brat striekal psovi z blizka priamo do tlamy a ten ho mal pekne na haku...
To sa ma do nosa striekat, nie do tlamy .. anti-pes sprej obsahuje koncentrovany kapsaicin, psi maju mimoriadne citlivy cuch, a henten mozno ranajkuje denne par cili papriciek .. som raz tak strekol v izbe do vzduchu a mal som dost .. tak sa da aj overit, ci nie je uz neucinny, alebo ako pises, nejaky falosny
Kedze som mal teraz cas, tak som zacal trosku intenzivnejsie citat ohladom toho spreja a o spravani medveda. Prisiel som na jednu vec a to tu, ze sprej je nam v nasich podmienkach na nic. Tento sprej je ucinny, ale len na synantropnych (kontajnerovych a tych, co ziju pri ludskych pribytkoch) medvedov, ktorych je v Kanade a S. Amerike vela. Takze pre nas v lese nepouzitelny. Ten sprej je len pekny reklamny tah, nic viac. Ako som uz spominal vyssie, ja som sa stretol s mackami uz vela krat a nemal som nic. Raz to bola medvedica s dvomi mladymi na cca 10m. Je to plache zviera, ako kazde ine. Riziko hrozi vtedy, ked prekrocime jeho unikovu vzdialenost a ohrozujeme mlade. To by sa nam na bajku velmi nemalo podarit, kedze jazdime vacsinou po lesnych cestach. Horsie je to uz z hubarmi, ktori sa tulaju po hustinach a porastoch, kde sa moze medved past, prip. oddychovat, alebo v jesen priblizit k brlohu. Vela zasluh na strachu z medvedov (a nielen z nich) maju nase media. Ja u nas dennodenne pocuvam, ako nemam do lesa jazdit, lebo je tam plno medvedov, ako tam a zasa tam niekoho napadol a podobne bludy. Nakoniec z toho ani polovica nieje pravda.
Neviem, nehram sa na hrdinu, alebo nieco podobne, ale ja to takto vnimam. Mozno aj mna raz napadne medved, neviem. Ale radsej nech ma napadne medved, ako ma ma nejaky magor zrazit na aute, lebo to je vacsia pravdepodobnost.
nj, a inak kedy su diviaci nebezpecni, je to ako s medvedmi? a ako sa da proti nim branit? pretoze casto vidim v mojom okoly ich stopy a rozryte miesta
upresnim to: kamosovi usiel rottweiler, vbehol bratovi do zahrady a zacal mu mordovat jeho psa (obycajny cokel), kedze sme toho psa poznali nechcel ho brat strielat - je vcelku naruzivy strelec, mal kupeny sprej tak ze ho hned vyskusa.... pred tebou sa melu dva psy, skus mierit
no a teraz si predstav ako mieris na medveda, co sa na teba ruti
my sme na intraku skusali rozne slzaky, najskor len tak v izbe, potom sme si davali aj priamo do tvare, neskor prisiel na rad paralyzer... no nuda po veceroch
klasika,žiadni vlastní zamestnanci a potom aj keby ťa medveď zabil nikto nenesie zaňho zodpovednosť.Strašne sa mi páči ten dovetok,že k útoku na lesných robotníkov nedochádza často...no iste,útokov na tupcov zo sme určite nedochádza často...v starom meste ťa pokúše tak možno čivava.
Ten spray je ucinny ovela ucinejsi ako zbran. Pri pouziti gulovej zbrane musis presne trafit a ten spray ma siroky rozptyl. Je ale pravda,ze ho musis mat tzv.odisteny a pripraveny k okamzitemu pouzitiu bud umiestneny na hrudniku,alebo na opasku. V zahranici sa uz niekolko rokov bezne pouziva ako ochrana pred medvedmi. U nas je to novinka a preto aj ta dilema a vlastne aj ta diskusia
ja si myslim, ze sa da suhlasit s tym, ze medved je plache zviera a asi skor sa nam vyhne, akokeby utocil .. ale tu ide o tu smolu, ze moze clovek stretnut medveda, ktory prave moze zautocit, z roznych pricin .. ved je to predsa dive zviera, nikdy nevies kedy mu prepne, on nerozmysla, ma len instinkty .. prebudi sa v nom nejaky instinkt a moze byt problem .. ja momentalne skor riesim psov .. tu po dedinach je uplne bezna vec, ze tie psy nie su zabezpecene .. vacsinou su to male plemena a vacsinou miesanci .. su pemerne ostri a ked sa su viaceri , tak ich odvaha samozrejme stupa .. je to neprijemne .. zatial to riesim tak, ze zosadnem z bajku a kopem nohami, ci zoberiem nejaky kamen a nieco po nich hodin .. sice bresu ako divi , ale neutocia .. horsie je ak by som natrafil na nieco vacsie, tam uz by som mal problem .. rozmyslam nad plynovou pistolou, nejaku kombinaciu poplasnych nabojov s nabojmi, ktore maju v sebe to korenie .. daju sa kupit aj take male pistolky .. je pravda, ze tie trasy co jazdim, tak uz viem, ze kde su tie psy , skor ide o to, ze keby som pechadzal nejakymi neznamymi oblastami .. a hlavne to, co sa stalo v minulomom roku, tych par tragickych udalosti .. ale najviac som nastvany na tych majitelov, ktory nerespektuju zakon .. pes ma byt zabezpeceny a nie si volne pobehovat po ceste, ci ulici ..
tak zakazdym volaj 158 ze ta napadol pes ked tade ides a ked sa im nebude chcet nic riesit kludne aj markizu, isto si pochutnaju na zurivych psoch a necinnosti policie
uz som to riesil s jednym policajtom, ale on tam nema uz pravomoc , tak mi radil to iste, ze volat 158 .. mam kamosa policajta, budem to riesit cez neho ..
K tým pobehujúcim hafanom, mám známeho čo išiel z lesa dolu kopcom na bajku, kde boli chystať drevo a na nohách mal zhodou okolností topánku s ocelovou š*****u, vybehol pes, nastavil nohu a bolo po psovy. Ale na medveda, to sa asi spoľahnem na to, že je plachý...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To sa ma do nosa striekat, nie do tlamy
Neviem, nehram sa na hrdinu, alebo nieco podobne, ale ja to takto vnimam. Mozno aj mna raz napadne medved, neviem. Ale radsej nech ma napadne medved, ako ma ma nejaky magor zrazit na aute, lebo to je vacsia pravdepodobnost.
upresnim to: kamosovi usiel rottweiler, vbehol bratovi do zahrady a zacal mu mordovat jeho psa (obycajny cokel), kedze sme toho psa poznali nechcel ho brat strielat - je vcelku naruzivy strelec, mal kupeny sprej tak ze ho hned vyskusa.... pred tebou sa melu dva psy, skus mierit
no a teraz si predstav ako mieris na medveda, co sa na teba ruti
my sme na intraku skusali rozne slzaky, najskor len tak v izbe, potom sme si davali aj priamo do tvare, neskor prisiel na rad paralyzer... no nuda po veceroch
Skoda, ze medvede nevedia citat, zaniesol by som im tuto temu vytlacenu do lesa
youtube.com/watch?v=O6Xo21L0ybE&t=
alebo si ho zoberte domov a mate kamosa na cely zivot
youtube.com/watch?v=jiQ1A9EELa0&t=