všimol som si v mojej túre na Ďumbier, že sme sa pohybovali po bjakových trailoch .... to akože vážne niekto na freemap pri zmysloch vyznačí v národnom parku bajkový trail? ako nehovorím . dolu zo štefáničky by sa to s rozumnými zdvihmi ísť určite dalo ... a dokonca od trangošky je tam značka zákaz bikom
raz sme sa previezli od Chopku po tom kamennom chodniku az po Demenovske sedlo, nebolo to zle ale na par rokov staci
... hej. Za Muffinovým príspevkom, kde sa vyznal k obľube mäkkých ceruziek rady xB som napísal niečo také, že béčka sú poddajné "měkoty", a že tá naša ceruzka vyzerá nepoddajne, že sa len tak nedá. Ale potom som si povedal, že už radšej netreba rozvíjať túto tému, lebo nie je nič trápnejšie, ako keď sa vtip začne vysvetľovať.
A ty si fakt nepoznala stupnicu tvrdosti ceruziek? Ako si dokázala s takou nevedomosťou doteraz žiť, Ceruzka?
... hej. Za Muffinovým príspevkom, kde sa vyznal k obľube mäkkých ceruziek rady xB som napísal niečo také, že béčka sú poddajné "měkoty", a že tá naša ceruzka vyzerá nepoddajne, že sa len tak nedá. Ale potom som si povedal, že už radšej netreba rozvíjať túto tému, lebo nie je nič trápnejšie, ako keď sa vtip začne vysvetľovať.
A ty si fakt nepoznala stupnicu tvrdosti ceruziek? Ako si dokázala s takou nevedomosťou doteraz žiť, Ceruzka?
Hej, opakovaný vtip už nie je vtipom. Ale toto mi prišlo skôr ako kompliment alebo niečo milé Či?
Tiež sa divím Asi preto, že vyberám ceruzky podľa vzhľadu a podľa toho, či je s gumou alebo bez gumy a nie podľa tvrdosti
povedal by som, že niektore ceruzky maju na hlave riadnu gumu, ci skor drevo, tazko povedat... a spinavu tuhu vo vnutri...
mimochodom, ten hupaci konik zalepil nejednu topanku ci papucu sekundakom a pokial nebol srackovy (vyraz specialne pre natvrdle 3HB) material, ktory povolil vedla spoja, tak to skratka drzalo.
Kam až siaha ľudská úbohosť?! Že špinavú tuhu vo vnútri Na viac nemáš? laco prečo? Aspoň ostatní zistia, čo za borca majú medzi sebou. Hustý je ako kilo gitu po záruke a slovník má ako ...keď nájdem to správne slovo, doplním
no takto, Slovenský štát až do vypuknutia SNP nebol až na výnimky priamo zapojený do bojov v druhej svetovej, takže de fakto nemusel znášať náklady súvisejúce so zvýšeným zbrojením a hlavne s orientáciou hospodárstva na vojnovú výrobu tak ako to bolo v bojujúcich štátoch. do leta 1944 podstate fungoval ako bežný štát, ktorý v záujme vtedajšej politiky kooperoval s ríšou a ťažil z toho. toto by som ale za nejakú konjunktúru ani nepovažoval, pretože ako agrárne zameraný štát bez postihnutia hospodárstva priamymi bojmi zásoboval spojencov v rámci možností základnými potravinami, tzv. kontingentom a rast hospodárstva bol tak trochu podobný pijavici na ríši. akonáhle sa situácia po vypuknutí povstania zmenila a hlavne keď na Slovensko v októbri 1944 vstúpili priame boje, hospodárska situácia šla dole. Skrátka, akonáhle je štát priamo zapojený do vojny, hospodárstvo nerastie, pretože vyrobené výrobky, t.j. zbrane idú do armády, ktorá ich de fakto fyzicky likviduje a nie do obyvateľstva, ktoré vytvára ďalšie hodnoty...
podobene napr. v USA, takisto nezasiahnutých priamymi bojmi museli byť na podporu vojnovej výroby vydávané vkládne zmenky, ktorými štát spolufinancoval zbrojársku výrobu, konjunktúra prišla až po ukončení vojny v dôsledku mimoriadne rozbehnutej ekonomiky, splácania dodávok v rámci "Lend and Lease" atď.
... som hovoril, že pri pive. Mne tie veci už nepíš. Polemizuj radšej priamo s Historickým ústavom SAV, či bola za klérofašistického Slovenského štátu vojnová konjunktúra, alebo nebola. Pretože to je správna otázka. Nie ako je to s ekonomikou niekde vo frontovej oblasti. Tu je kontakt na HÚ SAV: http://www.history.sav.sk/index.php?id=kontakty
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
raz sme sa previezli od Chopku po tom kamennom chodniku az po Demenovske sedlo, nebolo to zle ale na par rokov staci
Hej, opakovaný vtip už nie je vtipom. Ale toto mi prišlo skôr ako kompliment alebo niečo milé
Tiež sa divím
mimochodom, ten hupaci konik zalepil nejednu topanku ci papucu sekundakom a pokial nebol srackovy (vyraz specialne pre natvrdle 3HB) material, ktory povolil vedla spoja, tak to skratka drzalo.
... inak, medzi nami, 3HB neexistuje.
laco prečo? Aspoň ostatní zistia, čo za borca majú medzi sebou. Hustý je ako kilo gitu po záruke a slovník má ako ...keď nájdem to správne slovo, doplním
... inak, medzi nami, 3HB neexistuje.
OK, ujo gúgl opravil na trebárs 3H, možno sú tu na fóre aj natvrdlejšie...
http://automix.atlas.sk/revue/873735/video-ked-je-cyklista-rychlejsi-ako-motorkar
Super! Ujo Google je predsa len užitočný.
... a ešte keď si vygúgliš niečo o vojnovej konjunktúre v Slovenskom štáte počas vojny, tak možno aj zmeníš svoj názor na to, že hospodárstvo štátu zúčastneného vo vojne nemôže zažívať tzv. vojnovú konjunktúru, ako si písal v téme politika. Nemýliť si s konjunktúrou povojnovou. ... ale to už je lepšie preberať niekde na pive.
podobene napr. v USA, takisto nezasiahnutých priamymi bojmi museli byť na podporu vojnovej výroby vydávané vkládne zmenky, ktorými štát spolufinancoval zbrojársku výrobu, konjunktúra prišla až po ukončení vojny v dôsledku mimoriadne rozbehnutej ekonomiky, splácania dodávok v rámci "Lend and Lease" atď.
http://fici.sme.sk/c/20263434/extremne-tazky-kviz-ako-dobre-poznate-hlavne-mesta-statov.html