Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
posledný komentár: 31. 5. 2020 o 11:22
pozri toto
Dôležitý problém, ktorý som ale zaznamenal, je že od kedy ich používam mi pomalšie pribúdajú km a výškové metre
a ak by som kupoval teraz idem do Instinctov.
jo a výmena batérie, nemám pocit, že by jej kapacita nejak rapídne klesala, kamoš má Fenix 3 už roky a tiež nič, podľa mňa kým nastane takýto problém, budeš riešiť ich morálnu zastaralosť.
samozrejme ma barometer moj kandidát na buduci rok....
https://www.polar.com/cs/vantage/m
https://pro-body.sk/eshop/product.php?fback=Y&rNavigator=yes&id=13218&hid_pageParamArr=%7B%22sort%22%3A%22name%22%2C%22sort_order%22%3A%22ASC%22%2C%22pni%22%3A1%7D&filterLabels=&txtb_searchProduct=&filterParamId%5B%5D=52279&filterParamIdSelected=52331&cmp=gaplrvanv&gclid=Cj0KCQiAlIXfBRCpARIsAKvManyvFD9wtyFV7EqrpcAdxP57jlTe5ytpDXCLgbw-F_JHKU-o-Ok8GqUaAsPhEALw_wcB
vantage vyzeraju fajn. skoda len ze barometer je iba vo verzii V ktora je uz zbytocne draha.
Technické parametre:
Rozmery - 46 x 46 x 12,5 mm
Hmotnosť - 45 g
Displej - vždy zapnutý farebný displej so sklom Gorilla Glass. Veľkosť 1,2 palce, rozlíšenie 240 x 240 pixelov.
Batéria - Li-pol. Životnosť batérie až 30h v tréningovom režime (GPS a meranie tepovej frekvencie na zápästí).
GPS a barometer - Integrované GPS a GLONASS. Asistované GPS pre rýchle spojenie. Barometrická výška, stúpanie, výška výstupu a zostupu.
Pripojenie - Bluetooth s nízkou spotrebou 4.0.
Snímače - kompatibilita so snímačmi tepovej frekvencie Polar BLE.
Odolnosť proti vode - vodotesné (WR30)
Veľkosti remienkov:
S: obvod zápästia 130–185 mm
M/L: obvod zápästia 155–210 mm