Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Keby to niekoho zaujimalo (napr. ifco) tak dnes som bol v Garmin official store vo Viedni a povedali mi ze MIP verzia este nie je a dostanu ju pravdepodobne tak ako je dostupna online t.j. o 3-5 tyzdnov. Dnes sa dali kupit len AMOLED. Inak tuto je, sice po anglicky, ale poriadne detailna recenzia: https://www.dcrainmaker.com/2024/08/garmin-fenix-8-in-depth-review.html .

7x pro pravdepodobne pojdu dole pocas black friday, teraz z toho co citam bude o ne velky zaujem kedze vela ludi amoled nechce a 400e rozdiel za diving, mikrofon a nejake drobnosti pride vela. Ja uvidim ci vyhra rozum (7x pro) alebo FOMO (8). Nastastie mam teda cas na premyslenie a na 90% idem do MIP Solar.
Zobraziť komentár 27.08.2024 - 18:12:15
02
Vďaka! Bol som dnes aj ja v Garmin shope a pohral som sa s osmičkami a bolo tam takých nedočkavcov dosť veľa ;) ... žiaľ stále sa neviem rozhodnúť. Tiež mi povedali že verzia s MIP bude dostupná najskôr o mesiac. Ale musím povedať, že to užívateľské prostredie na tých Amoledoch bolo fakt že pekne spravené. No uvidím, dopozerám zvyšok recenzií a niekam sa už prikloním.
Zobraziť komentár 27.08.2024 - 21:46:22
05
som na tom dost podobne, 6x pro su fajn, no svetielko a po 4 rokoch slabsia baterka sa priklana na update
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 09:22:03
00
Co znamena slabsia baterka? Ja mam momentalne 5X a stale som spokojny vzhladom na vek (7 rokov) s baterkou. Uz vydrzi vyrazne menej ale stale jednodnovu turu da. Upgradujem len cisto pre nove technologie po 7 rokoch.
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 09:28:02
00
Chalani a este otazka, vyuzivate hodinky aj ako navigaciu pri bajkovani? Rozhodujem sa ci kupit navigacku, alebom mi stacia hodinky :)
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 10:27:30
10
Mám Edge 830. Hodinky sú ok na záznam a sledovanie nejakých hodnôt, ale na plnohodnotnú navigáciu sú malé a blbo sa ovládajú. Aspoň toľko moje skúsenosti.
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 10:29:40
03
Ten isty nazor. Pouzil som ich parkrat pocas tur na pozretie trasy, ale v porovnani s Edge co mam na bike som z toho mal trosku nervy. Mozno s dotykovym displejom je to trosku lepsie.
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 10:30:59
00
na navigaciu je nepouzitelne . pokial nenahras trasu tak isto aj g 1040 ked dam navigovat furt mi hadze take cesty ze nechapem kam na to chodi.
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 10:31:48
00
Jj trasu musis mat nahratu vopred. Pocitat trasu cestou som ani neskusal popravde. Neverim tomu ani pri Edge:-D.
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 11:14:11
00
ist to ide ale neviem ako to rata . idem do weidenu mam ho 5 km pred sebou a on maposiela cestou ktora ma 12 km , tych prikladov je viacej neposiala ma nikdy priamou cestou . neviem preco
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 12:38:37
00
Nie je to tým, že prednostne vyberá značené cyklotrasy? Ja som minule išiel po nahratej trase a v meste, kde stačilo ísť na križovatke normálne doľava po ceste, tak ma to hnalo na cyklotrasu vedľa bežného chodníka. Keďže som to tam nepoznal, tak som tam predvádzal divadlo cez rôzne prechody. No, motanica ako sa patrí.
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 12:58:48
01
praveze ze som bol na cyklotrase . nenaviguje tak ako by som si predstavoval. musim sa stym pohrat ale nikdy nie je cas
Zobraziť komentár 28.08.2024 - 14:47:07
00
eaten Tak som sám seba nakoniec zlomil na F8 v 51mm verzii s Amoledom a skúsim napísať prvé dojmy. Z hodiniek ako takých som zatiaľ uchvátený, ale to je možno „efekt novej hračky“ a negatíva začnem pozorovať neskôr. Vyzdvihol som ich v piatok poobede a dodnes som stihol dať v piatok krátky výjazd na cesťáku na Braunsberg (mám Edge ale bol som nedočkavý vyskúšať ich), v sobotu ráno hokej, v nedeľu 27km beh a popri tom som do nich v podstate celý víkend šťukal a nastavoval ich (žena hovorí že som sa na ňu od piatka nepozrel ?) a batéria stále ukazuje 17 dní. Pre lepšiu predstavu, hodina hokeja (bez GPS) zožrala 2% z batérie a 2h45min behu zožralo 6% batérie (to by som na Samsungoch mal už dávno polovicu batérie v háji). Nechcem tvrdiť, že je čitateľnosť na priamom slnku lepšia ako na Edge s transflektívnym displejom, ale z môjho pohľadu je úplne bezproblémová.
Čo sa týka negatív, zatiaľ som si uvedomil iba dve. Prvé negatívum je veľkosť, s ktorou som samozrejme rátal už keď som si skúšal predošlé verzie, ale musím uznať že sú na zápästí ozaj obrovské. Napriek tomu že mám malé zápästia, tak mi ani tak nevadí ich šírka ako trochu výška samotných hodín, ale asi je to dosť o zvyku. A druhá vec je, že neviem prísť na to, ako nastaviť povely (hlasové alebo vibrovaním) počas navigovania. Hodinky ukazujú trasu aj údaj kedy dôjde k zmene smeru, ale ak mám nastavenú obrazovku s inými údajmi, hodinky ma neupozornia na zmenu smeru (na Edge to funguje pípnutím a prepnutím obrazovky na mapu).
Ešte je krátko na hodnotenie ... ale zatiaľ kúpu vôbec neľutujem.

Prílohy:

20240902_095417.jpg
20240902_095417.jpg 261.4 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up3thumb_down

Zobraziť komentár 02.09.2024 - 10:02:27
110
ifco tak sa ti dostali do hlavy :-D. Na internete bezia konspiracie ze chcu pretlacit AMOLED a preto dali MIP na neskor, ze proste ludia neodolaju. Ale som rad ze si spokojny teda, ja si pockam na MIP kvoli este dlhsiemu vydrzu baterky, ako som pisal. Mal si predtym iny Garmin, ci len Samsungy? Zaujima ma nakolko je nove UI lepsie.
Zobraziť komentár 02.09.2024 - 11:43:32
00
@eaten Ja si tiež myslím, že sa snažia pretláčať Amoledy a MIP nechajú časom už iba v Enduro sérii. Aj recenzie sú na nete všetky iba na Amoled verziu. Uvidíme, snáď nebudem o pár rokov frflať ;)
Nie nie, z Garminu mám iba Edge na bicykli.
Zobraziť komentár 02.09.2024 - 11:51:23
00
keyboard_arrow_up