Lokalizácia
Formulár sa odosiela
http://www.mtb-news.de/news/2016/01/26/45nrth-japanther-schuh-test/
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 10:54:00
00
Ja mám Shimano zimné a do +10 až +12 sú v pohode využiteľné. Nad + 15 stupňov už ale pre mňa nepoužiteľné. Ich použitie vychádza až na 5-6 mesiacov v kalendárnom roku. Samozrejme, že tých km je omoho menej ako v lete.
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 10:59:30
01
arrow_leftImroman napísal:
Male vyuzitie? No ak aspon trochu viac jazdis tak ich urcite vyuzije a hlavne tie zimne ti vydrzia X dalsich rokov kedze su aj robustnejsie. Navyse si posetris TOP letne...

ja práveže MTB jazdím minimálne zväčša len za účelom vyvenčiť psa (do 2h) a v zime je to také že buď prší a je mokro, čiže nejazdím, alebo mrzne resp je málo snehu na bežky tak sa jazdiť dá a potom už je viac snehu, tak to radšej bežkujem, čiže tá využiteľnosť je minimálna na to že za to dáš 200€ a keď treba aj do iných dôležitejších vecí investovať ako napríklad bicykle... ale rozmýšľa o tých kde sa dajú dať aj SPD aj cestné kufre, tie by som mohol celú jeseň jazdiť na ceste a na zimu tam dať SPD kufre a využiť ich na MTB a na skorú mokrú jar zasa na ceste.. pretože tie neoprénové návleky na ceste nie je tiež ideal riešenie, zima v nich nie je ale je to na úkor toho že máš úplne prepotené nohy a zvykne sa mi aj niečo na spôsob otlakov robiť z toho... SPD pedále na cestu nechcem určite, keby som mal ešte nejaký CX ako zimáka tak ok, ale mám len klasiku a tú v zime využívam hlavne na valcoch a počasie býva občas také že sem tam sa dá aj von vybehnúť a za každým prehadzovať pedále by bol vopruz :D
a top letné tretry mám na cestu, na MTB mám obyčajné shimaná, ktoré aj tak po 4 rokoch vyzerajú ako nové
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 11:05:16
00
Tak potom cestne zimne ;) Na jar a jesen ich tiez uzivis...
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 11:11:31
00
V zime jazdím bežne s letnými tretrami s návlekmi a väčšinou mi to stačí. Pred pár dňami som urobil experiment a namontoval som pedále s klasickými košíkmi zo starého bicykla a obul si obyčajné turistické vibramy (Salewa Alp Trainer). Určite som mal lepší tepelný komfort. A rozmýšľam ako by to dopadlo, keby som si obul zateplené zimné, na ktoré viem obuť aj poloautomaty mačky, takže podrážka je vystužená. Na prípadné tlačenie v snehu by to bolo určite lepšie ako tretry. Potrebu zimných tretier som pre túto chvíľu vyradil zo zoznamu...
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 11:31:39
00
zimne tretry som z buducich nakupov uz vyradil aj ja a od norwav uz nekupim ani zapalky".
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 16:12:36
00
adop a pochodil si s reklamáciou? Ako to nakoniec dopadlo?
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 16:13:45
00
ze mi z 220tich eur vratia 150, alebo si ich necham alebo predam+ dali mi nejaky bonus za tento neschopny vyrobok, ktory ma hlboko sklamal a aj ich to precvicilo ohladom riesenia problemu. tretry som si nechal, strata 70 eur je dost a nad nulou v nich nieco odjazdim, ved byva casto vlhko, mokro. ale aj tak chladia. mozno som na chlad zvlast citlivejsi. o teplej tretre mam uplne inu predstavu.
raz som v kamennom obchode reklamoval pouzite navleky proti vode, tieklo do nich, dali to otestovat a peniaze mi vratili. no vo vyske 220eur to asi malo byt tiez.
(aj zo slovenska isli po neznej revolucii urcite vyrobky na rusky trh s mizernou kvalitou, hlavne ze platili. firma uz krachla. taketo kapitalisticke sproste vyjadrenia sa mi vrcholne nepacili a toto je mozno aj v inom zo zapadu voci nam a bol som za hlupaka).
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 16:20:35
00
arrow_leftImroman napísal:
Tak potom cestne zimne ;) Na jar a jesen ich tiez uzivis...

začal som dosť vážne uvažovať o týchto http://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-tretry/tretry-a-obuv/cestne-tretry/northwave-fahrenheit-2-gtx-zimne-cestne-tretry.html
vyzerá že sa tam dá dať aj SPD kufor, viem že by sa v tom dosť zle chodilo, ale také chodiace terény nejazdím, takže na to malé využitie na MTB by to mohlo tiež poslúžiť.

Zobraziť komentár 26.01.2016 - 18:19:50
    00
    To je v podstate cestný ekvivalent k mojím NW Celsius 2 GTX...rozdiel je len v podrážke. Materiál fajn, aj funkčnost proti vetru, vode...chlad je podľa mňa veľmi individuálnou záležitosťou.
    Zobraziť komentár 26.01.2016 - 19:06:38
    00
    akú máš veľkosť, videl som že pri nich píšu že treba voliť bežnú veľkosť ja mám cestné sidi 41,5 a tie sú mi úplne ideálne, tie keby som si dal dve letné ponožky na seba tak už ma tlačia, MTB mám shimaná veľkosť 42 a tam v pohode dám hrubú ponožku a ešte nejaká vôla je... tieto NW by som asi tiež 42 bral
    Zobraziť komentár 26.01.2016 - 19:18:03
    00
    Mám 42-ky. Nohu mám 41,5, takže v pohode aj hrubšie Merino ponožky do nich...
    Zobraziť komentár 26.01.2016 - 19:54:54
    01
    Test zimných tretier: http://mag.vojomag.com/dossier-chaussures-hiver-test/
    Zobraziť komentár 27.01.2016 - 09:53:23
    01
    pekný test, škoda že translator si s tou stránkou neporadí...
    Zobraziť komentár 27.01.2016 - 10:20:14
    00
    Poradí si. Ak stránku otvorím v IE a kontextovom menu zvolím preložiť pomocou služby Bing, nespraví preklad stránky. Ak však vyznačím len časť textu a zvolím preložiť, preloží označený text.
    Zobraziť komentár 27.01.2016 - 11:10:11
    00
    keyboard_arrow_up