Kategórie
Bike-techPripájam obrázok z minulého roka z Livigna, dúfam že sa Samko nenaštve.
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
-10% GT Pro Series Junior 20 detský bicykel, vivid transparent blue/white
449 €
-10%
MOC 499 €
Výpredaj savings Oakley All Mountain D3O Knee GRD chrániče kolien, blackout
od 59,99 €
savings
MOC 99,99 €
Výpredaj savings POC Joint VPD 2.0 chrániče kolien, Uranium Black
od 79,99 €
savings
MOC 144 €
BTW: rad by som vedel ako dopadne sudne vyrovnanie po uz vyssie spominanej nehode v Kosiciach. Co na to povie pravnik poistovne mladeho z mercedesu a hlavne sudca. Pretoze ako je zname je to rychlostna cesta kde cyklista podla zakona nema co hladat ale na druhej strane je to rychlostna cesta ktora vobec nesplna parametre rychlostnej cesty a pre neexistenciu zmysluplnej alternativy pre cyklistov (nie, obchadzka cez Bukovec a Sacu nou nie je) po preklasifikovani na rychlostnu cestu ich tam aj policia ticho tolerovala. Samozrejme teraz bude asi prva ktora da ruky prec.
no ako by sa asi mala postavit k tomu PZP poistovna vinnika ? samozrejme ak bude vodic uznany za vinneho, poistovna bude platit skody a ruky od toho urcite neda prec, lebo nema preco ... to ci tam bol cyklista protipravne alebo zakonne je irelevantne, zakon o PZP stanovuje kedy poistovna moze odmietnut plnenie a tieto pripady sa tykaju vylucne porusení povinností poisteneho, a nie poskodeneho ...
je to podobne ako ked sposobim nehodu a poskodeny vodic bol opity ... samozrejme ma to viny nezbavuje a poistovna bude poskodenemu platit, akurat ten opity dostane od policajtov pokutu za jazdu pod vplyvom ...
A ani o poisťovniach si nerob ilúzie. Nahnevaných reakcií poškodených pri nehodách odškodnenych z PZP Vinníkov sú plné internety. Poisťovne tiež bojujú za minimalizovanie svojich záväzkov.
poistovna nijako nevstupuje do vysetrovania policie ani do sudneho procesu s vinnikom ...
poistovna nastupuje az ked bude vodic pravoplatne uznany za vinnika nehody a poskodení si u nej uplatnia nahradu skody ...
a v tom okamihu nema poistovna ziadne paky vyvliect sa z plnenia poskodenym, má paky len na nahradu plnenia od vodica ak ten porusil povinnosti dane zakonom (napr. alkohol, 15-dnova lehota na nalasenie, vedenie vozidla nesposobileho na premavku, omeskanie s platenim poistneho, viedol vozidlo neopravnene)
A ak sa už daš na odbornú dišputu , uvítal by som valídne dáta , nie tie " kaleráby " z Googelu ...
A pri rozhodovaní o vine zároveň padne aj verdikt o výške náhrady z PZP ktoré je poisťovňa povinná akceptovať?
Ramon1
Vidíš, zle myslíš. To ze som o necelé 2 roky starší od teba neznamená že neviem co je jazdiť v dnešnej premávke. Aj keď pravda ze keď idem na cestu tak si radšej vyberám tie, kde je menšia premávka. Jazdí sa tam príjemnejšie. Ale to neznamená že nepoznám veci ako ke-soroska v ***** vrátane úseku kde došlo k tej nehode ci jahodnu s bláznivými motorkármi alebo Dargov. Hlavne je ze si si znova rypol a klasicky sa nezdrzal posmešných formulácii.
Down Puerto Vallarta - Fuerte Impacto Grossman.fOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down