Zakladám túto tému, nakoľko vidím, že aj tu sa nájde dosť priaznivcov whisky a iných destilátov. . Chcel by som poprosiť, tých ktorý majú svoju obľúbenú, nech dajú nejaký tip, ideálne ak aj s nejakým popisom. Možno niekoho inšpirujete vyskúšať niečo nové . Moja obľúbená a asi najlepšia whisky akú som pil je 12 ročná Glenfidish, jemná pre mňa fakt skvelá, ideálna aj pre začiatočníkov. Patrí medzi napredávanejšie singel malt whisky na svete Tak verím, že sa podelíte a dáte sem niečo
Je to velmi dobra volba, patri k mojim oblubenym a chuti dokonca aj mojej zene a aj uvedena cena je dobra, mavaju ju v Metre za podobnu cenu za 0,7 l flasu. Vynikajuca je aj ta XO Centenario, ale ta je 2x drahsia...
dotm najmä tú oskorušovicu ti závidím pil som to asi len 2 x, no bol to asi top z domácej čo som kedy pil, ale aj hruškovica býva veľmi príjemne pitie. S tými rumami ste ma trochu aj nalomili, aj keď whisky mám veľmi rád, tak nejaký fajnový rum som ešte nepil a možno aj ako darček pre otca by to mohlo byť fajn , ten whisky až tak moc nemusí, aj keď vypije . U mňa je super pitie aj Calvados, originál Francúzsky som raz kúpil flašku, k niečomu podobnému by som sa chcel niekedy dopracovať aj vlastnou výrobou, keď bude dobrá úroda jablk, vylisovať šťavu, vypáliť a šup do suda a potom už len čakať a koštovať
Keď si spomenul ten calvados, našiel som ešte jeden obrázok - Pimm's je taká anglická špecialita do čaju, aj keď vlastne aj Bell's a Grant's išli hlavne do čaju.
Kks aká náhoda. Včera som bol s kamošom po robote na pivo a ukazoval mi presne tento, že dostal v práci od niekoho. Eše aj jeden taký pohár bol v balení.
Hehe, tu Bellsku ma ten kamos v Skotsku v spajzi pre pripady ze vyslopu vsetko ostatne a nebude co do ust, ako taky last-resort backup ked uz necitis chut toho co pijes haha. Ale do caju je v poho
na jar 2017 majú začať výstavbu cyklocesty Stará Ľubovňa - Nestvill park, tak môžeme pravidelne chodiť degustovať aj na biku, však od 1.1.2017 budeme mať povolených 0,5°%
Vedia čo robia chyták pre cyklistov, ale šiel by som na takú koštovku, no najlepšie bez bajku na tie ich lepšie a staršie som celkom zvedavý, celkom sa mi páči, že sa vyrába whisky aj u nás a preto som raz aj kúpil flašku na skúšku, ale za tú cenu celkom dobré.
Okrem iného, bude to aj dobrá trasa pre rodiny s deťmi ... deti pošlem do čokoladovne a ja si zájdem vychutnať whisky. Manželka si môže vybrať s kým pôjde
A aby som nebol veľmi OT ... mne chutí čistá vodka jemne podchladená (v horšom prípade s ľadom), no nepohŕdnem ani ovocným destilátom ... veľmi mi chutila Strachanovica (nedá sa tušim kúpiť - je to 42% destilát z čučoriedok)
whisky si dám fakt 1-2 poháriky na také "sedenie s vyloženými nohami" a vychutnávaním si oddychu v tichu a kľude
Sranda, pred chvíľou som si pozeral nejaké rumy, teda najmä tieto 2 . O Zacape som čítal aj predtým, že je to kvalitka a tento konkrétny vraj získal na nejakých výstavách najviac bodov. Keby už idem kupovať tak sa asi rozhodujem medzi týmito dvoma, Zacapa je trochu drahší, no nie zas o moc. Čo by bol najlepšie vyskúšať na začiatok pre mňa ako úplného amatéra v tejto oblasti? Ten Diplomatico sa mi celkom pozdáva a chválite ho tu viacerí myslím tento Rum Diplomatico Reserva Exclusiva 12YO stojí cca 30 €, pre mňa by to bolo niečo nové, netradičné
Okrem iného, bude to aj dobrá trasa pre rodiny s deťmi ... deti pošlem do čokoladovne a ja si zájdem vychutnať whisky. Manželka si môže vybrať s kým pôjde
A aby som nebol veľmi OT ... mne chutí čistá vodka jemne podchladená (v horšom prípade s ľadom), no nepohŕdnem ani ovocným destilátom ... veľmi mi chutila Strachanovica (nedá sa tušim kúpiť - je to 42% destilát z čučoriedok)
whisky si dám fakt 1-2 poháriky na také "sedenie s vyloženými nohami" a vychutnávaním si oddychu v tichu a kľude
Tak tak, Strachanovica a najlepšie u neho v penzione v Ždiary
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit: Ak by si chcel prísť na ochutnávku, dá sa to zistiť
Zacapa Centenario 23 ročný, napr. tu:
http://drinkcentrum.sk/produkt/zacapa-23yo-40-1l
Je to velmi dobra volba, patri k mojim oblubenym a chuti dokonca aj mojej zene
https://www.youtube.com/watch?v=dEK48zE6jv0
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Baza_chabzdová
je to dobré na žalúdok
Kks aká náhoda. Včera som bol s kamošom po robote na pivo a ukazoval mi presne tento, že dostal v práci od niekoho. Eše aj jeden taký pohár bol v balení.
na jar 2017 majú začať výstavbu cyklocesty Stará Ľubovňa - Nestvill park, tak môžeme pravidelne chodiť degustovať aj na biku, však od 1.1.2017 budeme mať povolených 0,5°%
Old Fashioned z Diplomatica je nebo
Z whisky mi chuti jedine Macallan Amber. Jacka pijem len s colou... inak je to nepitne
Tak tak, Strachanovica a najlepšie u neho v penzione v Ždiary