Jazdim na MTB od juna tohto roku, mam najazdenych iba nieco vyse 1500km, snazim sa tri krat do tyzdna v priemere tri hodiny odjazdit (teraz na jesen menej), ale k veci:
Moj tep v klude ma hodnotu od 45 do 50, maximum podla sporttesera 195, ale vacsinou sa snazim nad 185 nechodit. Priemernu TF mi vypocita 145-150 po kazdom vyjazde. Vaha 100kg, vek 26.
Myslite, ze su to normalne hodnoty? Najmä ten pulz v pokoji sa mj zda az prilis nizky, kedze niesom top sportovec.
Aké hodnoty TF mate vy?
Dakujem za odpovede.
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
D je chytak, ale ides na to dobre.
Keď už sme pri tých pulzoch a behu- zopár motivačných čísel.
Len pozeram to zlozenie treningu. Je tam 3x dvojfazova aktivna regeneracia, dlhe a kratke intervaly, tempova vytrvalost a jeden dlhy beh. Tie tempa sa mi zdaju dost ujdene, ale zas SR rekord na 1/2M je 1:01:51, toto je zabehnute za cca 1:07:30, a podla 36ky ten clovek asi bude mat maraton hlboko pod 2:20:00, takze nepojde o bezneho hobbyka
Len pozeram to zlozenie treningu. Je tam 3x dvojfazova aktivna regeneracia, dlhe a kratke intervaly, tempova vytrvalost a jeden dlhy beh. Tie tempa sa mi zdaju dost ujdene, ale zas SR rekord na 1/2M je 1:01:51, toto je zabehnute za cca 1:07:30, a podla 36ky ten clovek asi bude mat maraton hlboko pod 2:20:00, takze nepojde o bezneho hobbyka
Tie tempá sú dosť náročné.
Možno aj menej.
Tie hodnoty pulzu okolo 172 až 174 okamžite po záťaži nie sú vysoké.
K tomu tepu len toľko, je vcelku úsmevné, ako niektorí dokážu bagatelizovať to, že niekto môže mať proste nižšie tepy úplne prirodzene bez nejakého špeciálneho tréningu. Už som si niekoľkokrát porovnával len tak námatkovo ľudí okolo mňa. Aj lepšie aj slabšie trénovaných a pri prakticky identickej záťaži v danom momente je u mňa úplne bežné mať o 10-20 tepov menej ako iní. Viem, že už budem opakovať spomenuté, ale je to tak, že každý to má nastavené inak a je to úplne individuálne... Rozdielne vedia byť maximá a aj keď u niekoho sú zhodné, aj ANP môže byť úplne inde... V tom je tá krása jedinečnosti
PS: stvrty Pobavil si ma, ani si nevieš predstaviť ako... tak dobre som sa už dlho nezasmial
Majte sa tu dobre, idem pulzovať do Častej. Možno budú mať Deli.
Ja som "kedysi" dokázala ísť aj cez 200 tepov. Dnes mám max 178. Práve minulý víkend v Dohňanoch som si ju tento rok posunula zo 177 na 178
Pre tych, co sa este chcu zapojit, zverejnujem prve kolo pomocok:
Vsetky aktivity su od 3 jedincov (muzov), cize jeden ma zverejnene dve aktivity.
Taktiez, 3 aktivity su beh, jedna aktvita nie je beh.
V dalsom kole zverejnim priebeh tempa (vykonu) pre dane aktivity, s vynimkou C, to by malo byt jasne kazdemu...
Vyklad a riesenie sa tym padom posunie, cize mate este 2 tyzdne na rozmyslanie...
Zatial tolko...
Absolutne suhlasim s Ramon1 ako priklad uvediem MTB stalicu Kaja Hartla ktory to vsetko vyhrava rad za radom. Maka cely den na stavbe rukami a popri praci da rocne 1200h bajku/25.000km (bajk pred aj po praci spolu cca 3,5h denne). Snazil som sa to napisat slusne a ne*****vat nech si spokojny.
Ja mam tie tepy podstatne nizsie. 52 rokov, kludovy tep 40-42. Toho roku odtrenovanych cca 260 hod (20 hod plavanie-200 hod. bike - 40 hod.beh) Kazdy rok absolvujem prevenivnu prehliadku lebo robim v riziku a tlak mam "jak batola" 120/80
ano beriem, ja to mam dedicne, obezny nie som, nefajcim, alkohol prilezitostne, sportujem..cize tak no, len ja mam pri tabletkach tlak idealny