Zaujimalo by ma do coho by ste isli keby sa ramy hlinik, a carbon predavali v rovnakej cenovej relacii?
Chcel by som pocut klady a zapory, odolnost, vydrz(zivotnost) a dalsie veci.
Berme hlinikovy ram tej vyssej kvality - odlahcovany(zoslabovany).
Diki za prispevky:)
posledný komentár: 27. 5. 2020 o 14:26
Ked je to moc nevhodne prosim zmazat a zohodit mi kluc od PC.
Nanotrubky funguju nasledovne. Vdaka ich extremnej pevnosti a nizkej hmotnosti pri rozmiestneni v zivici zvysuju pevnost tejto zivice. Su sice super kratke v porovnani s klasickym karbonovym vlaknom ale vdaka ich mnozstvu a volnej orientacii v lubovolnom smere vylepsuju vlastnosti zivice.Ak ma takato zivica prasknut tak musi dojst bud ku vytrhnutiu nanotrubky zo zivice alebo k jej roztrhnutiu. Nanotrubky sa vsak budu vovelkom vyuzivat aj v inych odvetviach napriklad v mikrocipoch, kedze vodivost nanotrubky je 5x vacsia ako vodivost cistej medi. Taktiez NASA chce pouzit nanotruvky na vyrobu vodicov v raketach a raketoplanoch, co by umoznilo az 50% usporu hmotnosti.
Nanotrubky taktiez pouzili na vyrobu najciernejsieho telesa na svete s 99,9% ciernou.
Nanotrubky taktiez pouzili na vyrobu najciernejsieho telesa na svete s 99,9% ciernou.
cierne teleso - chytam sa
aj nejake mudrosti o hliniku by mohli pribudnut. mna by zaujimalo napr ako sa ramy vyrabaju vo velkom (mistr bakalar basni stale o formach za xy sto tisic...?) a co vlastne znamena rucne zvarany?
inak to robia masiny
zopár článkov o karbone z produkcie Scott-u
ako som uz spominal vobec som bike nesetril, preto som sa rozhodol na tuto sezonu menit vsetko okrem ramu a vidly.
inak to robia masiny
ok a v com je to exkluzivnejsie ako strojove zvaranie (ktore by malo byt presnejsie, teoreticky rovnomerne, atd?)?
Ani nahodou to neplati vseobecne...
Dooost dobre som sa pobavil
Dooost dobre som sa pobavil
Nacom si sa akoze pobavil???? videl si uz niekedy ako zvara stroj a ako clovek??? ja hej..a viem svoje.