Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Na tep/SpO2/spánok stačí nejaký Amazfit/Mi Fit náramok, ja napr. už roky používam na tieto účely Amazfit Band 5 za 20€. Hodinky mi cez noc na ruke vadia, náramok sa ešte ako-tak dá. Presnosť posúdiť neviem, ale celkom pekne reaguje na zmeny v organizme (typicky zápal - napr. choroba alebo trebárs svalovka), ktoré sa prejavia zvýšením kľudového tepu. Samsung hodinky vedia merať aj tlak (opticky), ale spoľahlivosť/presnosť nie je porovnateľná s klasickým tlakomerom a navyše ich aj tak treba každých 28 dní voči klasickému tlakomeru kalibrovať. Takže pre ľudí, ktorí potrebujú sledovať tlak kvôli zdraviu nie, na sledovanie trendov sa celkom dá...
Zobraziť komentár 17.08.2024 - 20:23:05
01
Meranie tlaku zatiaľ spoľahlivo len Huawei Watch D, ale to je cca 300€, na ostatné veci je toho dosť, napr. nový XIAOMI Smart band 9, Huawei band 8 a podobne
Zobraziť komentár 18.08.2024 - 22:52:48
00
Ahojte, mate niekto skusenost s hodinakmi Fenix vs Epix (MIP vs Amoled)? Citam na internete rozne nazory a zaujima ma do ktorych by ste isli. Mam MIP Fenix 5x a som s nimi spokojny, ale detaily a farby AMOLED su lakave. Len uvazujem ci je to fajn na ukor baterky resp. inych problemov ako burn-in.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 11:32:06
00
Tu to porovnáva:
https://www.zivotsgarminem.cz/zapisky-bloggera-33-zvyknu-si-nekdy-na-displej-amoled-proc-je-me-stale-lepsi-transreflexni-mip
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 12:08:06
00
Diky, clankov som uz precital vela ale skor ma zaujima nejaka realna skusenost bezneho cloveka :)
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 12:40:15
00
UDAJNE NOVE F8 BUDU MAT AMOLED TAK UZ SMER JE URCENY
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 12:42:55
00
arrow_lefteaten napísal:
Diky, clankov som uz precital vela ale skor ma zaujima nejaka realna skusenost bezneho cloveka :)

Ja mam Venu 3 a k transflektivnemu displeju by som sa urcite nevratil (mal som ho na starsich Vivoactive). Farby aj kontrast su ovela krajsie. Cakam kym bude podobny displej aj na cyklo Edge rady 8..
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 12:53:00
10
arrow_lefteaten napísal:
Ahojte, mate niekto skusenost s hodinakmi Fenix vs Epix (MIP vs Amoled)? Citam na internete rozne nazory a zaujima ma do ktorych by ste isli. Mam MIP Fenix 5x a som s nimi spokojny, ale detaily a farby AMOLED su lakave. Len uvazujem ci je to fajn na ukor baterky resp. inych problemov ako burn-in.

Mal som F5x a teraz mam Epix uz 2 roky. Okrem priameho prudkeho slnka je citatelnost displeja na Epix podstatne lepsia. Na prudkom slnku sa to vyrovnava mozno MIP je jemne kontrastnejsi. Vydrz na Epix je generacne o dost lepsia ako F5x, gps ma lepsiu presnost, zaznamy nie su take roztrasene v 1s. rezime. Pouzivam rezim, kedy po urcitom case displej zhasne, takze nehrozi ani vypalenie. Farebnost je vyhodna najma pri mape a pomaha pri citatelnosti udajov. Za seba som spokojny s volbou Epix.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 12:54:31
10
Diky, k tomu Fenix 8, podla vsetkeho Solar verzia bude s MIP. A uvazujem nad kupou novych po 7 rokoch a neveim sa rozhodnut ci ist do Amoled. Pouzivam ich aj ako denne hodinky a vypinanie displeja by mi asi dost vadilo. Som na 70% nakloneny MIP ale stale zistujem info. :)
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 13:08:45
00
Presiel som z F6x na EPIX2. Pouzivam cifernik s AOD a vydrz je pri rovnakom pouzivani porovnatelna. Ale tiez som mal obavy pri prechode z MIP na AMOLED.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 13:31:39
00
mne sa paci ten farebny displey ale vystacim si aj s MIP. uplna pohoda . notifikacie z zmobilu moc nepouzivam a na sport cacky macky nepotrebujem.ani pri f7 ani pri epix neslapnes vedla
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 15:36:22
00
Jo, pre mna je asi ta vydrz baterie rozhodujuca. Mam Fenix 5x ktore mi po 7 rokoch v pohode vydrzia nahravat celodnovu turu. Sice je to 1-2x do roka kedy takuto dlhu vydrz potrebujem, ale prakticky preto si kupujem kvalitne GPS hodinky aby som neriesil nabijacku uprostred turistiky. Notifikacie a ine smart-watch funkcie nevyuzivam a ani neplanujem. Ide mi hlavne o sport a denne nosenie.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 16:05:08
00
Ja som na tom rovnako ako ty, nejak sa neviem rozhodnúť medzi AMOLED a MIP. Keď vyšli prvé šuškanice že Fenix 8 bude iba s AMOLEDom, prestal som túto dilemu riešiť ... ale teraz, keď je viacmenej isté, že zajtra vyjde Fenix 8 aj s MIP displejmi, tak som zase na pochybách ?‍♂️. O viditeľnosť mi vôbec nejde, doteraz behám na priamom slnku so Samsungami s AMOLEDom a nikdy som problém nepocítil, ale dosť sa bojím výdrže batérie po pár rokoch. Súčasné hodinky (nechcem porovnávať Samsung s Garminom) nevydržia ani celodennú túru a už vôbec nie zimný skialpový výšlap.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 18:31:36
01
Presne, preto som nakloneny MIP a cakam na zajtrajsok 😂 . Potom mi napis ako si sa rozhodol. Ja cakam na prve reviews (ktore tiez vyjdu zajtra) a mozno to nieco zmeni.
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 19:20:11
01
Osobne preferujem MIP displej, a hlavne vydrz hodiniek na jedno nabitie. Velmi mi vyhovuje, ze na tyzdnovej bajkovej dovolenke nemusim vobec dobijat. Este to dobijanie by mohli urobit cez usb-c alebo rovno bezdrotovo
Zobraziť komentár 26.08.2024 - 19:44:09
03
keyboard_arrow_up