Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Kupujem auto v Holandsku. Ono to znie jednoducho, ale je to úplný úlet.
1. Ústna dohoda je záväzná. Čiže keď poviem 1000€ a podáme si ruky, tak to platí
2. Pokiaľ nemám Holandský doklad, tak potrebujem potvrdenie z miestneho úradu nie staršie ako 3 mesiace, že existujem.
3. Pzp platí od kedy poviem a nie od kedy ho zaplatím
4. Kúpna zmluva sa nepoužíva. Okrem kúpy od firmy.
5. Na prepis auta treba 2 kódy ktoré sú každý na inom dokumente. Dostanem dokumenty, dostanem auto a dosť. Predávajúci sa ďalej nestará
6. Prepis auta ako ho poznáme neexistuje. Robí sa to na pošte, ktorá zase neexistuje ako si ju predstavujeme na Slovensku. Je to proste pokladňa s váhou kdekoľvek. Zajtra to idem prepísať do drogérie.
7. Keď ide auto na export, potrebuje nové značky. Holanďania v takomto prípade uznávajú značky napísané rukou na kuse papiera alebo kartónu.
Takto to neznie tak divoko, ale keď si tým procesom človek prechádza, tak je tam tých prekvapení veľa.
Keď si bežný Holanďan a nemáš prvé auto, tak máš neustále pzp. (Aj keď nemáš auto, tak poistku nerušíš akurát pozastavíš) Čiže si len online odklikneš a pokračuješ.
Doklad totožnosti máš , takže zase neriešiš. Prepis robíš na jednom z mnohých miest, takže to nieje problém s časom a ani s dostupnosťou.
Zmluva neexistuje, takže neriešiš znenie ani notára, proste nič.
ŠPZ je na celý život auta, takže ju nemeníš.
Papiere ti prídu poštou domov a prvých 14 dní môžeš v rámci Holandska jazdiť bez nich, lebo už si v databáze.
no tak to je super. a teda jednoznacne jednoduchsie ako u nas.
a este otazka nestalo sa ti niekedy ze ta "chytili" policajti a nemal si doklady? nevies ako to je s takou situaciou u nich?
Keď si bežný Holanďan a nemáš prvé auto, tak máš neustále pzp. (Aj keď nemáš auto, tak poistku nerušíš akurát pozastavíš) Čiže si len online odklikneš a pokračuješ.
PZP maju na vodica, na auto alebo nejaka kombinacia oboch?
Viem o tom - som zvedavý ako to bude fungovať prvé týždne.
Aj proces dovozu sa pocitovo zjednodušil, keďže sa niektoré veci dajú urobiť online a pri niečom uznávajú európske doklady
a u nas je to od 1.2. zase jednoduchsie, mozes si na kalkulacke ratat kolko ta zderu za prihlasenie
no je to o dost menej ako pred tym tak netreba prskat, prihlasenie auta zo zahranicia bude teraz s usmevom na tvari co sa financnej stranky tyka
ennio ked si predstavim ze pred cca 15 rokmi sme nasho Wartburga dali za odvoz je mi do placu, teraz lepsie kusy idu okolo !4000! a za uplne crepy pytaju viac ako za feliciu...
mnavak Golf Variant v automate je najlepšie auto aké som kedy mal....mám 12/2015, Golf 7 Variant DSG, 2.0 Blue Motion, 150k a s predošlým Passatom sa to nedá porovnávať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. Ústna dohoda je záväzná. Čiže keď poviem 1000€ a podáme si ruky, tak to platí
2. Pokiaľ nemám Holandský doklad, tak potrebujem potvrdenie z miestneho úradu nie staršie ako 3 mesiace, že existujem.
3. Pzp platí od kedy poviem a nie od kedy ho zaplatím
4. Kúpna zmluva sa nepoužíva. Okrem kúpy od firmy.
5. Na prepis auta treba 2 kódy ktoré sú každý na inom dokumente. Dostanem dokumenty, dostanem auto a dosť. Predávajúci sa ďalej nestará
6. Prepis auta ako ho poznáme neexistuje. Robí sa to na pošte, ktorá zase neexistuje ako si ju predstavujeme na Slovensku. Je to proste pokladňa s váhou kdekoľvek. Zajtra to idem prepísať do drogérie.
7. Keď ide auto na export, potrebuje nové značky. Holanďania v takomto prípade uznávajú značky napísané rukou na kuse papiera alebo kartónu.
Takto to neznie tak divoko, ale keď si tým procesom človek prechádza, tak je tam tých prekvapení veľa.
Doklad totožnosti máš , takže zase neriešiš. Prepis robíš na jednom z mnohých miest, takže to nieje problém s časom a ani s dostupnosťou.
Zmluva neexistuje, takže neriešiš znenie ani notára, proste nič.
ŠPZ je na celý život auta, takže ju nemeníš.
Papiere ti prídu poštou domov a prvých 14 dní môžeš v rámci Holandska jazdiť bez nich, lebo už si v databáze.
a este otazka nestalo sa ti niekedy ze ta "chytili" policajti a nemal si doklady? nevies ako to je s takou situaciou u nich?
http://www.autobazar.sk/12675254/lada-1500-rok-1976/
PZP maju na vodica, na auto alebo nejaka kombinacia oboch?
Aj proces dovozu sa pocitovo zjednodušil, keďže sa niektoré veci dajú urobiť online a pri niečom uznávajú európske doklady
no je to o dost menej ako pred tym tak netreba prskat, prihlasenie auta zo zahranicia bude teraz s usmevom na tvari co sa financnej stranky tyka
ennio ked si predstavim ze pred cca 15 rokmi sme nasho Wartburga dali za odvoz je mi do placu, teraz lepsie kusy idu okolo !4000! a za uplne crepy pytaju viac ako za feliciu...
Starline
Filtron
Champion
Febi
Bosch
Mann
Filtron som uz par krat kupil zly (zavzdnusoval sa palivovy system)
Ked mozem beriem Mann a ked nemaju, tak Bosch, Ani jeden z nich ma nasklamal. Pri uhlikovom kabinovom je pocitovo lepsi Mann - tam ma Bosch sklamal.