Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ale ide hlavne o ten stereotyp stale jazdit po ceste v lese aspon niečo zažiješ :)
Zobraziť komentár 20.09.2012 - 19:41:54
00
cestnu s horskou cyklistikou kombinujem tak, ze jazidm cestu na horaku :tmi: :lol:
Zobraziť komentár 20.09.2012 - 19:47:23
00
v lese kluuud, zaadny smrad z aut, zaaadny debil za volantom, ktory si potrebuje stale nieco dokazovat...
A na MTB sa da v pohode odtrenovat vsetko co potrebujes, len si treba zvolit vhodnu trasu/profil. Trening na MTB ma jednu podstatnu vyhodu a tou je zzitie sa s bikom, vyjazdenia, zlepsenie techniky. Bezne je na maratonoch vidno borcov, co maju natrenovane vykonostne, ale v technickejsich pasazach su jak male deti.
Aj ked ako doplnok k MTB moze byt :-P
Zobraziť komentár 20.09.2012 - 20:02:07
01
najlepšie bude ked skúsiš MTB aj cestu a podla toho čo ta bude viac baviť budeš jazdiť ;) nie jeden povie ,že je lepšia cesta a druhý zase MTB :x treba vyskúšat nakoniec ta možno budú baviť oboje :) ja si myslím že cesta ja viac na kondičku a MTB zase na silu :beer:
Zobraziť komentár 20.09.2012 - 20:16:39
00
Existuju lesne asfaltky a aj na fulle sa da tocit kadencia 150+ bez hupania /aj na zadnom zdvihu 170mm - cista pruzina-olej/. Ak ide len o to, najazdit objemy a kadenciu. Ale je to v kazdom pripade jednoduchsie a ucinnejsie na asfaltove jazdenie /cestak/. Ovsem nie je nic krajsie ako davat cestakov na asfalte s fullom :lol:

Uplne cistemu zavodnikovi doporucujem trening tak 80-90% cestak, jazdit zjazdak/trial, a zavody potom MtB. Ale kto v sebe ma aspon trochu krvi turistu a potrebuje k zivotu aj ticho, les a dalsie veci, tak MtB je jedina volba :P

ps: ako ma JoKo v podpise .. cyklistika je len jedna .. aj na ziletke sa da zjazdovat a ziletkarit na MtB. Len je to narocnejsie a niekedy drahsie :D
Zobraziť komentár 20.09.2012 - 20:20:49
00
ja to mam presne naopak, k cestnej cyklistike mam ako doplnok horsky bicykel :-) cestak mam uz roky preto som nan zvyknuty. hlavnym tahom sa vyhybam to je jasne. jazda cez dedinky, kopce, cez lesne cesty je super. co je velmi divne, neznasam jazdit s MTB bikom po asfalte. je to uplne otrasne a nenavidim to. takze sa necudujem ludom, ktori maju iba horsky bicykel a nadavaju na cestu. ale na cestaku po asfalte to je uplne iny pocit a hlavne cesty 2 a 3 triedy, malo aut, vedla cesty potociky, luky, vidim lesy a ja si svistim krajinkou parada :y: MTB bik mam druhym rokom a musim povedat, ze ked idem do lesa, citim sa ako na dovolenke. a kedze nechodim az tak casto do lesa, pride mi MTB bikovanie vzacne a velmi krasne. ale aj cestna cyklistika ma nieco do seba..
Zobraziť komentár 21.09.2012 - 23:06:56
00
Tak,tak..... . Ja už viac než 16 rokov jazdím len po cestách, na začiatku to bolo dlhé roky MTB na ktorom som jazdil len po asfalte ,potom na pár mesiacov cross a nakoniec som zakotvil pri cesťáku. Jazdím aj na klasickom MTB, rád si vybehnem na nejaký okruh tu v okolí po lesných cestách, človek sa pri tom odreaguje, ale primárne pre mňa vždy ostane cesta, to je srdcová záležitosť :l: . Ale nemyslím tým len cesťák, ale napr. aj vedľajšie cesty, poľné a lesné cestičky, jednoducho tvrdý a upravený podklad na ktorom sa dá uháňať vpred. Preto aj moje MTB výjazdy v drvivej väčšine pozostávajú z jazdy po "cestách", ale viac tých vedľajších, ktoré by som na cestnom neprešiel.
Zobraziť komentár 03.02.2013 - 15:12:12
00
dobré mať možnosť jazdiť aj cestu aj terén. Keď ma už "nebaví" jedno, prestriedam. Z praktického hľadiska sa riadim aj počasím - keď je po daždi a blato, idem radšej cestu. Nie je však týždeň, že by som jazdil čisto len cestu alebo naopak len terén. Čo sa týka km, rastie u mňa podiel km na ceste, vlani 2/3.
Zobraziť komentár 03.02.2013 - 17:26:41
00
Tak záleží jaké máš ambice. Jestli chceš mít nějaké výsledky na horském kole v závodech, tak je trénink na silnici víceméně nevyhnutelný. Stačí si zjistit jak trénují profi MTB jezdci, 80% objemů mají na silnici. Jestli jezdíš jen pro radost, tak bych doporučil koupit nějakou starší silnici a když tě to chytne, tak pak můžeš investovat do něčeho lepšího.
Zobraziť komentár 03.02.2013 - 21:42:17
00
cyklistika je len jedna
Zobraziť komentár 05.02.2013 - 18:06:47
00
Tak aj ja pridán svoj názor. Jazdil som prevažne MTB, v poslednom roku som odjazdil pár maratónov. Na MTB som nedal dopustiť a jazda na super trails je podľa mňa nádhera. Minulý rok som kúpil cesťák a jazdenie je na ňom tiež super. Idem si zajazdiť podľa nálady. Niekedy mám chuť šliapať zvážnicu a potom sa rútiť celý od blata chodníkom a skákať medze. Inokedy na asfalte šliapať v stojke po našich kopcoch ( bývam v Nízkych Tatrách). Cesťák mi pomohol v tréningu na MTB jazdím ťažšie prevody pri zachovani frekvencie. Výhoda je ak mám menej času tak sa aj za dve hodinky celko slušne vykrútim čo je pre mňa na MTB málo. Objem sa na MTB nakrútiť nedá aj na to je žiletka super. V každom prípade aj keď objem km sa určite preklopi v prospech žiletky moje srdce patrí MTB.
Zobraziť komentár 05.02.2013 - 20:50:04
03
pre mna je MTB stale jednicka, a vzdy aj bude, ak boh da. cestak mam len tak na hradzu uzit si rychlost, ked sa mi nechce ist do lesa do kopcov.
sme na MTBiker fore, takze cestak = doplnok
Zobraziť komentár 06.02.2013 - 00:00:16
02
masto mi to vzal z papule :D , presne tak ;)
Zobraziť komentár 06.02.2013 - 19:47:30
00
arrow_leftmasto napísal:
Tak aj ja pridán svoj názor. Jazdil som prevažne MTB, v poslednom roku som odjazdil pár maratónov. Na MTB som nedal dopustiť a jazda na super trails je podľa mňa nádhera. Minulý rok som kúpil cesťák a jazdenie je na ňom tiež super. Idem si zajazdiť podľa nálady. Niekedy mám chuť šliapať zvážnicu a potom sa rútiť celý od blata chodníkom a skákať medze. Inokedy na asfalte šliapať v stojke po našich kopcoch ( bývam v Nízkych Tatrách). Cesťák mi pomohol v tréningu na MTB jazdím ťažšie prevody pri zachovani frekvencie. Výhoda je ak mám menej času tak sa aj za dve hodinky celko slušne vykrútim čo je pre mňa na MTB málo. Objem sa na MTB nakrútiť nedá aj na to je žiletka super. V každom prípade aj keď objem km sa určite preklopi v prospech žiletky moje srdce patrí MTB.

ja som začal žiletku ako doplnok pred týždnom a plne s tebou suhlasím, podkla nálady a času vyberám, na orave je tiež zopár pekných kopcovitých cestných okruhov ...
aspon trošku pošetrím prevody na MTB :D
Zobraziť komentár 30.06.2016 - 19:18:00
00
Dávaj pozor aby to neskončilo ako keď som si kúpil MTB ako doplnok k motorke na zlepšenie kondície :D. Motorka šla preč a kúpil som lepší bike :D.
Zobraziť komentár 01.07.2016 - 07:09:22
03
keyboard_arrow_up