Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftzihadlo 5 napísal:
Staci kupit bezkovu tretru a.namontovat kufre a je to. Dokonca aj lacnejsie 1/2 ako.original.
To uzmohli okopirovat vyrobcovia davno

To som urobil pred vela rokmi, ked rusili predajnu. Kupil som topanky na bezky za 30korun..... no ale udalosti sa trochu zvratili a zacal som bezkovat :)
Zobraziť komentár 23.01.2016 - 09:32:35
02
s tou myšlienkou hodiť kufre na topánky na bežky som sa tiež pohrával, hodil by som to do CNC frézy, odfrézoval kúsok dezénu z podrážky a spravil drážky na kufre, problém je že tam nie je zvnútra miesto na ten plech kam sa priskrutkujú, pravdepodobne by to tlačilo.. a riskovať to nebudem, ešte by som si zničil aj bežkársku obuv
Zobraziť komentár 23.01.2016 - 14:08:40
00
Chlapci, ale v bežkárskych topánkach chodidlo ohýbate, pracujete ním, preto Vám je teplo. Na biku ich máte na pevno pripnuté, chodidlo nerobí žiaden pohyb...myslím, že v tom je základný problém chladu na nohy.
Zobraziť komentár 23.01.2016 - 15:53:22
01
Asi tak. Ale kto chce si moze spravit vlastny empiricky vyskum, staci dat platformove pedale a obut bezkarske tretry...
Zobraziť komentár 24.01.2016 - 09:32:03
00
zimne tretry by mali byt na spicke este viac izolovane mnozstvom izolacneho materialu, kedze sa prsty nehybu a viac trpia. tu vznika uplny nesulad teorií s ohybanim prstov, ich naslednym zohrievanim a typom materialov.
niekde a to nemyslim ze hned len u mna je tiez problem. znova: nw arctic gtx2, jedny tenke ponozky, jedny hrubsie podkolienky, na prstoch a pol chodidlach pretiahnuty textil(na sposob onúc s prelozenim cez prsty), -2°C a uz ma oziaba asi po hodine jazdy. cize menej zateplene spicky tretier je spravna volba? nie, kedze sa prsty nehybu. nie je to vzdy len o spravnom prekrvovani nôh. ja som s tretrami opatovne nespokojny.
Zobraziť komentár 24.01.2016 - 17:44:56
00
adop dnes som bol pojazdit svoje zimne tretry SHIMANO MW700. Bolo -8C a jazdil som viac ako dve hodiny. Musim uznat, ze v tenkych ponozkach som miestami v zjazdoch kde som nedupal pocitoval chlad na prstoch. Ale je to nerporovnatelny komfort v porovnani s klasickymi tretrami a neoprenovymi navlekmi.
Zobraziť komentár 24.01.2016 - 19:54:02
00
dnes, ked ma zacalo oziabat, mierne som si skusil pomoct tak, ze namiesto tlacenia do pedalov som zacal kluky tahat oboma tretrami smerom hore, uvolnoval som tlakove body chodidiel na pedaloch, akoby sa mi odspodu odliepali ponozky. na tych stlacenych miestach sa asi spomali obeh krvi. ale aj tak som mal prsty dost studene. berte to len ako moj postreh, mozno je to stara znama nepisana vec.
Zobraziť komentár 25.01.2016 - 18:33:56
00
arrow_leftAdMich napísal:
Chlapci, ale v bežkárskych topánkach chodidlo ohýbate, pracujete ním, preto Vám je teplo. Na biku ich máte na pevno pripnuté, chodidlo nerobí žiaden pohyb...myslím, že v tom je základný problém chladu na nohy.

Presne tak...v zime mozem chodit po horach ked je - 10 aj v bezeckych LaSportivach ktore nie su nijak extremne izolovane ale vdaka tomu ze noha/chodidlo pracuje je to OK. Akonahle mam nejaku tvrdsiu topanku (koli mackam) tak uz je to daleko horsie a pritom je ta topanka ovela hrubsia. To iste plati o tretrach samozrejme...preto je chlad na prsty tak indivudualna vec ze niekto moze chodit len v tenkych navlekoch aj cely den a niekomu je vo vsetkom stale zima. Takze je to hlavne o "obehu" a nie to tom kto je vacsi drsnak a ten kto ma smolu si musi pomahat ako sa da ;)
Zobraziť komentár 25.01.2016 - 19:20:37
02
Ved prave to je ten paradox, v bezkarskych sa chodidlo hybe a napriek tomu ich robia znacne viac izolovane, zateplene....
Zobraziť komentár 25.01.2016 - 19:39:30
00
ano ale len tie turisticke :)
Zobraziť komentár 25.01.2016 - 19:46:05
00
Tak konkretne rossignol x7
Zobraziť komentár 25.01.2016 - 19:49:01
00
v takom zjazde sa tam tá noha moc nehýbe a ešte sú podrobené náporu snehu a napriek tomu si nespomínam žeby mi niekedy bola zima na prsty.. ja mám teda BC topánky, to je ešte niečo viac mohutnejšie ako turistické. ale tak možno by mi nebola zima ani v zimných tretrách, ešte som to na nohe nemal, je to dosť veľká investícia s malým využitím. ale keby som narazil na nejakú dobrú ponuku, tak tú kúpu zvážim už len kvôli tomu že ma nebaví naťahovať tie neoprénové návleky :D
Zobraziť komentár 25.01.2016 - 19:53:44
00
kup si zaroven s vibram podrazkou, lebo ta tretroklasika je v snehu zle schodna. smyka sa v tom, nemaju nejake drapaky, akurat na patach. aspon tie nortwave zimne, slabe. na pvc podlahe stupenim na paty sa im chcelo velmi smyknut. gtx membrana, odoberanie vlhkosti z tretier, to iste plati aj o teple. chlad sa tam potom bez lepsej izolacie lahsie dostane. "tretry bez investicii...
alebo nebodaj zhanat toto http://www.google.sk/search?q=thinsulate+socks&client=ms-opera-mini-android&channel=new&gws_rd=cr&ei=33SmVoGBLYSbOIvWpsAL
Zobraziť komentár 25.01.2016 - 20:12:46
00
arrow_leftHosť napísal:
v takom zjazde sa tam tá noha moc nehýbe a ešte sú podrobené náporu snehu a napriek tomu si nespomínam žeby mi niekedy bola zima na prsty.. ja mám teda BC topánky, to je ešte niečo viac mohutnejšie ako turistické. ale tak možno by mi nebola zima ani v zimných tretrách, ešte som to na nohe nemal, je to dosť veľká investícia s malým využitím. ale keby som narazil na nejakú dobrú ponuku, tak tú kúpu zvážim už len kvôli tomu že ma nebaví naťahovať tie neoprénové návleky :D

Male vyuzitie? No ak aspon trochu viac jazdis tak ich urcite vyuzije a hlavne tie zimne ti vydrzia X dalsich rokov kedze su aj robustnejsie. Navyse si posetris TOP letne...
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 09:19:11
01
Čo sa využitia týka, plánujem zimné nosiť, aj na jar, či jeseň....lebo keď sa vyberiem zas na Martinky na biku v polke októbra, budem za ne nesmierne vďačný :-)
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 09:21:47
03
keyboard_arrow_up