Prečítaj si zákon o lesoch. Ten sa v príslušnom paragrafe odvoláva na tú štátnu normu a tým pádom sa tá štátna norma strana právne záväznou. Skrátka zákonodarca sa rozhodol, že pre účely toho paragrafu definuje lesnú cestu tou normou.
K tomuto sa musim vratit, prepacte. Jaroh, to skor ty vyzeras ako Lebockeho agent a nie vsetci ti, ktroych z toho obvinujes.
1. ukaz mi iny zakon, kde sa odvolava na nejaku normu, cim sa pre tento zakon stava zavaznou.
2. uvazuj logicky: na zmenu normy nie je potrebny ziadny suhlas parlamentu, vlady. Moze taketo nieco menit potom zmysel zakona? Ano ano... nemoze! Ustava hovori ze: "Národná rada Slovenskej republiky je jediným ústavodarným a zákonodarným orgánom Slovenskej republiky."
A ziadny urad (ani
STUN) zmenou nejakých dokumentov nemoze zmenit podstatu zakona.
Pretoze ak to dotiahneme do absurdnosti, kedze Smer ma teraz vacsinu mohol by schvalit zakon v zneni: "Pravne zavazne sa stava vsetko co napise Judr. Robert Fico do svojho cerveneho dennika od strany 24". Moze schvalit parlament takyto zakon?
3. Normy nie su volne dostupne (ak si myslis ze ano, daj link kde sa k nim bezplatne dostanem tak ako ku zakonom a vyhlaskam) a nikto ma nemoze nutit kupovat si ich.
Takze stvoritel zakona (LEBOCKY) sa sice rozhodol, že pre účely toho paragrafu definuje lesnú cestu tou normou, ale akosi asi bez porady s nejakym pravnikom. Pretoze vtedy mu tieklo do topánok a necakal taky odpor verejnosti proti jeho zakonu.
A ak si pamatas celu genezu tohto kroku, tak ta lesna cesta tam bola doplnena az dodatocne.
Mimochodom LEBOCKY vladne dalej a zacinaju sa proti nemu burit uz aj polovnici pretoze to zacal trocha prehanat s polovnickou komorou a povinnym clenstvom a poplatkami ktore si zvysuje ako sa mu zachce.