Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
Ak to bolo na mňa tak basketbalu podobne ako SlavoSL, od 10 rokov aktívne basket, potom od 20 do nejakých 23 som bol asi najpasívnejší, tak s pohybom 2-3x do týždňa, odvtedy sa to zase zlepšilo
takže si mal dlhodobo pasívny cas, preto sa telo začína zas rozbiehať....ked ti to vydrží, tak ten tep pojde dolu...
s tepom suvisí aj zdravotný stav, takže s tlakom máš samozrejme aj vyšší tep.
Richie18 u teba si to telo pamatá, stále niečo robíš udržuješ v aktivnom režime, preto aj ten tep ide dole..
ALE v takom veku nieje časte, aby bol tak nízky.Asi dobrá zakladná trenovanosť.
s tepom suvisí aj zdravotný stav, takže s tlakom máš samozrejme aj vyšší tep.
Richie18 u teba si to telo pamatá, stále niečo robíš udržuješ v aktivnom režime, preto aj ten tep ide dole..
ALE v takom veku nieje časte, aby bol tak nízky.Asi dobrá zakladná trenovanosť.
Nie je to bezne, suhlasim. Toto uz s trenovanstou asi vela nema
minuly mesiac som mal zapal pluc a zrazu tepy vyskocili, cez den som mal v klude aj skoro 100, aj som sa citil ako po dlhodobej zatazi
ale este k teme merania pulzu... prikladam jeden obrazok, meranie tepu comp Mio a hrudny pas, zblbnute udajne zlou kombinaciou oblecenia syntetika/bavlna, ktora ako som sa docital generuje staticku elektrinu a rusi prenos.. v tabulke je pekne vidiet ze po starte na rovinke a dole kopcom este meral dobre, ale akonahle sa zacalo dupat do kopca a hybat telom, zacal posielat cisla az do "kolibrikovych" hodnot 240 tepov/min...dokonca az viac, ale uz to nezaznamenal na krivke lebo ma max 240..
Takze aj toto moze ovplyvnovat meranie...
dlhodobe jazdenie behanie v maximách ťa nikam neposúva len ničí svalstvo. a dlho regeneruješ
Kľudne aj do správy. Zaujíma ma to, nepýtam sa za účelom "hádky" no zo skúseností viem, že sa cítim veľmi zle keď prekročím 190...