chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Dotaz na odborníkov: Sedia hmotnosti plášťov Maxxis Ikon 3C EXO TR a Vittoria Mezcal / Barzo TNT ?
Racing Ralph Snake Skin čo som kúpil mal o 105g viac ako proklamovali :/
Barzo TNT a Mezcal TNT +/- ano. Raz som mal o 15gr viac, raz o 15gr menej.
tak, ale sú rôzne verzie a tieto cez 1,2 kg sú všetky určené na gravity desciplíny. Myslíš, že by ich tu toľko ľudí jazdilo a chválilo, keby mali také plášte? Také ťažké vozí len určite % bikerov z fóra, no dovolím si tvrdiť, že drvivá väčšina kupuje tie "trailové", čiže s hmotnosťou okolo 800-900 gr +- , podľa rozmeru kolies. Mal som 26" a vážili niečo cez 800 gr.
Dotaz na odborníkov: Sedia hmotnosti plášťov Maxxis Ikon 3C EXO TR a Vittoria Mezcal / Barzo TNT ?
Teraz jazdím Ikony, minulú sezónu som jazdil Barzo. Obidva plášte v skutočnosti vážia o niečo menej, ako výrobca zaručuje.
Čím od Maxxisu nahradiť Continental X-King 29" 2,2 Protection?
Buď sú Continentaly v poslednom čase odfláknuté, alebo som mal smolu na nepodarky (3 ks za sebou), tak zháňam náhradu a snáď sa presvedčím aj k prechodu na bezduše. Prípadne skúste odporučiť aj niečo mierne širšie (nie veľmi - HT s 19mm ráfkami) a s agresívnejším dezénom. Dopredu aj dozadu.
Dík.
lto konecne som sa k tomu dostal, na danom rafiku pri tlaku okolo 1,9 Bar. Nahodeny s kompresorom, pumpou nesiel, pripisujem tenkemu rafiku. V porovnani s SCH RoRo a NN vo verzii EVO tento vobec neslzil ale ze vobec Min.odber z tunajsieho eshopu bolo 2 ks ale ako vidim ten plast dozadu je celkom overkill na MK. Neplanujete niekto pouzivat kombo Barzo + Peyote/Mezcal 26*2.1 TNT ? Ze by sme to pokombinovali, nahodil som iba jeden, tak ak ozvite sa
Vittoria robí výborné plášte ako na cestáky tak aj na horské bajky. Za mňa jeden z najlepších výrobcov plášťov a to som ich dlhodobo skúšal mnoho.
Voľa modelu závisí aj od tvojich jazdeckých schopností. Jazditelná je aj kombinácia Meczal G+ /Meczal G+ (veľmi rýchla). Ale ak to chceš mať viac pod kontrolou a byť v pohode aj na blate, tak P - Barzo / Z - Mezcal G+. Túto kombináciou jazdím na dvoch bajkoch a riešim iba hodnotu tlaku podľa vonkajších podmienok.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Barzo TNT a Mezcal TNT +/- ano. Raz som mal o 15gr viac, raz o 15gr menej.
tak, ale sú rôzne verzie a tieto cez 1,2 kg sú všetky určené na gravity desciplíny. Myslíš, že by ich tu toľko ľudí jazdilo a chválilo, keby mali také plášte? Také ťažké vozí len určite % bikerov z fóra, no dovolím si tvrdiť, že drvivá väčšina kupuje tie "trailové", čiže s hmotnosťou okolo 800-900 gr +- , podľa rozmeru kolies. Mal som 26" a vážili niečo cez 800 gr.
aj tu mas DHF - pre MTB a su lahsie
Teraz jazdím Ikony, minulú sezónu som jazdil Barzo. Obidva plášte v skutočnosti vážia o niečo menej, ako výrobca zaručuje.
Buď sú Continentaly v poslednom čase odfláknuté, alebo som mal smolu na nepodarky (3 ks za sebou), tak zháňam náhradu a snáď sa presvedčím aj k prechodu na bezduše. Prípadne skúste odporučiť aj niečo mierne širšie (nie veľmi - HT s 19mm ráfkami) a s agresívnejším dezénom. Dopredu aj dozadu.
Dík.
Voľa modelu závisí aj od tvojich jazdeckých schopností. Jazditelná je aj kombinácia Meczal G+ /Meczal G+ (veľmi rýchla). Ale ak to chceš mať viac pod kontrolou a byť v pohode aj na blate, tak P - Barzo / Z - Mezcal G+. Túto kombináciou jazdím na dvoch bajkoch a riešim iba hodnotu tlaku podľa vonkajších podmienok.
Maxxis Crossmark II 27.5x2.25" EXO plášť, TR, kevlar
69,99 €
zas s ardentom by som to neporovnaval
je ich viac druhov a ten dezen je o hodne iny ...
je ich viac druhov a ten dezen je o hodne iny ...
Ale predsa uznas ze crossmark dopredu neni dobra volba...
Ardent som uviedol ako priklad.