Male vyuzitie? No ak aspon trochu viac jazdis tak ich urcite vyuzije a hlavne tie zimne ti vydrzia X dalsich rokov kedze su aj robustnejsie. Navyse si posetris TOP letne...
ja práveže MTB jazdím minimálne zväčša len za účelom vyvenčiť psa (do 2h) a v zime je to také že buď prší a je mokro, čiže nejazdím, alebo mrzne resp je málo snehu na bežky tak sa jazdiť dá a potom už je viac snehu, tak to radšej bežkujem, čiže tá využiteľnosť je minimálna na to že za to dáš 200€ a keď treba aj do iných dôležitejších vecí investovať ako napríklad bicykle... ale rozmýšľa o tých kde sa dajú dať aj SPD aj cestné kufre, tie by som mohol celú jeseň jazdiť na ceste a na zimu tam dať SPD kufre a využiť ich na MTB a na skorú mokrú jar zasa na ceste.. pretože tie neoprénové
návleky na ceste nie je tiež ideal riešenie, zima v nich nie je ale je to na úkor toho že máš úplne prepotené nohy a zvykne sa mi aj niečo na spôsob otlakov robiť z toho... SPD pedále na cestu nechcem určite, keby som mal ešte nejaký CX ako zimáka tak ok, ale mám len klasiku a tú v zime využívam hlavne na valcoch a počasie býva občas také že sem tam sa dá aj von vybehnúť a za každým prehadzovať pedále by bol vopruz

a top letné
tretry mám na cestu, na MTB mám obyčajné shimaná, ktoré aj tak po 4 rokoch vyzerajú ako nové