Zakladám túto tému, nakoľko vidím, že aj tu sa nájde dosť priaznivcov whisky a iných destilátov. . Chcel by som poprosiť, tých ktorý majú svoju obľúbenú, nech dajú nejaký tip, ideálne ak aj s nejakým popisom. Možno niekoho inšpirujete vyskúšať niečo nové . Moja obľúbená a asi najlepšia whisky akú som pil je 12 ročná Glenfidish, jemná pre mňa fakt skvelá, ideálna aj pre začiatočníkov. Patrí medzi napredávanejšie singel malt whisky na svete Tak verím, že sa podelíte a dáte sem niečo
Hennessy, aj keď teraz neviem akú som raz pil u kamoša a na mňa to bolo príliš intenzívne až štiplavé, zato osobne dávam prednosť skôr whisky a kvalitnej domácej . Koňakom som zatiaľ na chuť neprišiel, možno časom ale určite má veľmi veľa priaznivcov
Niet nad domácu - najradšej hrušku alebo slivku či iné ovocie. S whiskey som sa neskamarátil hoci sa ma to snažili naučiť priamo v Jameson-e v Dubline. Momentálne trochu bojujem s ražnou ale zdá sa, že prehrám Tému si dávam medzi obľúbené, vďaka imro
Tak mám viacej kamarátov, čo si najradšej dajú domácu, tiež si rád dám, pokiaľ je kvalitná, no v primeranom množste, max. do pol litra . Hruškovica a v našom regióne ide najmä jablkovica, no skvelé aj keď dosť vzácne sú napr. domáce z oskoruše, prípadne dule. Raz som skúšal aj pivovicu pálenku vypálenú z nejakého nemeckého piva, no chuť piva to malo, no moc dobré to veru nebolo, to už radšej buď pivo, alebo inú klasické pálenku
V Edinburghu sme boli v Jolly Botanist bare, kde sme si dali skotsky Botanist Gin (vyrabany na skotskom ostrove Islay, co je inak koliska whisky) - to bola totalna pecka, normalne gin nepijem, ale tieto lepsie kusky su lahoda. Tento gin aj bar boli v show Booze Traveler - odporucam, jedna z mojich oblubenych, mam napozerane vsetky casti
Nedavno tu u nas otvorili v meste malu palenicu a robia tiez vlastny Gin a Absinth, tiez riadna pecka aj ked drahsie, tak je to rucna vyroba, uz mam zajednanu jednu flasku ginu len po nu musim skocit
Talisker mám v pláne niekedy vyskúšať, niekto ju tu raz dával a dosť vychvaľoval. Mňa veľmi milo prekvapil aj Glen Grant zo svojou singel malt, je to lacná cca 20 € whisky, obľubená je najmä v Taliansku, je dosť jemná a ľahká, z tejto kategórie lacnejších mi chutila asi najviac.
mne obycajna talisker pride taka, obycajna, nie je zla ale asi som jej vypil uz vela, nepride mi nicim extra specialna
zato tato edicia talisker je daco ine, odporucam
Pekna tema pani.Uz mam jeden naliaty z letosni,tak degustujem.No a whisky,cim som starsi tak nejak pomaly jej prichadzam na chut.Ked som robil v skotsku,tak sme tam pili len vodku a whisky ani za svet.A teraz tu doma na slovaci srkame mydlovu vodu.Ale tu v nasom kraji frci hlavne domace.
Chodíte najmä priaznivci whisky, ktorí ste z BA a okolia sem https://www.whiskybar44.sk/sk/napojovy-listok/whisky-listok ? Majú riadnu ponuku, niekedy by som rád šiel na pohárik, keď budem v BA, no ani neviem čo by som si z takého množstva vybral viem že robievali aj nejaké "degustačné menu" asi 4 druhy ak sa nemýlim
To áno, to ti verím, keď chytíš slinu... Chivas je v pohode, taký štandard a túto 12* Metaxu som ešte nepil, no aj tie menej * neboli špatné, tak verím že to bude fajnové pitie
Takže ako v tej reklame na tú metaxu-objavuješ a vychutnávaš a chivas mi chutí s ladom samotná až tak nie, ale je to miešaná whisky a tie sa aj odporúčajú na rozdiel od singel malt podávať s ladom, dosť ju to zjemní, pre mňa to bolo takto pitelnejšie, tie 2 čo som dal, tak som pil bez ale samozrejme vychladené, raz som pil u kamoša glenfidish no mal ju v izbe a nechladená teda nič moc, však skoro ako väčšina destilátov.
Tullamore Dew - výborná bola edícia Black, dnes už je zrejme nedostupná a tiež odporúčam 12-ročnú klasická 3-ročná je tiež celkom dobrá, hlavne s ľadom
Dalmore 12 - skvelá
Rum - akýkoľvek pravý je naozaj výborný, môj "favorit" za dobrý peniaz je Matusalem Clasico 10
Kto máte poruke obchod Marks&Spencer s potravinami, majú tam vlastné alkoholy, vrelo odporúčam francúzske brandy, tmavý rum a ochutené giny, za lacný peniaz skvelá kúpa!
V poslednej dobe ma oslovila Stará Myslivecká, za svoju cenu výborný alkohol, momentálne v Lídli majú nejakú Reserve, som zvedavý, čo je zač.
No a z domácich končín totálna klasika Karpatské Brandy Špeciál, legendárne KBŠ-ko, bohužiaľ nie vždy dostupné...
Glenfiddich 12 - môže byť, naposledy počas letu s Emirates, ale musel som si popýtať, normálne ju mali pod pultom
Rémy Martin V.S.O.P. - môj najobľúbenejší (dostupný) koňačik
Whyte and Mackay Special Double Marriage - náhodou som kúpil v nejakej akcii v Tescu (UK) a mňamka
Talisker - mne príde byť chuťovo dosť odlišná od "štandardných Škótskych"
Jameson - Írske whiskey majú tiež čosi do seba
a kopec ďalších...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a ked nemam sviatocnu naladu tak Stolichnaya
a ked mam punkovu naladu tak borovicka
Ben Riach, 12r
Speyside, 15r (ta mi chuti z tychto troch najviac)
Talisker Port Ruighe (v sudoch po portskom)
V Edinburghu sme boli v Jolly Botanist bare, kde sme si dali skotsky Botanist Gin (vyrabany na skotskom ostrove Islay, co je inak koliska whisky) - to bola totalna pecka, normalne gin nepijem, ale tieto lepsie kusky su lahoda. Tento gin aj bar boli v show Booze Traveler - odporucam, jedna z mojich oblubenych, mam napozerane vsetky casti
Nedavno tu u nas otvorili v meste malu palenicu a robia tiez vlastny Gin a Absinth, tiez riadna pecka aj ked drahsie, tak je to rucna vyroba, uz mam zajednanu jednu flasku ginu len po nu musim skocit
http://www.bottles.sk/rum-a-cacacha/diplomatico-reserva-exclusiva-12-yo/
zato tato edicia talisker je daco ine, odporucam
https://www.thewhiskyexchange.com/p/9210/talisker-57-north
Dalmore 12 - skvelá
Rum - akýkoľvek pravý je naozaj výborný, môj "favorit" za dobrý peniaz je Matusalem Clasico 10
Kto máte poruke obchod Marks&Spencer s potravinami, majú tam vlastné alkoholy, vrelo odporúčam francúzske brandy, tmavý rum a ochutené giny, za lacný peniaz skvelá kúpa!
V poslednej dobe ma oslovila Stará Myslivecká, za svoju cenu výborný alkohol, momentálne v Lídli majú nejakú Reserve, som zvedavý, čo je zač.
No a z domácich končín totálna klasika Karpatské Brandy Špeciál, legendárne KBŠ-ko, bohužiaľ nie vždy dostupné...
Rémy Martin V.S.O.P. - môj najobľúbenejší (dostupný) koňačik
Whyte and Mackay Special Double Marriage - náhodou som kúpil v nejakej akcii v Tescu (UK) a mňamka
Talisker - mne príde byť chuťovo dosť odlišná od "štandardných Škótskych"
Jameson - Írske whiskey majú tiež čosi do seba
a kopec ďalších...