Lokalizácia
Formulár sa odosiela
koho budete volit?
SMER 6% [ 19 ]
Siet 8% [ 26 ]
KDH 2% [ 5 ]
SNS 5% [ 15 ]
Most 5% [ 14 ]
Olano 14% [ 42 ]
SaS 49% [ 151 ]
niekoho kto sa nedostane do parlamentu 12% [ 36 ]
Celkový počet hlasov : 308
Prečítaj si zákon o lesoch. Ten sa v príslušnom paragrafe odvoláva na tú štátnu normu a tým pádom sa tá štátna norma strana právne záväznou. Skrátka zákonodarca sa rozhodol, že pre účely toho paragrafu definuje lesnú cestu tou normou.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 18:27:47
01
Milý Jaroh,ja som skopíroval časť právneho stanoviska o ktorom ti hovorí stax.Najprv rozmýšľaj a potom píš.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 18:28:16
00
nepresunuli by ste tuto diskusiu do samostatnej temy ?

Tu sa ma nadava na politicke strany a politikov !
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 18:30:11
04
Milý Triki, keďže sa neunúvaš používať úvodzovky ani nijako inak indikovať citáciu, tak nemám odkiaľ tušiť, že si citoval niekoho iného.

Philj, presun - u mňa OK (aj keď teda je zrejmé, že sa snažím nadávať na Smer :-))
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 18:34:14
00
Špina je zažratá

Prílohy:

12800175_10205616028456114_8579803334583732746_n.jpg
12800175_10205616028456114_8579803334583732746_n.jpg 49.44 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 01.03.2016 - 21:28:22
07
2 clanky pre tych co nemaju v plane ist volit. akokolvek si volbu nevolit ospravedlnujete zaver je stale ten isty - nevolenim volite smer - nevolenim volite tych co okrem ineho dovolili aby sa udialo to co je v clankoch popisane. hranim sa na hrdinu ako velmi to systemu natriete tym ze nepojdete volit - aktualny system vam za nevolenie len s uskrnom podakuje. a mozno vdaka vasemu nevoleniu vy budete zalovat pretoze v state nebudu peniaze na zakladne veci ked to vy budete potrebovat pretoze tieto peniaze bude mat maser kostka a cardioservis...

ps: minule volby som napochodoval do volebnej miestnosti v plnej polnej z bikoveho vyjazdu s prilbou na hlave a s bikom neprimerane zadr*anym. pozerali sice velmi prekvapene ale aj takto sa da volit. kvoli tym piatim minutam co vas to bude stat sa TO do sobotneho vyjazdu zakomponovat oplati. teda ak nedate prednost voleniu v doprovode drahej/draheho/manzelky/manzela/babicky/vlastne uplne kohokolvek v civile.

http://komentare.sme.sk/c/20106314/zalujem.html?ref=njct
http://domov.sme.sk/c/20107061/kostku-v-ziskovosti-prekonala-dalsia-firma-podnikajuca-v-zdravotnictve.html?ref=trz
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 13:22:12
09
Inak, na moje prekvapenie ľudia vo všeobecnosti nevedia jednu vec, ktorá je pritom z hľadiska rozdrobenia pravice kľúčová:
Aj strana, ktorá síce nezíska 5% hlasov a teda sa nedostane do parlamentu, ale získa viac ako 3% z celkového počtu hlasov, získava príspevok za hlasy a príspevok na činnosť. Počas 4-ročného volebného obdobia ide pre takú straničku o 6-miestne sumy a práve preto mnohé strany nechcú odstúpiť z volieb, pretože aj keď sa nedostanú do parlamentu, tak peniaze od štátu budú dostávať. To píšem najmä pre tých, čo plánujú voliť jasne nezvoliteľné strany. Mnohým z týchto strán totiž vôbec nejde o 5%, ale 3%.
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 13:56:29
06
arrow_leftJaroh napísal:
Prečítaj si zákon o lesoch. Ten sa v príslušnom paragrafe odvoláva na tú štátnu normu a tým pádom sa tá štátna norma strana právne záväznou. Skrátka zákonodarca sa rozhodol, že pre účely toho paragrafu definuje lesnú cestu tou normou.

K tomuto sa musim vratit, prepacte. Jaroh, to skor ty vyzeras ako Lebockeho agent a nie vsetci ti, ktroych z toho obvinujes.
1. ukaz mi iny zakon, kde sa odvolava na nejaku normu, cim sa pre tento zakon stava zavaznou.
2. uvazuj logicky: na zmenu normy nie je potrebny ziadny suhlas parlamentu, vlady. Moze taketo nieco menit potom zmysel zakona? Ano ano... nemoze! Ustava hovori ze: "Národná rada Slovenskej republiky je jediným ústavodarným a zákonodarným orgánom Slovenskej republiky."
A ziadny urad (ani STUN) zmenou nejakých dokumentov nemoze zmenit podstatu zakona.
Pretoze ak to dotiahneme do absurdnosti, kedze Smer ma teraz vacsinu mohol by schvalit zakon v zneni: "Pravne zavazne sa stava vsetko co napise Judr. Robert Fico do svojho cerveneho dennika od strany 24". Moze schvalit parlament takyto zakon?

3. Normy nie su volne dostupne (ak si myslis ze ano, daj link kde sa k nim bezplatne dostanem tak ako ku zakonom a vyhlaskam) a nikto ma nemoze nutit kupovat si ich.
Takze stvoritel zakona (LEBOCKY) sa sice rozhodol, že pre účely toho paragrafu definuje lesnú cestu tou normou, ale akosi asi bez porady s nejakym pravnikom. Pretoze vtedy mu tieklo do topánok a necakal taky odpor verejnosti proti jeho zakonu.
A ak si pamatas celu genezu tohto kroku, tak ta lesna cesta tam bola doplnena az dodatocne.
Mimochodom LEBOCKY vladne dalej a zacinaju sa proti nemu burit uz aj polovnici pretoze to zacal trocha prehanat s polovnickou komorou a povinnym clenstvom a poplatkami ktore si zvysuje ako sa mu zachce.
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 14:38:31
00
... aj Babiš sa smeje:
1.bp.blogspot.com
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 14:45:07
03
A tu to mas detailne, vladny navrh zakona s tym ani nepocital... Cele sa to tam dostalo ako Lebockeho pozmenujuci navrh bez akehokolvek definovania lesnej cesty, co urobili neskor narychlo a Gasparko im to schvalil.

Lebocky to navrhol takto:
Príloha:
LebockehoKonina.JPG
LebockehoKonina.JPG 80.76 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

A v zbierke to potom vyslo takto:
Príloha:
LebockehoKoninaPoSchvaleni.JPG
LebockehoKoninaPoSchvaleni.JPG 17.47 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 02.03.2016 - 15:08:49
00
Minikin, bohužiaľ nemáš pravdu, ale tu sme off-topic. Postni to sem kluby-legislativa-cyklodoprava/podraz-zakaz-bicyklovania-na-lesnych-chodnikoch-t14086.html?hilit=Podraz
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 15:27:04
00
Ok, nie je to dolezite ako to navrhol, ako to prebehlo, ale ako to schvalili ... ale bol okolo toho rozruch. Bolo to davno, mozno si to nepamatam presne.
A aby to bolo k teme: Kedze Tibor sa nam znova aj v 2016 tlaci do parlamentu je jasne, koho volit netreba.
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 15:53:55
00
Jaroh a spol k tym % pri volbach je clanok kde je to presne popisane
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 17:37:58
00
stax,v tom prvom prípade ano je to smutné,ale aj takéto veci sa dejú a budú sa diať,bol na vine systém,alebo stav ženy?to bude musieť posúdiť niekto iný.
Ono pokiaľ bude tolko tzv.pravicových strán tak nikdy nedôjde k nejakej zásadnejšej zmene.Vela 5-6% strán,vela antisystémových strán nie je spôsob ku konsolidácií.
Je smutné,že slovenská scéna za 26 rokov dávno nedospela a ide to skôr k horšiemu.Pokial chceš niečo reálne meniť nemôžeš mať pod 20% a taká strana napravo tu nikdy nebola.
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 18:06:00
00
:lol:

arrow_lefttriki napísal:
volby nič nezmenia,ak by to tak bolo tak by ich politici dávno zrušili

arrow_lefttriki napísal:
Pokial chceš niečo reálne meniť nemôžeš mať pod 20%...
Zobraziť komentár 02.03.2016 - 18:13:41
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Horské / Celoodpružené)
keyboard_arrow_up