Osobne nosím hodinky veľmi rád a prepojenie viacerých funkcií a možností, zvlášť sledovania "cykloúdajov" sa mi veľmi pozdáva. Po kratšej analýze som si stanovil rozpočet na 300 €, do ktorého sa mi zmestili títo kandidáti:
1. Garmin Vivoactive 3 (nemožnosť výmeny batérie ani v servisnom stredisku)
2. Samsung Gear Sport
3. Samsung Galaxy Watch 42 (46 mm verzia by bola na moje zápästie až príliš veľká)
4. Huawei Watch GT (cena cca 250 €, ale recenzie zatiaľ žiadne, je to novinka)
Ktoré hodinky by ste mi odporučili vy? Pýtam sa hlavne tých, ktorí už majú isté skúsenosti so smart hodinkami, ideálne s vyššie uvedenými.
Od hodiniek ma však celkom odrádza nemožnosť výmeny batérie pri jej zníženej kapacite v dôsledku používania a to zvlášť u Garminov, ktoré toto úplne vylučujú - pravdepodobne, aby si dotyčný kúpil nový model.
Mnohí z mtbikeru už brali odomňa Garmin zariadenia, o čom svedčia aj moje (iba pozitívne) hodnotenia, takže niet tu čoho sa obávať. A lepšie ceny mám iba z toho dôvodu, že mám dohodu s jedným eshopom ako reprezentant SR v paracyklistike...
Ak chce niekto tovar ešte do vianoc, objednávka musí odísť najneskôr zajtra, t.j. v nedeľu (17.12.2023) do večera, keďže vieme ako to je s kuriérmi pred vianocami, čo aj musíme pochopiť.
Prevzatie buď osobne v NZ alebo na sviatky cestujem k rodine do Prešova, takže po ceste (NZ-PO), ale až 26.12.
A este medzitym, v case odoslaneho balicku, mi prisiel taky ten scam mail, ze mam doplatit nejake eura DHLke za dorucenie. Dost mi to vtedy urobilo nervy, kym som si to lepsie prestudoval a zistil, ze je to len podvodny mail... To len taka ceresnicka na torte, snad sa to nestava standardne
Drzim palec s reklamaciou.
Čo sa týka negatív, zatiaľ som si uvedomil iba dve. Prvé negatívum je veľkosť, s ktorou som samozrejme rátal už keď som si skúšal predošlé verzie, ale musím uznať že sú na zápästí ozaj obrovské. Napriek tomu že mám malé zápästia, tak mi ani tak nevadí ich šírka ako trochu výška samotných hodín, ale asi je to dosť o zvyku. A druhá vec je, že neviem prísť na to, ako nastaviť povely (hlasové alebo vibrovaním) počas navigovania. Hodinky ukazujú trasu aj údaj kedy dôjde k zmene smeru, ale ak mám nastavenú obrazovku s inými údajmi, hodinky ma neupozornia na zmenu smeru (na Edge to funguje pípnutím a prepnutím obrazovky na mapu).
Ešte je krátko na hodnotenie ... ale zatiaľ kúpu vôbec neľutujem.
posledný komentár: 31. 5. 2020 o 11:22