Lokalizácia
Formulár sa odosiela
koho budete volit?
SMER 6% [ 19 ]
Siet 8% [ 26 ]
KDH 2% [ 5 ]
SNS 5% [ 15 ]
Most 5% [ 14 ]
Olano 14% [ 42 ]
SaS 49% [ 151 ]
niekoho kto sa nedostane do parlamentu 12% [ 36 ]
Celkový počet hlasov : 308
Ak niekto chce "protestovať" spôsobom, že príde do volebnej miestnosti a hodí neplatný hlas, tak to má podobný efekt na výsledok volieb ako keby ostal doma.

Tu sa opäť hodí citovať Milana Lasicu:
„Ja som rozhodnutý, že pôjdem voliť a dôvod je ten, že mám tú možnosť. Nie som natoľko naivný, že budem voliť niečo, čo by bolo ideálne, takže budem voliť menšie zlo. A tí, čo nechcú voliť menšie zlo, budú voliť to väčšie.“
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 09:39:29
01
K téme premiérovho bytu v schránkovej firme: Súhlasím s Jezusom a považujem toto je veľký etický problém. Jedna vec je, že "kto" je tá firma, ale to teraz neriešim - schránkové firmy nie sú zakázané, tak neriešim. Druhá vec je, že veľkým problémom Slovenska je únik peňazí. Skrátka peniaze, ktoré sa Slovensku "vyrobia", neostanú na Slovensku, kde by boli súčasťou spotreby, ale sa vyvezú von a teda sú súčasťou spotreby niekde inde - a na Slovensku chýbajú. Toto síce, pokiaľ viem, nie je nelegálne, ale je to veľký problém či už na regionálnej alebo na štátnej úrovni.
Predseda vlády je pozícia, ktorá určuje módy správania verejnosti. No a ak predseda vlády vyváža svoje peniaze von z krajiny (odhliadnime na pár sekúnd od eufenistického charakteru spojenia "svoje peniaze" v súvislosti so štátnym úradníkom :-) ), tak skrátka hovorí ľuďom - a ako vieme Fica má za vzor veľa ľudí - kašlime na svoju krajinu, vývoz peňazí von je v poriadku, veď to robí aj premiér. A tie peniaze tu chýbajú.

Naposledy upravil Jaroh dňa 03.03.2016 - 09:47:03, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.03.2016 - 09:40:29
00
arrow_leftlaco napísal:
Ak niekto chce "protestovať" spôsobom, že príde do volebnej miestnosti a hodí neplatný hlas, tak to má podobný efekt na výsledok volieb ako keby ostal doma.

Laco nie, má to horší efekt. Ak ostaneš doma, tak iba nepriamo posilníš pozíciu víťaza tým, že si nevyužil možnosť oslabiť jeho pozíciu. Pomer síl ostáva nezmenený.
Ak tam však hodíš neplatný hlas, tak časť toho hlasu priamo podporuje víťaza volieb a teda zvyšuje jeho náskok pred ostatnými. Nezabúdajme totiž, že sa hrá nie o percentá, ale o kreslá v parlamente.
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 09:45:06
00
No a ak predseda vlády vyváža svoje peniaze von z krajiny (odhliadnime na pár sekúnd od eufenistického charakteru spojenia "svoje peniaze" v súvislosti so štátnym úradníkom :-) ), tak skrátka hovorí ľuďom - a ako vieme Fica má za vzor veľa ľudí - kašlime na svoju krajinu, vývoz peňazí von je v poriadku, veď to robí aj premiér. A tie peniaze tu chýbajú.

Ake peniaze ? Ved kazdemu musi byt jasne ze ten "jeho" 3/4 milionovy byt v skutocnosti vlastni on sam, len cez 10 firiem pomocou ktorych zlegalizoval prijem z trestnej cinnosti.

A vsetky tie Cyperske spolocnosti sluzia na jediny ucel - vyhybanie sa dani z prijmu. Slovensky podnikatel ma firmu A, plati velke dane, zalozi firmu B na Cypre ktora bude 100% vlastnikom firmy A.
Firma A ma na Slovensku milionove trzby, ale plati milionove licencie firme B (svojej matke) a hospodarsky vysledok firmy A na Slovensku je zisk 15 tisic EUR, ktory na Slovensku riadne zdani.

Tie miliony z firmy B ale tento Slovak bez problemov dostane na Slovensko a mina ich tu.
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 09:49:13
00
arrow_leftHosť napísal:
Tie miliony z firmy B ale tento Slovak bez problemov dostane na Slovensko a mina ich tu.

No a práve o tomto veľmi silno pochybujem!
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 09:59:54
00
Naco by boli Slovakovi peniaze na Cypre ked ich nemoze pouzit ?

Poznam zopar ludi s Cyperskymi spolocnostami a viem ako funguju ;)
A odrby na dani so slovenskymi srockami robia aj vsetci slovenski ITckari pracujuci v AT.
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 10:03:31
00
PhilJ, má to viac rovín:

- peniaze môžeš dobre trvalo alebo dlhodobo použiť/investovať a využiť aj mimo Slovenska a podľa mňa sa to bežne robí - investície do nehnuteľností a rezortov, burza-akcie-cenné papiere, zlato a iné komodity, atď atď.

- pokiaľ nie je vývoz peňazí nelegálny, tak mi ho síce je ľúto, ale nijako ho nespochybňujem. Nezazlievam "zopár ľuďom s cyperskými spoločnosťami" či "slovenským ITčkárom, pracujúcim v AT", že to robia. Ale nemal by to robiť verejný úradník a už vôbec nie premiér. Skrátka je to neetické, platíme príšerne veľké dávky štátu a očakávame, že tie dávky sa nám vrátia v inej forme a nie že odídu preč. Nehovoriac o tom, čo som už napísal - ak to robia verejní úradníci a politici, ktorých sleduje veľké množstvo ľudí ako svoje typy správania, tak je to skrátka škodí krajine.
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 10:21:34
00
Tie Cyperske spolocnosti plnia jediny ucel - vyhnut sa plateniu 22% dani z prijmu. Je to len jeden medzikrok navyse medzi uctovnou zavierkou a vybratim zisku z firmy a peniaze su v konecnom dosledku presne tak isto pouzite ako keby cez Cypersku firmu vobec nepresli. Netreba si robit iluzie ze nejaka slovenska firmicka s pol molionovym ziskom tieto peniaze investuje na Slovensku a da pracu dalsim ludom alebo co. Pouzije ich presne tak isto ako ta Cyperska, ved maju rovnakeho majitela.

A robia to vsetci pretoze to je legalne. Rovnako funguje Google, Amazon, Apple....

Ale suhlasim, politik by mal byt vzorom a platit riadne dane na Slovensku.
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 10:30:08
00
arrow_leftHosť napísal:
Ale suhlasim, politik by mal byt vzorom a platit riadne dane na Slovensku.

Hej, presne v tom je pointa :-)
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 10:48:57
00
Pjekné: http://aktualne.atlas.sk/slovensko/politika/obrazom-volebna-atmosfera-trochu-odlahcene-vtipom-neusiel-smer-aj-opozicia.html
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 11:48:50
00
Niekto sa tu rozhodoval ci volit prochazku:
Tu je odpoved https://www.youtube.com/watch?v=ER72-syd8Hw
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 12:37:23
00
omg jaky je nervozny... fakt mu uz asi tecie do topanok kvoli tym "uverom"...
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 12:54:37
00
Lepšie, ak bude vo vláde Sieť, než SNS.
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 13:00:28
00
Prosím vás je tu niekto kto ide voliť Prechádzku červeným sadom na ďalšie štyri roky?

Naposledy upravil Turbi dňa 03.03.2016 - 13:27:10, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 03.03.2016 - 13:06:47
00
veď kukni hlasovanie :lol: ale inak keby to takto dopadlo bol by som fakt že spokojný :D
Zobraziť komentár 03.03.2016 - 13:09:49
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Horské / Celoodpružené)
keyboard_arrow_up