Prvá zima s vyhrievačmi nôh, tak uvidím Ruky len na porovnanie a otestovanie, ale pozerám, že hrejú o 20st C viac, však pri takej teplote už denaturujú bielkoviny
Mam tie na nohy a je to super. Ak je okolo 5 stupnov, tak mam iba letne tretry. Ak je chladnejsie tak si dam navleky. Fakt mi prestali omrzat prsty. Do takej "zimy" ako je teraz ideal, pokial nemas zimne tretry. Este maly tip. Kludne ich rozbal aj 15-20 minut pred obuvanim. Budu ovela teplejsie, ako tych 10 minut, co je v navode.
Mam tie na nohy a je to super. Ak je okolo 5 stupnov, tak mam iba letne tretry. Ak je chladnejsie tak si dam navleky. Fakt mi prestali omrzat prsty. Do takej "zimy" ako je teraz ideal, pokial nemas zimne tretry. Este maly tip. Kludne ich rozbal aj 15-20 minut pred obuvanim. Budu ovela teplejsie, ako tych 10 minut, co je v navode.
Tak u mňa nájdu uplatnenie ak je -10st C a chystám sa byť vonku aspoň hodinu
Prvá zima s vyhrievačmi nôh, tak uvidím Ruky len na porovnanie a otestovanie, ale pozerám, že hrejú o 20st C viac, však pri takej teplote už denaturujú bielkoviny
Tak musím tie ohrievače z decathlonu zhejtovať:
1) aktivujú sa vzducho a teplom (kto to vymyslel)
- v praxi to vyzerá tak, že ráno v aute musím na nich pomaly sedieť ako kvoka aj 20 min, aby sa ako tak naštartovali (pri vzdialenejšom cestovaní keď sa auto poriadne vyhreje by to mohlo byť lepšie)
- v teréne na to treba myslieť, čo v zime pri cyklistike nie je jednoduché. Ja som ich mával v zadnom vrecku bundy pod ruksakom aby boli aspoň ako tak v teple (aj po otvorení aby sa ako tak naštartovali)
2) takto hrejú (skôr mierne otepľujú) menej ako 2 hodinky 3) keď takto miniem 2 páry počas 3 hodín a takmer studené ich dám do už teplého auta (na slnku na obed už v aute nie je -10°C ako býva ráno), tak až vtedy, keď už ich nepotrebujem, začnú hriať naplno a hrejú doma doteraz
4) síce mi umožňujú 3 hod výlety v zime, ale takýmto štýlom je to ťažko nepohodlné a neefektívne
Tretry mám, ale v mraze aj tak v nich vydržím len 1-1,5 hod...
Elektrické nechcem, to je moc komplikované riešenie, vyhovuje mi jednoduché a blbovzdorné.
A hlavne, keď mám problém v zime s baterkami to asi tiež nebude ideál...
Mne tie z Decathlonu funguju celkom ok. Necham ich cca 10 minut nastartovat doma kym sa obliekam, tak ako pisu v navode a dnes na cestaku 42km pri 1 az -2 a zima mi nebola. Na MTB posledne dva vyjazdy detto. Bez nich by som mal uplne ladove nohy. Za tych cca 60 centov za par je to dobry kauf.
No ja ich pri teplote okolo 0°C ani nepotrebujem (aj keď je pravda, že na cesťáku vtedy kvôli bezpečnosti nechodím) A keď ich naštartujem doma tak hrejú lepšie ale ani zďaleka nevydržia dlho hriať, čím vonku teplejšie, tým dlhšie hrejú - ale to nedáva zmysel
Tretry mám, ale v mraze aj tak v nich vydržím len 1-1,5 hod...
Elektrické nechcem, to je moc komplikované riešenie, vyhovuje mi jednoduché a blbovzdorné.
Co je na tom komplikovane do prcic? Vlozka s kablom a k tomu mas pripojenu li-ion baterku. Pouzivam to uz 2 roky. Mam z lidla komplet a stalo to 20 eur. Su aj lepsie a drahsie. Hlavne v polovnickych potrebach a lyziari to mavaju do lyziarok. Jednoduchsiu vec asi ani nejde urobit.
milos21 neviem ake mas presne tretry, ale skus vymenit vlozky za tieto, budes pomalsie stracat teplo cez kufre a pedale https://www.bike24.com/p2143512.html
tych 1-1.5 hod je celkom normalna vydrz "zimnych tretier" , z miestneho obchodu by sa podla mna dali pouzit maximalne Northwave Himalaya, ale za tu sumu by som radsej zainvestoval do ozajstnych zimnych topanok od Lake alebo 45nrth, ja uz par rokov pouzivam Lake MXZ 200 a nejak nemam problem so studenymi nohami cca do -10
kedysi som pouzival aj tepelne vankusiky Travelsafe Grabber Toe Warmer, boli sice drahsie ako decathlonove ale aspon vydrzali hriat
kazdopadne zimne tretry je najlepsie dlhodobe riesenie
To pri minus kolko vam treba to vyhrievanie? Milos je oravak to chapem aj ked ako chlapec z oravy by mal byt otuzily ... pamatam z vysky ze oravaci v tricku aj v zime, bunda max rozopnuta
Tak ono v zime treba pocitat s pocitovou teplotou. Tu je na to kalkulacka: https://www.weather.gov/epz/wxcalc_windchill Staci aby ti pri rychlosti 25km/h fukal protivietor 10km/h (co su iba nejake cca 3m/s - uplne bezny vietor) a ak je na teplomeri 0°C pocitova je len -6,9°C a ak je teplota -5°C pocitova je uz -13,5°C.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak u mňa nájdu uplatnenie ak je -10st C a chystám sa byť vonku aspoň hodinu
Tak musím tie ohrievače z decathlonu zhejtovať:
1) aktivujú sa vzducho a teplom (kto to vymyslel)
- v praxi to vyzerá tak, že ráno v aute musím na nich pomaly sedieť ako kvoka aj 20 min, aby sa ako tak naštartovali (pri vzdialenejšom cestovaní keď sa auto poriadne vyhreje by to mohlo byť lepšie)
- v teréne na to treba myslieť, čo v zime pri cyklistike nie je jednoduché. Ja som ich mával v zadnom vrecku bundy pod ruksakom aby boli aspoň ako tak v teple (aj po otvorení aby sa ako tak naštartovali)
2) takto hrejú (skôr mierne otepľujú) menej ako 2 hodinky 3) keď takto miniem 2 páry počas 3 hodín a takmer studené ich dám do už teplého auta (na slnku na obed už v aute nie je -10°C ako býva ráno), tak až vtedy, keď už ich nepotrebujem, začnú hriať naplno a hrejú doma doteraz
4) síce mi umožňujú 3 hod výlety v zime, ale takýmto štýlom je to ťažko nepohodlné a neefektívne
Je nejaká lepšia alternatíva?
Co je na tom komplikovane do prcic? Vlozka s kablom a k tomu mas pripojenu li-ion baterku. Pouzivam to uz 2 roky. Mam z lidla komplet a stalo to 20 eur. Su aj lepsie a drahsie. Hlavne v polovnickych potrebach a lyziari to mavaju do lyziarok. Jednoduchsiu vec asi ani nejde urobit.
A tu za par €.lenze tie pridu mozno v maji
Niečo také:
€ 23,46 26%OFF | Heating Sock Three Modes Elastic Comfortable Water Resistant Electric Warm Sock Set
https://a.aliexpress.com/_mKGGiW9
https://www.bike24.com/p2143512.html
tych 1-1.5 hod je celkom normalna vydrz "zimnych tretier" , z miestneho obchodu by sa podla mna dali pouzit maximalne Northwave Himalaya, ale za tu sumu by som radsej zainvestoval do ozajstnych zimnych topanok od Lake alebo 45nrth, ja uz par rokov pouzivam Lake MXZ 200 a nejak nemam problem so studenymi nohami cca do -10
kedysi som pouzival aj tepelne vankusiky Travelsafe Grabber Toe Warmer, boli sice drahsie ako decathlonove ale aspon vydrzali hriat
kazdopadne zimne tretry je najlepsie dlhodobe riesenie