Po dohode s moderátorom zakladám túto tému.Možno to niekomu pomože pri skladní biku.Sem môžete dávať fotky a reálne váhy komponentov ktoré máte,poznáte a tak podobne.
hmm... áno súhlasím že výplet a dokonca aj ráfiky sú drahšie ako náboje... len vzhľadom na kvalitu a cenu mne osobne príde neefektívne z ekonomického hladiska pchať tam ako som už spomínal napríklad 240s náboje... v podstate jediné čo človek získa sú "prestížnejšie náboje" (ak si odmyslím tú úsporu pár gramov)
ako ja mám rád kvalitné veci na bajku a rád gramárim...ale zároveň aj uvažujem a počítam čo sa oplatí viac
to je podobné ako keď sa ma pýtajú prečo som na bajk nenahodil RS-1.... no lebo je rovnako ťažká ako reba, je o niečo menej tuhá a je viac ako 3 krát drahšia..... -_- jediná pozitívum je že k môjmu rámu dizajnovo naozaj pasuje..ale to je žalostne málo aby som vyhodil také prachy...
ano ja som v pohode, praskol mi jeden orech pri min 25000km
oska praskla mojmu muzovi jedna a jeden orech, odhadujem o nieco nizsi najazd lto o malinko vyssia cena ?, namatkovo dt swiss 350 140 eur novatec 80eur
Ja DT Swiss 350 ani trochu neľutujem, skúsil som Shimano, Fulcrum, Mavic, ale proste Švajčiari to majú blbuvzdorné, bezúdržbové a keď už treba servis, tak je to jednoduché a rýchle. Teda hlavne zadný náboj a orech Na prednom som síce ešte neprišiel ako odstrániť krytky, ale keď vidím ako tesnia vzadu, tak ma to ani netrápi... A chod po 2 rokoch 100%
Presne tak. Najväčší rozdiel je v zadnom náboji. DT Swiss ratchet systém vs Novatec klasické západky. Ale hlavne išla by som do priameho výpletu. Túto možnosť 350tky ponúkajú.
Zopakujem však. Kolesá sú to veľmi dobré a ja som vo svojich začiatkoch o takých mohla iba snívať. Prajem majiteľovi veľa šťastných km.
Ja som na svoje kolesa, ktore teraz budem vypletat (Arch MK3, DT Revolution) chcel DT350-tky. Bohuzial ale je teraz s nimi velky problem a na pevne osi sa tieto naboje nedaju nikde zohnat. Nakoniec som nasiel v bazare uplne nove ani nezapletene novatecy 771/772 za 105e obe. Len cena zadnej 350-ky je 140e. Niekedy aj chces investovat ale nie je ti sudene Tak aspon si mydlim ruky, ze som co to posetril.
Chválim výber výpletu a ráfkov. Trochu však nechápem tie náby v takto kvalitnom sete. Ale asi cena rozhodovala.
Mal som ich uz davnejsie kupene este minuly rok a pravda vtedy cena rozhodovala. Popravde mozno by som zobral aj ine ak by sa nieco odporucilo a za prijatelnu cenu 😉
To je síce pravda, ale tie "odľahčené špice" (CX Ray) sú zároveň najpevnejšie z produkcie Sapim A počet 28 dnes už tiež nie je slabá stránka ako kedysi. Mavic robí svoje CrossMax Elite iba na 24 š*****ch a sú vraj použiteľné aj pre 120kg bajkera.
Silva: 80e naboj + 25e orech + 10e (tusim?) oska = 115e. Bike24.com cna 135e za dtswiss. Rozdiel 20e na 25tisic km .. ebe oska nepraskla, nevazis vela. Ale taky zihadlo by asi vedel k tomu nieco povedat. Ak by som riesil cenu, tak force ma ocelovy orech a osku a stoji asi 35e, pravda, je tazsi a ma problem s rohatkami. Ako mne sa Novatec paci, jeden mam, ale este taky neznicitelny .. a ma aj lepsie vyriesene utesnenie ako ma dt swiss. Ale najlepsie to ma American Classic... ovsem ten ma zas iny problem
No z toho sa asi uz nevyvlecies, aj ked som sa to pokusal minule uzavriet, zrejme plati stare zname, ze ludia chcu vidiet krv /fotky v padoch, demolaciach a tak /
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ako ja mám rád kvalitné veci na bajku a rád gramárim...ale zároveň aj uvažujem a počítam čo sa oplatí viac
to je podobné ako keď sa ma pýtajú prečo som na bajk nenahodil RS-1.... no lebo je rovnako ťažká ako reba, je o niečo menej tuhá a je viac ako 3 krát drahšia..... -_- jediná pozitívum je že k môjmu rámu dizajnovo naozaj pasuje..ale to je žalostne málo aby som vyhodil také prachy...
oska praskla mojmu muzovi jedna a jeden orech, odhadujem o nieco nizsi najazd
lto o malinko vyssia cena ?, namatkovo dt swiss 350 140 eur novatec 80eur
Zopakujem však. Kolesá sú to veľmi dobré a ja som vo svojich začiatkoch o takých mohla iba snívať. Prajem majiteľovi veľa šťastných km.
Mal som ich uz davnejsie kupene este minuly rok a pravda vtedy cena rozhodovala. Popravde mozno by som zobral aj ine ak by sa nieco odporucilo a za prijatelnu cenu 😉
Rohatku sem netahaj bo zas niekto vytiahne tu vecnu temu