Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
Cena po zľave nižšia ako akýkoľvek momentálne dostupný model v 30,9 na BD ... majú menšie , väčšie ale môj rozmer iba fizik v cene cez 100€ . A S Works sa mi páči , takze asi tak .
Ramon1 ved preto som písal že na spešla sa spešl viac hodí pri netypických rozmeroch si človek niekedy proste nevyberie...... a oproti tomu čo si tam mal odlahčíš aj tak naozaj slušne
na to že je sedlovka top model sworks, je tažká ako hliniková WCSka čo som mal pre 7 rokmi...
Váha nie je všetko...keby som " pásol " len po váhe dám si tam Aerozine Zero 400 , akú som montoval na manželkin Trek...Karbon je karbon aj keby na chleba nebolo . Nehovoriac o tom , že Zero 400 je bez Offsetu.
Tak som opäť odľahčoval... tentoraz opäť Fatbike na toľko pertraktovanej " rotačnej " váhe bicykla... staré duše von , Boha to nie su duše ,ale kolesa z traktora a nahradil som ich 27,5 650B rozmerom ... v teréne vyskúšam dnes v noci , no nahodit išli v pohode , vyplnili celé pneu , kolesom "nehádže"... a teraz to hlavne , úspora na váhe činí 0,848 kilo !!! Celková vaha poklesla z 14,4 na 13,552 kilo !!! A to je na Fatbike s pneu rozmerom 26X4,6" a na dušiach slušne . Este rajdy Noir a bude kompletná prestavba .
No Ramon1 pekne si osekal tú váhu dole ale ani neide o tu celkovú váhu ako o tu rotačnú tak teraz ti už stihať do kopca nebudem jedine že dam dole tých 15kg čo mi ostalo na na bruchu no a tie duše čo tam dali brutal 650g nenormalne niečo.
A este si povšimnite tu hmotnostnú uniformitu ... rozdiel medzi traktor dušami činí 60 gramov !!! Rozptyl teda 10%...obe 650B som prevážil a vaha 204 gramov oboch .
No popravde , ti co jazdili tieto fatbiky v tejto ajked odľahčenej váhe v kombinacii 4,6" plašťov , snehu a pri trvaní výjazdu 3 hodiny je to aj na tomto prevode 22/36 vpredu a vzadu 11/36 dosť mordor ... 1X11 áno utiahol by som pri 28 prevodníku , no bolo by to na hrane " radosti z jazdy " ...ostanem na 2X10 a gripshift .
No pôvodný zámer aj bol , ale... odradila ma skúsenosť Janiiik -a s nočným a zimným defektom na bezdusakoch , kde to tmel nechcel zaceliť / účinok značne znížený vplyvom nízkych teplôt / , úspora na váhe žiadna / 150 ml mlieka + páska = temer identická ked nie vyššia vaha ako moje " riešenie " / , riziko vyzutia plášťa pri nízkych tlakoch / 0,46-0,6 barr / oveľa vyššie nakoľko nemám špeciálne ráfiky ani plaste tbl ready ... a naposledy ked som bikoval s maros1974 -om mal tiež problem s " únikom " tlaku , ktorý sa mu nepodarilo vyriešiť na výjazde ... ak by ma to postretlo 10 kilometrov od domu a teplote -6 / -10 stupňov Celzia tak ma ***** ... a áno ako všetci vieme , benefit "lepšej rotácie "kolies pri bezdusakoch / eliminacia vzájomného trenia plášťa a duše / je nepopierateľný fakt . No ak som si dal všetky veličiny do priamej úmery , výsledkom je u mna preferencia "lahkodušoveho" riešenia v podmienkach zimného fatbikingu
Presne ... ak by som mal ultra ľahkú pretekársku karbónovú Salsu , tak nepoviem ... jednoprevodnik a karbón ráfiky ako ma Maroš by dostala ... ale toto je taký hliníkový tlsťoch na 4,6" plašťoch , poloexpedičny snežný bike , pri ktorom som sa dostal na pre mna akceptovateľnú váhu , zlepšenie jazdných vlastnosti / karbón rajdy, sedlo a aj sedlovka / a vynaložené financie do tohto sezónneho stroja už nechcem dalej navyšovať
Foto orezane, nevidno poriadne sedlo, nevidim znacku sadry, ak je to sadra, sencor neodvazeny (ci je to samotna vaha ?) , nevidim, co to tam je za sprej vzadu , kozmeticke cudo ? .. a neumyl si to urcite preto, lebo pri tej vahe sa bojis
ps: mousel som oehjtovat, vsetko co som videl, abstak ..
To mi pride zbytocne, ked 125mm verzia je tazsia asi len o 35g .. hlavne ak je 400tka , zdvih 6cm mi pride nelogicky. Mari sa mi , ale ze existuje daka teleskopka s tymto zdvihom ale vyrazne lahsia?
Daj foto na váhe nech sú to hodnoverné hodnoty čo uvádzaš. Takto sa nám môže iba mariť.
Tak nie, to co som mal na mysli bol KS Lev C .. mas pravdu .. ale pomylilo ma, ze je 65mm ty ale pises , ze 60mm. A podla specs by mala mat o nieco menej .. okolo 450g. Specialized je 27.2 .. to je nic.
KS Lev nekarbonovy a 100mm pri dlzke 335 ma cca 480g podla spec /varianta 30.9 400mm a 125mm zdvih ma okolo 510g/, tak mi pride nelogicke mat teleskopku so 60mm pri dlzke 400mm
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Váha nie je všetko...keby som " pásol " len po váhe dám si tam Aerozine Zero 400 , akú som montoval na manželkin Trek...Karbon je karbon aj keby na chleba nebolo
ps: mousel som oehjtovat, vsetko co som videl, abstak ..
http://www.chainreactioncycles.com/sk/en/gravity-dropper-descender-seatpost-standard/rp-prod29644
A to je asi jediné výrazne ľahšie čo existuje.
Tak nie, to co som mal na mysli bol KS Lev C .. mas pravdu .. ale pomylilo ma, ze je 65mm ty ale pises , ze 60mm. A podla specs by mala mat o nieco menej .. okolo 450g. Specialized je 27.2 .. to je nic.
KS Lev nekarbonovy a 100mm pri dlzke 335 ma cca 480g podla spec /varianta 30.9 400mm a 125mm zdvih ma okolo 510g/, tak mi pride nelogicke mat teleskopku so 60mm pri dlzke 400mm