Lokalizácia
Formulár sa odosiela
koho budete volit?
SMER 6% [ 19 ]
Siet 8% [ 26 ]
KDH 2% [ 5 ]
SNS 5% [ 15 ]
Most 5% [ 14 ]
Olano 14% [ 42 ]
SaS 49% [ 151 ]
niekoho kto sa nedostane do parlamentu 12% [ 36 ]
Celkový počet hlasov : 308
https://dennikn.sk/386687/matovic-poslal-juzne-slovensko-250-tisic-listov-odporuca-volit-smk/?ref=cl
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:05:31
00
... citujem z toho článku:
Matovič ďalej ako argument hovorí, že načo bude Slovensku platné, ak Most-Híd dostane o pol percenta hlasov viac, ale zároveň prepadnú hlasy SMK, ktorá môže mať len 4 a pol percenta.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:25:10
00
Laco ja si skôr myslím,že Matovič je jasný rozkladný prvok.Bugár ho nemá rád a tak sa len fackujú navzájom.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:28:13
00
Ak bude pocko ako dnes tak volby pravdepodobne prespim, zobudim sa akurat ked Mama navari lepsie ako inokedy a mrknem co noveho na Farme. Potom si posedim pri par vychladenych a pred polnocou skukem grafy, aby som bol v obraze co-a-ako keby sa v praci moc nudili a zacali o politike...Asi tolko k volbam.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:28:36
00
No matematika nepusti.
Z rovnakeho dovodu som v 2010tom ako "volic" SaS odovzdal hlas radsej Mostu lebo ich preferencie sa pohybovali okolo 6% a SaS mala 2x tolko. Dnes by som Bugarovi uz hlas urcite nedal.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:29:41
00
;)

Prílohy:

n.jpg
n.jpg 105.55 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:34:41
00
http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/vie-danko-koho-ma-kandidatke-fasisticke-symboly-orgie-nahymi-chlapmi.html . jaj hrdo odborne slusne :D inak dotycny robil veduceho oddelenia dopravy v karlovej vsi za hanulikovej- byvala starostka za SMER a teraz strana zelenych aj s celou rodinou. a stary hanulik poslanec za smer v meste a nejaky cas aj prednosta o. uradu odkial ho potom vyhodili
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:35:44
00
Jaroh to co pises plati len ciastocne - zalezi od stupna ochrany. po 2 ku ak si dobre pamatam mozes jazdit ''volne'' pretoze ten zakon je naozaj blbo napisany - znacena trasa = aj tzt. nemusi to byt len cyklotrasa. ad absurdum ak pojde pred tebou pes a bude curat tak to tiez bude znacena trasa. po 2ku ochranu plati vrtanie sa v normach a tam v podstate cokolvek co je vyslapane a nieje ''volne'' v lese je pouzitelne v ramci zakona. problem je pri vyssich stupnoch ochrany - tam nemozes ist ani na tzt, a dokonca v narodnych parkoch ani na asfaltovu cestu pokial nie je vyznacena ako cyklotrasa. - tu som si zle pamatal - takze nemozes ist ani po zvaznici, po asfaltke ano.
''V treťom stupni ochrany prírody t.j. národný park sa musíte riadiť Zákonom o ochrane prírody a krajiny, kde sa hovorí, že tu môžete ísť s bicyklom len po ceste, miestnej komunikácii alebo vyznačenej cyklotrase.''

bratislava a bratislavske mestske lesy su z tohoto pohladu relativne v pohode. velka/mala fatra, tatry - tam plati to co pises ty.

Jezus najdes niekde ten clanok co pisal ivano s presnym pravnym vykladom kde rozobera tuto temu? dakujem.

edit. vdaka PhilJ

Naposledy upravil stax dňa 01.03.2016 - 17:58:13, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:37:55
00
http://www.mtbiker.sk/clanky/1035/ako-dalej-s-jazdenim-v-lese.html
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:39:45
01
arrow_lefttriki napísal:
Laco ja si skôr myslím,že Matovič je jasný rozkladný prvok.Bugár ho nemá rád a tak sa len fackujú navzájom.

To sa ale vôbec nevylučuje s tým, čo som citoval z toho článku.

... inak, Matovič. Ten sa vyfarbil ako hochštapler už po pár dňoch, čo sa dostal do parlamentu. Ale čo už. Ak by bolo treba, nejako by som ho v najhoršom strpel aj ako ministra niečoho v nejakej neficovskej vláde.

... a teraz jedna pozitívna informácia: Kaník sa vzdal, do volieb s novou stranou nejde. Odporúča voliť SaS.

Nejde o to, že SaS, hlavne ide o to racionálne a zodpovedné gesto. Kiežby sa pridali ďalší.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:42:28
02
Obdobne, ako nie je definovaná lesná cesta v žiadnom všeobecne záväznom právnom predpise, takisto nikde nie je takto definovaný ani lesný chodník. Z logiky veci vyplýva, že chodník by mal hlavne slúžiť pre peších, lesná cesta pre mechanizmy, ale ak to v lese nie je označené, nie je to ani rozlíšiteľné. Z toho dôvodu zastávame názor, že ak nie je možné pre horského cyklistu toto rozlíšiť, nie je to možné ani postihovať. Je to niečo podobné, ako keby nebol označený začiatok obce a niekto by nás pokutoval za prekročenie 60 km/hod, pričom nevieme nijako rozlíšiť, či sme už v obci, alebo nie. Určite by neobstálo tvrdenie, že sme si začiatok obce mali zistiť v katastri nehnuteľností, tak ako neobstojí tvrdenie, že si máme niekde zohnať mapu lesných ciest.

Bez ohľadu na vyššie uvedené Zákon o lesoch pojem lesný chodník neupravuje a podľa nášho názoru spadá pod pojem lesná cesta, ktorej min. šírku žiaden všeobecne záväzný právny predpis neustanovuje.

...takže vynutitelný zákon...paškvil nič iné.

som rád,že si to sem dal lebo podaktorí už zabudli.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 17:56:50
00
arrow_leftHosť napísal:
Jaroh to co pises plati len ciastocne - zalezi od stupna ochrany. po 2 ku ak si dobre pamatam mozes jazdit ''volne'' pretoze ten zakon je naozaj blbo napisany - znacena trasa = aj tzt. nemusi to byt len cyklotrasa. ad absurdum ak pojde pred tebou pes a bude curat tak to tiez bude znacena trasa. po 2ku ochranu plati vrtanie sa v normach a tam v podstate cokolvek co je vyslapane a nieje ''volne'' v lese je pouzitelne v ramci zakona. problem je pri vyssich stupnoch ochrany - tam nemozes ist ani na tzt, a dokonca v narodnych parkoch ani na asfaltovu cestu pokial nie je vyznacena ako cyklotrasa. - tu som si zle pamatal - takze nemozes ist ani po zvaznici, po asfaltke ano.
''V treťom stupni ochrany prírody t.j. národný park sa musíte riadiť Zákonom o ochrane prírody a krajiny, kde sa hovorí, že tu môžete ísť s bicyklom len po ceste, miestnej komunikácii alebo vyznačenej cyklotrase.''

bratislava a bratislavske mestske lesy su z tohoto pohladu relativne v pohode. velka/mala fatra, tatry - tam plati to co pises ty.

Stax, mrzí ma to, ale nie je to tak, ako píšeš. Ty píšeš o zákone o ochrane prírody, tam je jazda mimo značených cyklotrás (nie značených trás, ale cyklotrás) naozaj zakázaná až od 3. stupňa ochrany (teda národný park). Avšak lesný zákon platí na celom území Slovenska (teda samozrejme na lesných pozemkoch celého územia Slovenska :-) ), teda aj v 1. a 2. stupni ochrany (v zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny) a tak zákaz jazdy mimo lesných ciest a značených trás platí na lesných pozemkoch univerzálne, všade, na celom území Slovenska. A teda aj v 1. a 2. stupni ochrany. Bohužiaľ :-(

Jasne, lesný zákon (na rozdiel od zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý explicitne hovorí o cyklotrase) hovorí o "mimo značenej trasy", čo je našťastie široký pojem. S tým čúrajúcim psom by sme to asi pred súdom neuhrali, ale značené turistické trasy či náučné chodníky sú v pohode.

Takže, bohužiaľ, je to skrátka tak, že ani v bratislavských lesoch nemôžeš jazdiť na bicykli mimo lesnej cesty alebo značenej trasy.

Naposledy upravil Jaroh dňa 01.03.2016 - 18:16:05, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.03.2016 - 18:09:29
00
arrow_lefttriki napísal:
Obdobne, ako nie je definovaná lesná cesta v žiadnom všeobecne záväznom právnom predpise, takisto nikde nie je takto definovaný ani lesný chodník. Z logiky veci vyplýva, že chodník by mal hlavne slúžiť pre peších, lesná cesta pre mechanizmy, ale ak to v lese nie je označené, nie je to ani rozlíšiteľné. Z toho dôvodu zastávame názor, že ak nie je možné pre horského cyklistu toto rozlíšiť, nie je to možné ani postihovať. Je to niečo podobné, ako keby nebol označený začiatok obce a niekto by nás pokutoval za prekročenie 60 km/hod, pričom nevieme nijako rozlíšiť, či sme už v obci, alebo nie. Určite by neobstálo tvrdenie, že sme si začiatok obce mali zistiť v katastri nehnuteľností, tak ako neobstojí tvrdenie, že si máme niekde zohnať mapu lesných ciest.

Bez ohľadu na vyššie uvedené Zákon o lesoch pojem lesný chodník neupravuje a podľa nášho názoru spadá pod pojem lesná cesta, ktorej min. šírku žiaden všeobecne záväzný právny predpis neustanovuje.

...takže vynutitelný zákon...paškvil nič iné.

som rád,že si to sem dal lebo podaktorí už zabudli.

Triki, píšeš hlúposti. Samozrejme, že lesná cesta je právne definovaná, veľmi presne ju definovuje obsiahla štátna norma, číslo sa mi nechce hľadať. Na túto normu sa odvoláva zákon o lesoch a tým sa tá norma stáva právne záväznou.
Všetko ostatné, čo píšeš, sú zlátaniny a nepomôže im ani to, že pritom používas plural majesticus. Skrátka po lese nemôžeš jazdiť mimo lesnej cesty a značenej trasy a je úplne jedno, ako to "mimo lesnej cesty a značenej trasy" vyzerá, či to vieš odlíšiť alebo nevieš. Zákon nepíše, že "nesmieš jazdiť po chodníkoch", ale že "nesmieš jazdiť mimo lesnej cesty a značenej trasy". Čítal si ten zákon vôbec?
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 18:14:59
01
large Jaroh

Lucia to tu necita, urcite tu nema vytvorene konto. Ale vzhladom na bikera(ov) v jej velmi blizkom okoli si viem predstavit ze tento problem jej nie je lahostajny.

fotky - ak nieco ma tak urcite na facebooku, alebo cez leto nazivo v okoli Banskej Stiavnice pokial viem.

Turbi pozerka nie, najma po tom co som videl ako si dokazala nakladat na spinningovych megalekciach co s nami jazdila...
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 18:15:09
00
arrow_leftJaroh napísal:
tak zákaz jazdy mimo lesných ciest a značených trás platí na lesných pozemkoch univerzálne, všade, na celom území Slovenska. A teda aj v 1. a 2. stupni ochrany. Bohužiaľ :-(

Je to dané tým, že STN nie je všeobecne záväzná a jej ustanovenia majú iba odporúčajúci charakter. Lesná cesta podľa Cestného zákona a jeho vykonávacej vyhlášky č. 35/1984 patrí pod účelové komunikácie a žiadny všeobecne záväzný právny predpis nestanovuje jej šírku a ani iné parametre. Preto, ak pre účely výkladu pojmu lesná cesta nebudeme považovať za záväznú predmetnú STN, tak pod lesnou cestou môžeme rozumieť podľa predmetnej vyhlášky k Cestnému zákonu akúkoľvek pozemnú komunikáciu nachádzajúcu na lesných pozemkoch bez ohľadu na jej šírku.

Jaroh precitaj si ten clanok co postol philj - mas tam pravne stanovisko

tymto samozrejme nevravim za ''zakaz'' nie je problem. ale pokial je to takto na 1ke a 2ke ochrane bez toho aby realne nahanali tento zakaz a sudili sa s bikermi tak su vacsie problemy ktore slovensko ma. zvladnime zaklady ako su ekonomika, odvody a korupcia a verim ze podobne ******iny ako ''zakaz'' odbudnu ako vedlajsi efekt.
Zobraziť komentár 01.03.2016 - 18:16:40
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Horské / Celoodpružené)
keyboard_arrow_up