Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
Ale veď tréningom by sa to malo aspoň trochu zlepšiť a na sebe to zlepšenie nebadám.
To zadychavanie moze byt aj chudokrvnostou... necitis sa aj celkovo unaveny?
Ja som bola vo februari na spiroergometriu, lebo uz ma stvali tie moje tepy a som sa obavala, ci nie je zdraviu kontraproduktivne bit take vysoke hodnoty (raz som na pretekoch mala pocas 2h:20 priemer 192). No a ukludnili ma, kapacita pluc nadpriemer, srdce ze zvlada zataz v poriadku a z tepov si nemam nic robit, ak nemam ziadne tazkosti... vraj to mam tak od prirody nastavene. Vlastne som zistila, ze predpoklady na sport nejake mam, takze sa nemam na co vyhovarat, len makat
Kludový tep okolo 50-55-60 som mal len vtedy keď som extrémne schudol a to na zhruba 59-60kg
Behávam no skôr to je rýchla chôdza, plávam aj bicyklujem, zo stravy som vylúčil pečivo, a fruktózu snažím sa jesť viac strukovín, surový cesnak, cibuľu samozrejme len keď nejdem niekto do spoločnosti lebo ten smrad by asi nezniesli. To všetko mi zobralo toľko energia a toľko sebazapierania medzi ľuďmi ktorý vám stále nukaju nezdravé jedlá, tak by som očakával aspoň nejaký menší výsledok.
No nič objednal som sa na pľucné vyšetrenie som zvedavý čo mi zistia.
Max mam na 191
Dnes som si na crossfite nameral maxTF 227 v okruhu zhruba 15sek. Merané to bolo hodinkami Polar m400 stym že som maxTF zonu nemenil a nechal som ju na 220
Info o mne: Vek:18 Vaha:78 Výška:180
Bavil som sa po trenningu o tom s kamošom a dospeli sme k tomu že to je nerealne, jeho maxTF sa pohybuje okolo 208 a to bol testovaný v Kompave
Bol by som rad ak by ste mi pomohli s nastavenim zon ak by to šlo dakujem.
to máš jak ja okrem veku.budem mať 42
Vidíš, tak ja som bol v lete na kľude dokonca raz tak, že ma tlakomer ani nenameral (pod 40 to už nezvláda
Ja som na tom podobne 41 rokov, 177 cm, +/- 90 kg (tiež som schudol 15 kg) a kľudový mám tiež okolo 60, priemer mám bežne okolo 147, máximum mi zmeralo 185 (a ešte pocitovo asi to nebolo max). Pri preventívnej prehliadke mi robili aj EKG a vraj všetko vporiadku, tlak 125/83 ... Lekárka bola prekvapená, vraj v mojom veku a pri sedavom zamestnaní, to sú skoro neuveriteľné výsledky. Ešte by ma zaujímali moje čísla pri zaťažení ... niečo tako, čo robí kompava.