hej, aj jezusovu nejakú komentoval, to som si ešte všimol, to bola taká tá známa internetová babka a tam písal niečo v zmysle že to administrátor tohto fóra copyrighti0.kym-cdn.com i0.kym-cdn.com
toto je chore, novopriselci si zacinaju klast podmienky a starousadlikom ostanu len oci pre plac. Uz som o takom niecom pocul aj pri inych satelitoch - novym vadi vsetko, nielen hluk ale aj smrad od domacich zvierat. Mali by sa prisposobit oni, nie ludia co tam ziju uz cele generacie!
Zalozil by som klub starousadlikov. Podmienka vstupu by bol chov minimalne piatich kohutov
Byvam v Rači od roku 1971, ani nechcem písať, ako tu ludia v 70-ych rokoch palili v zahrade lístie a ani sme sa nevzrušovali. A spolužiačke zo ZS, čo byva v domčeku zrušili kohuta pred par rokmi dozadu, cez direktív miestneho úradu.
Hlavne, že v zime citiť, ako humusaci pália plastové flaše a odpad v sporakoch a neda sa s tým nič robiť. Ale kosačky nesmu používať. Fakt je*nuty narod sme. http://dusan-vesely.racan.sk/2016/01/racianski-cmudilovia.html
Ked pôjdem na bicykli cez Z.Bystricu môžem si s láskavým povolením novozbohatlíkov uľaviť, alebo na to budem potrebovať nejaké zvláštne povolenie so 4 podpismy a 3 pečiatkami?
toto je chore, novopriselci si zacinaju klast podmienky a starousadlikom ostanu len oci pre plac. Uz som o takom niecom pocul aj pri inych satelitoch - novym vadi vsetko, nielen hluk ale aj smrad od domacich zvierat. Mali by sa prisposobit oni, nie ludia co tam ziju uz cele generacie!
Fakt chore. Problem je len v tom, ze starousadlici su ti, co nedelu svatia a vadi im, ze novopriselci im rusia klud
Smrad vadi tym novym. Ale ak si ako starousadlik namiesto lazov/klasickej dediny zrazu v meste (lebo mesto sa rozsirilo), musis sa prisposobit vacsine. To je zivot. Napr. vyuzit zhodnotenie ceny pozemku, predat a postavit novy dom s obrovskym pozemkom na lazoch. Jasne, ze pre starsiu generaciu na nieco cely zivot zvyknutu to nie je lahke, ale ak sa neprisposobi, tak bude trapit len samu seba a generacna vymena to aj tak casom poriesi.
Z okolia poznam pripad, ked dochodca chcel silou mocou chovat prasiatko, aj ked sa o neho nevladal starat. Rodine trvalo, kym sa podarilo presvedcit ho, ze prasiatko nebude.
Dovolím si mierne nesúhlasiť. Viem kde sa sťahujem, mal by som akceptovať prostredie a zvyklosti. Trošku to nadsadím, začnú sa všetci starousadlíci, ktorých sa to týka, päťkrát denne modliť?
V praxy by sa mala mensina prisposobit vacsine. Myslim si, ze mnoho dedin okolo velkych miest je prave v procese zmeny - ze sa klasicka dedina postupne meni na mesto a tazko povedat, kto je mensina a kto vacsina.
tyzden ci vikend, nedelny obed.... nikdy som si nerobil hlavu s hlucnymi pracami a to byvam v bytovke,... prerabal som uz par bytov..... karboska, priklepka, buracie kladivo do siestej.... len nie cez MS v hokeji, to by ma susedia asi zabili.... ked sa niekomu nepacilo prisiel povedat ze je po nocnej alebo ze mu dieta ide spat a dohodli sme sa na par hodinach... inak sekam rubem dalej
nechapem tieto nezmyselne pravidla... hlavne ze zahorska je vlastne dedina... pristahovalecka sedlac ktora prisla do Ba zaarobila velke peniaze, kupili dom v zahorskej a ide tam urcovat nove pravidla.... pha...
No to je dan ze tie "super" pozemky, ked mas v okruhu 20m od obyvacky/spalne dalsich 8 susedov. To je horsie ako byt. Ziadne sukromie a o nejakom debatovani vecer na terase ani nehovoriac, lebo vsetci vsetko pocuju. A ked kazdy cez vikend kosi svoj drahy zeleny koberec z Bernolakova, tak to je fakt hluk cely vikend, horsie ako pri dialnici.
Cital som si clanok, ako to je v Nemecku. Tam musia mat napriklad kohuty zvukotesne kuriny a mozu byt vonku iba v urceny cas Zakaz kosenia/hluku cez vikend je tam samozrejmost niekolko rokov.
tyzden ci vikend, nedelny obed.... nikdy som si nerobil hlavu s hlucnymi pracami a to byvam v bytovke,... prerabal som uz par bytov..... karboska, priklepka, buracie kladivo do siestej.... len nie cez MS v hokeji, to by ma susedia asi zabili.... ked sa niekomu nepacilo prisiel povedat ze je po nocnej alebo ze mu dieta ide spat a dohodli sme sa na par hodinach... inak sekam rubem dalej
nechapem tieto nezmyselne pravidla... hlavne ze zahorska je vlastne dedina... pristahovalecka sedlac ktora prisla do Ba zaarobila velke peniaze, kupili dom v zahorskej a ide tam urcovat nove pravidla.... pha...
Najma si podobne ako iron.hide nepochopil, ze nedelny klud presadzuju starousadlici
Pristahovalci naopak - potrebuju najprv cim skor dostavat a potom kosit v nedelu, lebo cez tyzden su zaneprazdneni a nestihaju.
Ja napr bývam v malom meste asi skôr už dedina ako nám zrušili strednú školu, ale takých cca 10-15rokov späť keď si začali kupovať u nás chalupy BA občania tiež im vadilo, že sa v sobotu reže drevo, betonuje alebo kosi, pretože oni si prišli oddýchnuť od hluku veľkomesta, ale jednoducho víkend bol na to aby sa konečne spravilo aj doma niečo, keď je človek celý týždeň v práci, takže iné im nezostalo bud sa prispôsobiť alebo odísť
Palo TT asi mas pravdu ale aj starousadlici musia pochopit ze mlady potrebuju dostavat, ako pises.... ved aj oni kedysi stavali, ale nato uz zabudli.... proste som len chcel povedat, ze vikend je nato aby sa robilo okolo domu ked cez tyzden si v praci.....
no u nás to je presne opačne, prídu paštikári na víkend a tí robia hluk kosačkami, pílami, hudbou a neviem čím ešte. som ateista, takže nejaká nedeľa mi je celkom ukradnutá, ale tak jeden deň v týždni by som ticho ocenil aspoň okolo obeda. ale najviac ma to štve keď tú kosačku musím počúvať piatok večer, lebo tá tráva by mu niekde ušla keby ju nepokosil rovno po tom čo príde na chalupu
neviem či sa môžem aj k tomuto vyjadriť ale ja musím povedať, že u nás na dedine sa tiež cez víkend robí, proste cez týždeň sú ľudia v robote a potom cez víkend si robia okolo domu a o stavaní už ani nehovorím.. jasné, že nie je nikomu príjemné keď mu niekto stále búcha za oknami ale tiež si museli tie domy postavať a tiež to vtedy niekomu liezlo na nervy.. toto je ale ťažko povedať ale toto je taká téma, že záleží od toho z akého uhla pohľadu sa na to človek pozrie..
Ja napr bývam v malom meste asi skôr už dedina ako nám zrušili strednú školu, ale takých cca 10-15rokov späť keď si začali kupovať u nás chalupy BA občania tiež im vadilo, že sa v sobotu reže drevo, betonuje alebo kosi, pretože oni si prišli oddýchnuť od hluku veľkomesta, ale jednoducho víkend bol na to aby sa konečne spravilo aj doma niečo, keď je človek celý týždeň v práci, takže iné im nezostalo bud sa prispôsobiť alebo odísť
keď si začali kupovať u nás chalupy BA občania tiež im vadilo, že sa v sobotu reže drevo, betonuje alebo kosi, pretože oni si prišli oddýchnuť od hluku veľkomesta
To ste asi mali stastie na chaluparov z hornych 10000, ktori maju aj na to, aby sa im o chalupu cez tyzden postarali miestni. A vy ste takto vyhnali penize z regionu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://domov.sme.sk/c/20632993/kosite-v-nedelu-nestahujte-sa-do-zahorskej-bystrice.html?ref=trz
Byvam v Rači od roku 1971, ani nechcem písať, ako tu ludia v 70-ych rokoch palili v zahrade lístie a ani sme sa nevzrušovali. A spolužiačke zo ZS, čo byva v domčeku zrušili kohuta pred par rokmi dozadu, cez direktív miestneho úradu.
Hlavne, že v zime citiť, ako humusaci pália plastové flaše a odpad v sporakoch a neda sa s tým nič robiť. Ale kosačky nesmu používať. Fakt je*nuty narod sme.
http://dusan-vesely.racan.sk/2016/01/racianski-cmudilovia.html
https://bratislava.sme.sk/c/20634553/novy-asfalt-mostu-snp-skodi-tvrdi-syn-autora-mostu.html
Fakt chore. Problem je len v tom, ze starousadlici su ti, co nedelu svatia a vadi im, ze novopriselci im rusia klud
Smrad vadi tym novym. Ale ak si ako starousadlik namiesto lazov/klasickej dediny zrazu v meste (lebo mesto sa rozsirilo), musis sa prisposobit vacsine. To je zivot. Napr. vyuzit zhodnotenie ceny pozemku, predat a postavit novy dom s obrovskym pozemkom na lazoch. Jasne, ze pre starsiu generaciu na nieco cely zivot zvyknutu to nie je lahke, ale ak sa neprisposobi, tak bude trapit len samu seba a generacna vymena to aj tak casom poriesi.
Z okolia poznam pripad, ked dochodca chcel silou mocou chovat prasiatko, aj ked sa o neho nevladal starat. Rodine trvalo, kym sa podarilo presvedcit ho, ze prasiatko nebude.
Cital som si clanok, ako to je v Nemecku. Tam musia mat napriklad kohuty zvukotesne kuriny a mozu byt vonku iba v urceny cas
Najma si podobne ako iron.hide nepochopil, ze nedelny klud presadzuju starousadlici
Pristahovalci naopak - potrebuju najprv cim skor dostavat a potom kosit v nedelu, lebo cez tyzden su zaneprazdneni a nestihaju.
Podla mna je spravne, že ste sa neprispobili.
To ste asi mali stastie na chaluparov z hornych 10000, ktori maju aj na to, aby sa im o chalupu cez tyzden postarali miestni. A vy ste takto vyhnali penize z regionu