lto ja nehovorim o uvareni.... ale kristina so svojou musou vahou uz zacala az moc prehanat ked napisala ze na 120mm zdvihoch JU neubrzdili 160mm kotuce.... ako odtaaaal potaaaal
...ja hovorim, zabalme sa, prelom august-september, Whistler top of the world.. to je take celkom dobre SITO na brzdy. Tam priatelia moji idu teorie do p. reč.
pokial toto budes v danom case skutocne riesit a mal by si v jete este jedno miesto, daj vediet. pridal by som sa...
misopetrovic : tak jedny take brzdy som mal, co na XC aj stacili, ale na Reignovi to bolo skor pribrzdovanie a nedokazalo to v strmsej pasazi zabrzdit vobec, tj. ano, naozaj si nezabrzdil . Stare legendarne Hayes HFX9 .. az ked som dal dopredu coolstop dosticky, tak sa dalo zabrzdit, ale po vymene za (vtedy vyborne) Avid Juice to zrazu naozaj zacalo brzdit. Ono aj na aute su niektore brzdy , ze super, brzdia paradne, ale akonahle na to skocis z velkej rychlosti, tak zrazu ups .. po sekunde-dvoch zvadnu a problem. Tak mozno aj tuna .. neviem. Tazko sa hodnoti 100 roznych skusenosti, ked clovek sedi za klavesnicou
misopetrovic : vsak ale take magura Gustav su este starsie a dosial asi neprekonane brzdy .. a oprav si tu hrubku, lebo dojde importer znacky do Pezinku osobne ti predviest ako to s tym je
misopetrovic to chceš tvrdiť, že aj taká Tracey Hannah so svojími 53kg by mala jazdiť na 2-piestoch so 160mm kotúčmi a malo by jej to stačiť?
Si skús dať ten tvoj "segment" so 160mm kotúčmi aj na XTR brzdách, aby si pochopil. To nie je o váhe, ale o tom z akej rýchlosti na akom úseku potrebuješ zbrzdiť. A ty vieš presne z akej rýchlosti Kristina potrebuje na akej vzdialenosti ubrzdiť?
... To nie je o váhe, ale o tom z akej rýchlosti na akom úseku potrebuješ zbrzdiť. A ty vieš presne z akej rýchlosti Kristina potrebuje na akej vzdialenosti ubrzdiť?
Presne. Bola som zvedavá, kto na to poukáže Ja som nikde nepísala, že ma XTR brzdy neubrzdili. Ale, že na také rýchlejšie Trail/Enduro by som určite potrebovala väčšie kotúče a iné brzdy. A myslím, že práve preto, aby som mohla brzdiť neskôr a citlivejšie dávkovať. Alebo preto, že neviem brzdiť?
:rofl: misopetrovic to chceš tvrdiť, že aj taká Tracey Hannah so svojími 53kg by mala jazdiť na 2-piestoch so 160mm kotúčmi a malo by jej to stačiť?
zase si si vycucol len to čo sa ti hodilo však? ja spomínam jej hmotnosť v kombinácii so 120mm trail bikom... a na tom asi nejazdí veci ako tracey však?
Napíšem to jednoducho a dúfam, že už to k tejto téme bude stačiť.
Väčší zdvih = lepšie pruženie a tlmenie = väčšia rýchlosť = väčšia hybnosť = potrebný väčší brzdný účinok na zastavenie pri tej istej hmotnosti na tej istej vzdialenosti.
That's it.
(na margo Tracey, je to paralela, aj ona potrebuje vysokú rýchlosť s vysokými zdvihmi a potrebuje na krátkom úseku extrémne rýchlo zbrzdiť bez ohľadu na jej hmotnosť)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pokial toto budes v danom case skutocne riesit a mal by si v jete este jedno miesto, daj vediet. pridal by som sa...
no zatial to je viac realne ako nerealne.
kristina: ale kto brzdi, nevyhrava
Si skús dať ten tvoj "segment" so 160mm kotúčmi aj na XTR brzdách, aby si pochopil. To nie je o váhe, ale o tom z akej rýchlosti na akom úseku potrebuješ zbrzdiť. A ty vieš presne z akej rýchlosti Kristina potrebuje na akej vzdialenosti ubrzdiť?
Presne. Bola som zvedavá, kto na to poukáže
zase si si vycucol len to čo sa ti hodilo však? ja spomínam jej hmotnosť v kombinácii so 120mm trail bikom... a na tom asi nejazdí veci ako tracey však?
Väčší zdvih = lepšie pruženie a tlmenie = väčšia rýchlosť = väčšia hybnosť = potrebný väčší brzdný účinok na zastavenie pri tej istej hmotnosti na tej istej vzdialenosti.
That's it.
(na margo Tracey, je to paralela, aj ona potrebuje vysokú rýchlosť s vysokými zdvihmi a potrebuje na krátkom úseku extrémne rýchlo zbrzdiť bez ohľadu na jej hmotnosť)
Myslim, na tú čo prebieha čo nové v roku 2017 nemá. Dnes som sa toho teda vela nedozvedel tunak na fore:)