Zakladám túto tému, nakoľko vidím, že aj tu sa nájde dosť priaznivcov whisky a iných destilátov. . Chcel by som poprosiť, tých ktorý majú svoju obľúbenú, nech dajú nejaký tip, ideálne ak aj s nejakým popisom. Možno niekoho inšpirujete vyskúšať niečo nové . Moja obľúbená a asi najlepšia whisky akú som pil je 12 ročná Glenfidish, jemná pre mňa fakt skvelá, ideálna aj pre začiatočníkov. Patrí medzi napredávanejšie singel malt whisky na svete Tak verím, že sa podelíte a dáte sem niečo
Nad tou Nikkou som tiež uvažoval, bola za rovnakú cenu ako tá Glenfiddich čo som kúpil, aj keď táto je len 0,5 L, ale zato silnejšia, takže cca rovnako drahá pri prepočte na % alkoholu , Sesulak už si ju koštoval? Tiež by som ju niekedy rád vyskúšal
Čítal som o nej, že patrí medzi veľmi kvalitné whisky a že je vynikajúca, aj som váhal pre ktorú sa rozhodnúť, že rýchlejšie zašlape je jasné, je o dosť silnejšia ako štandard, 51% oproti 40 spraví svoje . Takto silných whisky asi ani moc nie je, teda ja ich moc nepoznám, viem, že ešte Talisker má aspoň 1 takto silnú. Možno nabudúce, cenovo to je ešte ako tak, Tá Macallan je už cenou vyššie, aspoň čo som kedysi pozeral tak zbežne túto značku.
Poste všetko , ale tak myslím, že aspoň tú whisky pijú viacerí na chuť a takí, čo si to vedia vychutnať a nevypijú na posedenie flašu , samozrejme Joža Ráža sem nepočítam
Vybava na vianoce .
Glenlivetka docela mizne a dufam ze sa vianoc dozie . Zatial jednoznacne TOP whisky co som pil (skusenosti mam vsak len so standardom do 20eur).
PS: na Rumiky sa ale aj tak nechyta .
Poznate aj take nieco ako Laphroaig a Ardbeg? Vcera sme mali husacinu a kolega ma na obidve nahovoril.
Spociatku to malo az odpudivu vonu (pre niekoho ako ja, kto ich predtym nepoznal, poznal som len vseobecne zname druhy whisky) - nieco ako spalene brikety a pneumatiky, alebo vlastne neviem to ani popisat no chutia uz ovela lepsie, a pri dalsej prilezitosti ich rad vyskusam znovu. Da sa tam rozpoznat aj velmi silna vona tabaku, myslim ze spolu s nejakym doutnikom to musi byt super
Potom som mal este aj Glenfiddich 18-rocnu, ale ta uz v porovnani s tymito delikatesami vonala aj chutila dost obycajne
Poznate aj take nieco ako Laphroaig a Ardbeg? Vcera sme mali husacinu a kolega ma na obidve nahovoril.
Spociatku to malo az odpudivu vonu (pre niekoho ako ja, kto ich predtym nepoznal, poznal som len vseobecne zname druhy whisky) - nieco ako spalene brikety a pneumatiky, alebo vlastne neviem to ani popisat no chutia uz ovela lepsie, a pri dalsej prilezitosti ich rad vyskusam znovu. Da sa tam rozpoznat aj velmi silna vona tabaku, myslim ze spolu s nejakym doutnikom to musi byt super
Potom som mal este aj Glenfiddich 18-rocnu, ale ta uz v porovnani s tymito delikatesami vonala aj chutila dost obycajne
Laphroaig 10y bol mimule vianoce... po prvej ochutnavke to vyzeralo na veeeeeelmi dlhu archivaciu (nikto mi to nechcel pit ), nakoniec som sa odhodlal na druhy poharik a nakoniec mi celkom zachutila a behom sviatkov zmizla - a to som ju (chtiac nechtiac) pil vlastne sam .
Tieto vianoce som zvedavy na El Dorado 15y (12y je moj najoblubenejsi rum), zatial co som mal poharik chuti fantasticky (aj ked tak nejak menej rumovo a viac alkoholovo - aby nie ma 43perc. )
PS: to sa mi pise po 2pivach 3zacapach a 5tich KBSoch , bru noc prajem , dufam ze nepojdem krmit slipky .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zachutili mi korenisté rumíky
na vejlet do ciech
Glenlivetka docela mizne a dufam ze sa vianoc dozie
PS: na Rumiky sa ale aj tak nechyta
Spociatku to malo az odpudivu vonu (pre niekoho ako ja, kto ich predtym nepoznal, poznal som len vseobecne zname druhy whisky) - nieco ako spalene brikety a pneumatiky, alebo vlastne neviem to ani popisat
Spociatku to malo az odpudivu vonu (pre niekoho ako ja, kto ich predtym nepoznal, poznal som len vseobecne zname druhy whisky) - nieco ako spalene brikety a pneumatiky, alebo vlastne neviem to ani popisat
Laphroaig nic pre mna. To je ako voda z mociara
Tieto vianoce som zvedavy na El Dorado 15y (12y je moj najoblubenejsi rum), zatial co som mal poharik chuti fantasticky (aj ked tak nejak menej rumovo a viac alkoholovo - aby nie ma 43perc.
PS: to sa mi pise po 2pivach 3zacapach a 5tich KBSoch
ja som prave v špajzi objavil flašku grants s kolkom z 2006