No tak droty mali ist von o mesiac,ale nejak som to urychlil Namiesto 3 kusov som ich nasekal na 6 kusov každopadne lave 3ks mi vyberu zajtra ,zvyšne si vezmem do hrobu.su navrtane v kostiach a i ked to na foto tak nevyzera,tak nebudu prekažat do buducna v pohybe
BTW: rad by som vedel ako dopadne sudne vyrovnanie po uz vyssie spominanej nehode v Kosiciach. Co na to povie pravnik poistovne mladeho z mercedesu a hlavne sudca. Pretoze ako je zname je to rychlostna cesta kde cyklista podla zakona nema co hladat ale na druhej strane je to rychlostna cesta ktora vobec nesplna parametre rychlostnej cesty a pre neexistenciu zmysluplnej alternativy pre cyklistov (nie, obchadzka cez Bukovec a Sacu nou nie je) po preklasifikovani na rychlostnu cestu ich tam aj policia ticho tolerovala. Samozrejme teraz bude asi prva ktora da ruky prec.
no ako by sa asi mala postavit k tomu PZP poistovna vinnika ? samozrejme ak bude vodic uznany za vinneho, poistovna bude platit skody a ruky od toho urcite neda prec, lebo nema preco ... to ci tam bol cyklista protipravne alebo zakonne je irelevantne, zakon o PZP stanovuje kedy poistovna moze odmietnut plnenie a tieto pripady sa tykaju vylucne porusení povinností poisteneho, a nie poskodeneho ...
je to podobne ako ked sposobim nehodu a poskodeny vodic bol opity ... samozrejme ma to viny nezbavuje a poistovna bude poskodenemu platit, akurat ten opity dostane od policajtov pokutu za jazdu pod vplyvom ...
A bude vodič uznaný za vinníka? Myslíš že jeho právnik ho z toho nebude chcieť vysekat? Ide mu o pár rokov za mrežami. Použije všetko možné aby svoj podiel viny minimalizovali. A prítomnosť cyklistu na rýchlostnej ceste bude to prvé čo použije.
A ani o poisťovniach si nerob ilúzie. Nahnevaných reakcií poškodených pri nehodách odškodnenych z PZP Vinníkov sú plné internety. Poisťovne tiež bojujú za minimalizovanie svojich záväzkov.
pisal som jasne "ak bude vodic uznany za vinneho ...
poistovna nijako nevstupuje do vysetrovania policie ani do sudneho procesu s vinnikom ...
poistovna nastupuje az ked bude vodic pravoplatne uznany za vinnika nehody a poskodení si u nej uplatnia nahradu skody ...
a v tom okamihu nema poistovna ziadne paky vyvliect sa z plnenia poskodenym, má paky len na nahradu plnenia od vodica ak ten porusil povinnosti dane zakonom (napr. alkohol, 15-dnova lehota na nalasenie, vedenie vozidla nesposobileho na premavku, omeskanie s platenim poistneho, viedol vozidlo neopravnene)
Ako som písal Minikin si lesný jazdec s " lesným " pohľadom na vec ... Na ceste si možno jazdil viacej ako ja no podľa mna este v čase ked cesty brázdili dvojtakty a počet áut aj s kombajnom co sa prehnal cez hlavnú cestu za 1 hodinu , bolo 6 kusov ... vráť sa na cestu , nieco spolu " nakrútime " v dnešnej dobe , cez tyžden a potom špekuluj ako Beta s prirodzenim ...
A ak sa už daš na odbornú dišputu , uvítal by som valídne dáta , nie tie " kaleráby " z Googelu ...
vlastoch a ja som písal že pri rozhodovaní o vine vodiča sa ten bude snažiť dosiahnuť pre seba čo najnižší trest a tým pádom použije všetko čo len bude môcť. Tým pádom pomáha aj poisťovni.
A pri rozhodovaní o vine zároveň padne aj verdikt o výške náhrady z PZP ktoré je poisťovňa povinná akceptovať?
Ramon1
Vidíš, zle myslíš. To ze som o necelé 2 roky starší od teba neznamená že neviem co je jazdiť v dnešnej premávke. Aj keď pravda ze keď idem na cestu tak si radšej vyberám tie, kde je menšia premávka. Jazdí sa tam príjemnejšie. Ale to neznamená že nepoznám veci ako ke-soroska v ***** vrátane úseku kde došlo k tej nehode ci jahodnu s bláznivými motorkármi alebo Dargov. Hlavne je ze si si znova rypol a klasicky sa nezdrzal posmešných formulácii.
no gulfast tak nech ti to dopadne čo najlepšie a prajem ti rýchli návrat na bike, ale samozrejme k všetkým ostatným činnostiam , tak ten Vtáčnik budeš musieť odložiť, škoda, no on ťa počká
Praveze ja som sa uz davnejsie vrátil k skoro vsetkym činnostiam a preto mi droty drbli napoli včera som musel rychlo frčat s nemecka dom,nieje prijemne ked zvaraš a zrazu ti drôt vybehne co už, aspon už budu vonku,už ma tam srali
Je to vse v poriadku, dnes mi droty vytiahli teda o mesiac skôr ako sa plánovalo. Nieže by som bol nedisciplinovany pacient,ale na svk je to tak,byť živnostník na marodke nieje žiadna výhra, takže drôty nevydržali v práci 😀 ale je pravda ze som nakrútil aj dake km na biku
Nevem ci to tubolo. Chalan je stale v kome a bojuje o zivot. Zavod bol zaciatkom maja. Na stranke je aj zbierka na jeho zachranu. Dost vinia organizatorov za toto ale sa mi zda ako keby si tu trat neprezrel pred zavodom Down Puerto Vallarta - Fuerte Impacto Grossman.fOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
BTW: rad by som vedel ako dopadne sudne vyrovnanie po uz vyssie spominanej nehode v Kosiciach. Co na to povie pravnik poistovne mladeho z mercedesu a hlavne sudca. Pretoze ako je zname je to rychlostna cesta kde cyklista podla zakona nema co hladat ale na druhej strane je to rychlostna cesta ktora vobec nesplna parametre rychlostnej cesty a pre neexistenciu zmysluplnej alternativy pre cyklistov (nie, obchadzka cez Bukovec a Sacu nou nie je) po preklasifikovani na rychlostnu cestu ich tam aj policia ticho tolerovala. Samozrejme teraz bude asi prva ktora da ruky prec.
no ako by sa asi mala postavit k tomu PZP poistovna vinnika ? samozrejme ak bude vodic uznany za vinneho, poistovna bude platit skody a ruky od toho urcite neda prec, lebo nema preco ... to ci tam bol cyklista protipravne alebo zakonne je irelevantne, zakon o PZP stanovuje kedy poistovna moze odmietnut plnenie a tieto pripady sa tykaju vylucne porusení povinností poisteneho, a nie poskodeneho ...
je to podobne ako ked sposobim nehodu a poskodeny vodic bol opity ... samozrejme ma to viny nezbavuje a poistovna bude poskodenemu platit, akurat ten opity dostane od policajtov pokutu za jazdu pod vplyvom ...
A ani o poisťovniach si nerob ilúzie. Nahnevaných reakcií poškodených pri nehodách odškodnenych z PZP Vinníkov sú plné internety. Poisťovne tiež bojujú za minimalizovanie svojich záväzkov.
poistovna nijako nevstupuje do vysetrovania policie ani do sudneho procesu s vinnikom ...
poistovna nastupuje az ked bude vodic pravoplatne uznany za vinnika nehody a poskodení si u nej uplatnia nahradu skody ...
a v tom okamihu nema poistovna ziadne paky vyvliect sa z plnenia poskodenym, má paky len na nahradu plnenia od vodica ak ten porusil povinnosti dane zakonom (napr. alkohol, 15-dnova lehota na nalasenie, vedenie vozidla nesposobileho na premavku, omeskanie s platenim poistneho, viedol vozidlo neopravnene)
A ak sa už daš na odbornú dišputu , uvítal by som valídne dáta , nie tie " kaleráby " z Googelu ...
A pri rozhodovaní o vine zároveň padne aj verdikt o výške náhrady z PZP ktoré je poisťovňa povinná akceptovať?
Ramon1
Vidíš, zle myslíš. To ze som o necelé 2 roky starší od teba neznamená že neviem co je jazdiť v dnešnej premávke. Aj keď pravda ze keď idem na cestu tak si radšej vyberám tie, kde je menšia premávka. Jazdí sa tam príjemnejšie. Ale to neznamená že nepoznám veci ako ke-soroska v ***** vrátane úseku kde došlo k tej nehode ci jahodnu s bláznivými motorkármi alebo Dargov. Hlavne je ze si si znova rypol a klasicky sa nezdrzal posmešných formulácii.
Down Puerto Vallarta - Fuerte Impacto Grossman.fOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down