zabudam zastavit zaznam, alebo naopak po rozbehu spustit a potom mam nervy
Nie je problém ich nosiť pod bundou ale aj na bunde.
Zastavovať aktivitu pri turistike mi veľmi nedáva zmysel - asi len pri dlhých prestávkach na jedlo a to nie je problém si to pauznuť.
Fenix 7 vazi 79g, FR255 vazi 49g
Ja som prestal nosit svoje fenix3 prave koli tomu ze su tazke a hrube.
Vykon pri noseni hodiniek mi je uplne u pr....
Nebeham, ked tak len v sebeobrane.
tiez som tak s behom zacinal, este s timex cycle trainer, postupne ako ma beh viac a viac bavil, tak to bolo uz fakt mimo
potom som presiel viac modelmi FR a teraz treti rok F6 (edge k tomu). povedal by som, ze na behanie/ turistiku, v mojom pripade este aj bezky a posilka je to jedno. FR som nosil iba na sport, fenix nosim stale, zvykol som si hned.
autostop nevidim zmysel pouzivat pri ziadnej aktivite.
Aktualne sa pozeram po niecom novsom a vo vybere je okrem FR a F7 este aj epix. No a potom si uvedomim, ze tie aktualne F6 funguju dobre a dostatocne, co si mam teraz robit radost nasilu?