som majiteľom Garmin Edge 705 na MTB už vyše 6 rokov (bez poruchy) a uvažujem, že nový bike osadím aj novým computerom a to Garmin Edge 1000 s komplet snímačmi. Pozrel som fórum, ale nič podrobnejšie som nenašiel.
Čo ma zaujíma:
- reálne skúsenosti v teréne od ľudí, ktorí ho používajú dlhšie ako počas pár dní požičané na recenziu
- funkcionalita za ďažďa, blato...
- odolnosť voči otrasom - tu hlavne pevnosť dodávaného dlhšieho držiaka
- výdrž batérie v reálnych podmienkach
- odolnosť voči pádom (ak už niekomu padol, poškodil sa veľmi?)
Vopred ďakujem za reálne skúsenosti.
Čiže kludne môžem použiť sluchatka.
Inač dik.
Rozdil je v tej rozhodujucej casti ked je auto uz blizko pri tebe. Vtedy ho uz pocujes. Uhnut sice v pripade nudze nestihnes ale napr pri nudzovom manevri -obchadzanie dier alebo kanala- nepojdes do stredu cest ale skor na krajnicu. Toto je ten moment, kedy ti sluchatka prilis skresluju zvuky v okoli.
Ked uz sme pri sluchatkach. Jedna vec je ci pocujes ale ide aj o to co pocujes. Mne sluchadla skreslovali zvuk z vonku (maval som ich dost potichu) a nedokazal som odhadnut odkial ide zvuk
Ono predsa pri hudbe sa lepšie zaberá do pedálov. Aspoň mne ale sluchatka už nepoužívam a chcel by som opäť
/ používal som ich na hrádzi ak by sa chcel niekto do mňa pustiť /
Čiže kludne môžem použiť sluchatka.
Inač dik.
Jas kontrast displeja je top, vidíš všetko jasne aj za pravého poludnia v lete. Vzdialenosť práveže vieš presne odhadnúť na základe približujuceho sa bieleho bodu na tvojom dipleji. Detekuje auto a rozsvieti sa biela gulička dole na displeji. ak je na vzdialenosti 150 metrov v rovinatom terene bez prekážok. A ako sa auto približuje k radaru , biela gulička sa posúva na displeji smerom hore...každé posunutie teda zodpovedá zhruba 20 metrom...Sranda je , že detekuje aj auto ktoré " vyfičí " / Marošov pojem , snáď nevadí že som si ho prepožičal / zo zákruty za tebou , pričom mu nepriradí vzdialenosť na konci displeja , ale priradí mu podľa aktuálnej vzdialenosti od biku - radaru vzdialenosť prislúchajúcu umiestneniu guličky na displeji...teda 40 metrov za tebou , tak 2-3 biela gulička zhora...snáď je to zruzumiteľné
GARMIN VARIA RADAR - TIP OD ŠTĚRBA KOLAOtvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
/uz to funguje
Tak uz sa to da menit po poslednom update na verziu 10.00: https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=6735
Pribudla aj moznost Grouptrack.
Garmin Cycling: Perfect Timing with Edge 820Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Vyskusaj sluchatka Aftershokz a mozno zmenis nazor. Hudba ti hra " v hlave " a nestracas kontakt s okolim..
Ale sme uz riadne mimo tejto temy......
treba skusit, potom hodnotit, odmietat nieco principialne v tomto smere naozaj nema vyznam. To by ste sa potom pocas vyjazdu v baliku ani memohli rozpravat.....napriklad....
treba skusit, potom hodnotit, odmietat nieco principialne v tomto smere naozaj nema vyznam. To by ste sa potom pocas vyjazdu v baliku ani memohli rozpravat.....napriklad....
porozmýšľaj o tom stále keď pôjdeš z Bankova cez hlavnú cestu na Alpinku